keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Joe-poika Singa...Amerikasta

Vielä muutama päivä sitten kukaan ei ollut kuullut Joe Bidenistä; ai mikä Joen Bidee tänne tulee? -- Joe kuitenkin tuli - ja meni; ei jakanut kansalle kaduilla kuulakärkikyniä, kuten presidentti Lyndon Johnsson muinoin. 


Tasavallan presidentti Tarja Halonen sai Yhdysvaltain varapresidentiltä kutsun valkoiseen taloon, pääministeri Mari Kiviniemi ei.


Iltalehti julkaisi tapaamisista kuvasarjan.


Halosen ja Bidenin tapaamiskuvat ovat sydämellisiä, Kiviniemen vastaavassa molemmat ovat mahdollisimman kaukana toisistaan; well, pysytään vain siellä kauempana, etteivät flunssat tai muut tartu! (kirj.huom: kepulaisuus)

Iltasanomissa Ilkka Kanerva kertoi: presidentin ja varapresidentin vierailussa on merkittävä ero, mutta olen tyytyväinen kun asia on raiteillaan. Kanerva kertoi myös, että vierailu oli lopputulema hänen vakavasti asian hyväksi tekemälle työlleen!

Myös lintubongari Pertti Salolainen kertoi pihlajanmarjojen olevan happamia: On siinä vissi ero, kun se oli vaan varapresidentti! 

Voikohan vitutukseen kuolla?8 kommenttia:

 1. Vitutukseen kuoleminen on maailmassa aivan tavallista. Tuhat menee sitä kautta Suomessakin vuosittain manan majoille.

  Mutta liittyykä Tämä J.Biden mitenkään siihen juttuun wessassa josta käytetään häveliäästi nimitystä bideesuihku (suom. alapääsuihku)?

  Putkimies Joe Biden kävi, asensi bideen ja meni Venäjälle asentamaan lisää...

  VastaaPoista
 2. Kyllähän niitä oikeasti vitutukseen kuolee, siitä ei pääse mihinkään.

  Yksi ystäväni muutamia vuosia sitten ajoi syrjäiselle metsätielle, otti pullon viinaa ja johti pakokaasut sisään autoon.

  Heräsi kuitenkin; eivät nämä puhtaat dieselit suodattimineen pysty edes ihmistä tehokkaasti tappamaan.

  Joen Bidee epäilemättä oli jonkinlainen henkinen ylä- tai alapääsuihku suomalaisille poliitikoille.

  Poliitikkojen lisäksi ihmisetkin elävät kateudesta, myös erilaisista peloista. Uutisissa on viestitty suomalaisten hamstranneen joditabletteja, jonkun vanhan uskomukseen vuoksi, että ne suojaisivat jotenkin yleisesti. - Kertovat ettei kyseisten tablettien nauttiminen olisi terveydellisesti kovin viisasta, eikä niitä tulisi ottaa ilman pakkoa.

  Mutta eihän se moikahtanutkaan kunnolla, vaikka ylin viranomainen,STUK:n pääjohtaja niin väitti tapahtuvan. Vuoden tiedottaja ansaitsisi jo vapautuksen työstään.

  VastaaPoista
 3. Kun katsoin telkkariuutisissa Tarde Halosen ja Bideen tapaamista ajattelin ensin, ettei tämä voi olla totta. Kyseessä täytyy olla ilkeämielinen väärennys.
  Halonenhan oikein hyppeli ilosta, hymyili kuin ei koskaan ennen, taputteli Bideetä ja Bidee taputteli Halosta.
  Ja tämä kaikki vain siitä ilosta, että Bidee pipahti pariksi tunniksi Suomeen. mahtoiko vieras edes tietää, missä oli? Hänhän ei suostunut antamaan minkään valtakunnan lausuntoja.
  Ja vielä tämä Ile "Sormella vaan kokeilisin" Kanervan lausunto.
  Totta puhuen, en ymmärrä tästä hössäkästä yhtään mitään.
  Epäilen kyllä, että meitä pidetään pelleinä. Tai sitten Suomen valtionjohtoa pidetään pelleinä. Valitaan siitä.

  VastaaPoista
 4. Noin maailmapolitiikan mittakaavassa epäilemättä olemme pellejä, ei sille mitään voi. Nuppineulan pään kokoinen maa, jonka asema kylmän sodan aikana jonkun verran kiinnosti sijainnin vuoksi.

  Suomalaisten poliitikkojen toiminta ylittää uutiskynnyksen vain jos kyse on seksiskanddalista
  --silloinkin ihmettelevät: eikö ne parempaan pysty kuin tekstiviestirunkkaamiseen; kyllä meidän poliitikot sentään taitaa kunnon sodoman ja gomorran!

  Tämä yhdysvaltojen johdon tapaamispyrkimysfarssi on ollut riemullista seurattavaa.- Minäpäs, eikun minäpäs, eikun minäpäs - niin mutta ei se ollu kuin varapressa!!

  Ei sillä niin väliä, seurustelu-upseereitahan nuo ovat, presidentti ja ministerit, virkamiehet tekevät työn.

  VastaaPoista
 5. Nuppineulan pään kokoinen maa...
  Siinä oli aika hyvä luonnehdista Suomesta maailmanpolitiikan näyttämöllä. Ja brändityöryhmä tekee työtä hartiat höyryten sdaadakseen tämän nupin näyttämään edes nastan litteältä päältä maailmankartalla.

