torstai 31. maaliskuuta 2011

Keskimmäisellä kiveksellä lisäsukulaisia - sana ensimmäiselle huhtikuuta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kansanedustajan yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lahjoman vastaanottamisesta. 

Tuomion perusteluissa mainittiin yleinen lainkuuliaisuus ja kansanedustajan merkittävä asema paitsi kansaa edustavana, myös sen esikuvana. 

Kansanedustaja kertoi syytteen olleen raskas prosessi, mutta olevansa helpottunut rehellisestä ja oikeutetusta tuomiosta. Tiedän että olen toimessani luottanut asemani luomaan koskemattomuuteen ja härskillä tavalla koettanut epärehellisin keinoin saada itselleni etua sieltä mistä se vain on ollut mahdollista, katuva kansanedustaja tilittää.

Vankilasta vapauduttuani, mahdollisilla työttömyyskorvauksilla ollessani, aion levätä kotini sohvilla,  pelailla lähimarketissa Rayn:n automaatteja, rentoutua kavereiden kanssa moottorikelkka-ajeluilla ja ihan vain pestä kotona perheeni likapyykkiä viidellä omistamallamme pesukoneella. Aion myös matkustella sikäli kuin työttömyyskorvauksemme eivät sitä salli; pitäisi mennä edes- mutta myös takaisin.


Luonnollisesti en enää asetu ehdolle missään vaaleissa, annan myös lupauksen pysytellä poissa julkisuudesta. - Yritän löytää itselleni mielellään koulutustani vastaavaa työtä, tosin se lienee vaikeaa, koska politiikan teon myötä työkykyisyyteni ja ammatillinen pätevyyteni ovat päässeet taantumaan.

Apulaissyyttäjäkanslerioikeusjohtajatuhriintunutpersekarva suostui kommentoimaan tuomiota vain lyhyellä kommentilla: keskimmäinen kives on kipeä viidellä pallilla istumisesta.


Tämä kirjoitus on hiihtoliiton hyväksymä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)