torstai 22. joulukuuta 2011

Uusivuosi kujeillen
(MTV3: lastattiin ehkä vahingossa)

(HS: Kotkan Patriot-ohjukset...)

 (US: 69 ohjusta peräisin...)
---
 Lisäys 24.12.
(IL: joulu Thor Libertyä vartioidessa)


---
(Lisäys 31.12. IL: asiantuntija epäilee...)

6 kommenttia:

 1. Neujahr Streich

  Riku, tässä on tapahtunut Übersetzungsfehler. Saksassa "rockets" tarkoittaa ilotulitteiden lisäksi rakettia, siis sellaista ihka oikeata sotilaskalua.

  Näin ainakin sisäministeriöstä tiedotettiin.

  VastaaPoista
 2. Koko hässäkkä taisi tosiaankin saada alkunsa realiteetteja ymmärtämättömien työsuojeluviranomaisten aloitteesta, en epäile etteivätkö aiheuttaneet ministeriöissä ylimääräisiä sydämen tykytyksiä.

  Miksi sitten "Aseiden halpakuljetus Oy:n" miehet, arvelivat ensilausunnoissaan ohjusten luultavasti vahingossa lastin sekaan joutuneen? - Pelkäsivät, että Suomen lakien mukaan niiden kännissä kuljettaminen on kiellettyä!

  VastaaPoista
 3. Eekäku on tapahtunna Joulun Ihme kuin Jeesuksen avulla Kaanaan häissä kun juhlia olisi pitänyt, mutta vettä vain tarjolla oli; vesi viiniksi, ilotulitteet ohjuksiksi.

  VastaaPoista
 4. Niin, mutta saattaahan se olla, että aseiden määränpää Etelä-Korea aikoo juhlia naapurimaan King Kongin kuolemaa ja uutta vuotta mahdollisimman näyttävästi.

  VastaaPoista
 5. Oliko se nyt Taloussanomissa kun kirjoitettiin, etteivät Suomen viranomaiset ymmärrä kansainvälisiä käytäntöjä. Ottavat kirjaimellisesti kaikki allekirjoitetut sopimukset, eivätkä oivalla kirjoittamattomia sääntöjä.

  Kuten nytkin. Olisi pitänyt ymmärtää, että "vahingossa lastattua" ei ole olemassakaan.

  Samaisessa jutussa jo tuoreeltaan arveltiin, että joku viranhaltija uhrataan. Tällä "käännösvihreellä" nyt kai yritettäneen vain nolata hänet.

  Mielenkiintoista.

  Kai niillä ankkurikettingeilla eteläkorealaiset olisivat estäneet ohjusten lennon rajan yli :)

  VastaaPoista
 6. Valtiot ja yritykset tekevät sopimuksia, me suomalaiset Saudi-Arabiaankin, moneen muuhunkin omituiseen paikkaa, aseita myymme - minkäs sille mahtaa. Monessa maassa Patrian aseilla ihmisiä tappavat.

  Tässä episodissa minusta keskeistä oli yleisen salailun paljastuminen ja todella vastuuton joidenkin (monenkin?) varustamoiden liiketoiminta.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)