  En ymmärrä, miksi meidän pitää niin hirveästi rynniä eturiviin kaikilla mahdollisilla näyttämöillä. Olisi paljon parempi vain luoda hissukseeen näitä lumia täällä omassa rauhassa. Mitä vähemmän meistä maailmalla tiedetään, sen parempi. Jokuhan voi vielä ruveta kadehtimaan vaikka metsiämme, puhtaita vesiämme, sosiaaliturvaamme ja mitä meillä nyt on. Se, minkä omistamme, on saatu aikaan vähän helkkarin kovalla työllä, omalla työllä. Me emme ole saatana soikoon riistäneet alusmaita kuten vaikka britit!

  No, mitä minä sinun blogiisi tulen mesoamaan? Vietin koko päivän Pasilassa globaalin uutisvirran keskellä ja jotenkin hermostuin ja sydämistyin. Siksi kai teki mieli purkaa vähän henkistä painetta.

  Alan varmaan tulla vanhaksi, koska olen yhä useammasta asiasta samaa mieltä kuin Veikko Huovinen. Eräs entinen naispuolinen ystäväni sanoi kerran, että Huovinen on suomalaisen ajattelun syöpä.

  Heti kotiin päästyä piti ruveta väsäämään valittelukirjoitusta poisnukkuneen muistolle. Väkeä kuolee nykyisin jotenkin oudosti.

  Miten minusta tuntuu siltä, että meille tulee sama maakuntalehti?

  VastaaPoista
 6. Hyvin saat mesotakin, mutta en minä tuota vielä sellaiseksi ajattele.

  Suomi on suomalaiselle paras maa.

  Mutta on meillä joku ihmeellinen kompleksi plänttimme merkityksestä maailmassa.

  Viime aikoina olen silloin tällöin ihan vain wikipediasta kertaillut maailman perusmaantietoa. Kolumbiassa 44 miljoonaa asukasta, Brasiliassa käsittämättömät 200 milj.- Mitä mieltä olen kyseisten maiden poliitikkojen lausunnoista? En yhtään osaa sanoa, ikinä ole kuullutkaan.

  Huovis-lausunto tuo mieleeni muiston hamasta lukioajastani; jostain syystä jäänyt mieleen kun rehtori soitti aamunavauksessa keskusradion kautta jotain dixielandlevyä.- Muistan ajatelleeni että tästä ei varmaan kukaan voi olla pitämättä, kun luokanvalvojamme, rauha hänen muistolleen mutta vihainen akka kuin mikä, alkoi mesoamaan: kaikkea sitä joutuu ihminen kuuntelemaan! --Kaikki eivät pidä kaikesta.

  VastaaPoista
 7. Vähän veikkaan, että tuo kompleksinen suhtautuminen omaan maahan koskee vain pientä eliittiä. Sitä paitsi siinä on paljon oman edun tavoittelua ja oman glorian kirkastamista.

  Bidenin vierailu oli kaikkea tätä pähkinänkuoressa. Halonen halusi paistatella koko maailman auringon loisteessa ja hyppeli hra amerikkalaisen edessä pikkuryssää hameet korvissa niin kauan, ettei aikaa Kiviniemelle ja Niinistölle jäänyt kuin käden puristuksen verran. Ja Kiviniemi kun olisi niin kauheasti halunnut keskustella Libyan tilanteesta, voi, voi...

  Palstallesi kaappaamasi kuvat jäävät poliittisen nuoleskelun historiaan, samaan kastiin kuin Breshnevin ja Honeckerin suudelma.

  Tavallinen suomalainen, tällainen vähän äreä ja epäluuloinen kansalainen antaisi mielellään Bidenin lentää suoraan Moskovaan laskemaan kukkia Kremlin muurin viereen. Hitonko hyötyä yhdestä välilaskusta Helsinkiin on kansallemme? Muutama turvamies sai ylityökorvausta ja ravintola Kämp myi muutaman poronpaistin enemmän, siinä kaikki.

  Ja päivää myöhemmin Biden jo kysyy sihteeriltään, mikä oikein olikaan se hassu mummo, joka tuppasi melkein suuhun siellä lumisessa maassa ... mikä sen nimi nyt taas olikaan.

  Nämä Suomen brändääjät eivät itse asiassa ajattele Suomen etua vaan enemmänkin sitä, että heidät itsensä noteerattaisiin korkeissa piireissä. Siksi he tunkevat itseään joka paikkaan, lähettävät miehiä sotimaan joutaviin sotiin, tyrkyttävät apua ennen kuin sitä muut älyävät edes pyytää ja tarjoutuvat koko kolmannen maailman sosiaalitoimistoksi. Ja mikäpä tarjotessa kun äreä ja epäluuloinen mökin akka ja ukko maksavat kaiken. Kyllä he tietävät, siellä mökeissä nimittäin, että väärinhän tämä on, mutta eivät voi asialle mitään. No, vaaleissa ehkä kyllä sitten...

  VastaaPoista
 8. Oli tästä vierailusta se etu, että nyt minäkin muistan kuka on Yhdysvaltain varapresidentti, aiemmin mennyt ohi koko ukko.

  Entä jos se luuli olevansa Conan O'brien-show'ssa?

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)