keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Valoisia näkymiä höökivalolle

Talouselämä-lehden innoittamana, kirjoitin joskus lehden kallovaloksi nimittämästä keksinnöstä, oikeammin korvavalosta. 

Ehdotin sen käyttöä niin kutsuttuna  perävalona, jolloin ihmisten sisäinen valo parantaisi mahdolliset sisäelinten ja ruoansulatuskanavan vaivat ja sairaudet. - Aivoihin asennettava lamppu tuottaisi suorastaan nerokkaita ajatuksia, olettehan sarjakuvia lukeneet! Niissä innovaatio on tosin vielä keskeneräinen, lamppu syttyy oivalluksen tullessa vasta jälkikäteen pään yläpuolelle.

Hiljattain Skepsis ry myönsi arvostetun palkintonsa korvavalolle, tälle yhdelle oivallisimmista suomalaisen innovoinnin ja yrittäjyyden tuloksista, koska sen markkinoijien rohkeus on riittänyt kertomaan valon vaikutuksista ilman tutkimustuloksia, juuri niinkuin he ne itse kokevat.

Tässä täytyisi olla tarkkana ja kehittää myös muita valohoitoja edelleen, niistä on tutkimustuloksia, - ja ottaa myös liiketaloudellisesti irti kaikki mahdollinen. Veikkaanpa että tähän mennessä koettu on vain himmeä kajastus tulevasta säihkeestä!

Monet tietävät jo ennestään, miten hyvää valohoito tekee autoille, sitä antavilla korjaamoilla on kosolti tyytyväisiä ja auliisti maksavia asiakkaita. 

Etenkin pimeällä ajaessa voi kanssaihmisiään ilahduttaa ajamalla pitkät valot päällä heitä vastaan; tämä on kuitenkin jo ennestään kovin kilpailtu ala. Hella ja muut valojen valmistajat myyvät varsinaisia tehovalosarjoja melko edullisiin hintoihin.

Työpöydän vierellä oleva kirkasvalolamppu saattaa joitakuita häiritä. Heille ei voi kuitenkaan suositella kirkasvalohoidon ottamista yöaikaan nukkuessa, jolloin saisi huomaamattaan ja ilman vaivaa sellaisen annoksen, että taudit pysyisivät loitolla ja heräisi mieli valoisana jokaiseen uuteen innovoivaan päivään. 

Tämä saattaisi nimittäin sekoittaa vuorokausirytmin ja käyttäjällä olisi vaara saada jopa yliannostus, jolloin vaikutukset saattaisivat olla amfetamiinin luokkaa.

 ---

Päivän Pannu: Valokallot

Skepsis ry: n palkinnonjako

 Petteri Järvinen: Korvavalo kattoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)