lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kuningastie

Pitkää aikaa ei enää ole siihen, kun Hesarissa ilmestyy asunnonhakuilmoitus: Haetaan edullista kaksiota kätevillä kulkuyhteyksillä Helsinkiin, mies vielä töissä. Esim. Tikkurila, Korso, Rekola. - Nimim. Ent. tas.vall. pres.

Entinen Martti Ahtisaari sitävastoin muuttaa Töölöstä Namibiaan, kun tasavallan presidentti Paavo Väyrynen astuu virkaansa - ellei sitten päätä noudattaa Paavon asiantuntevia neuvoja Pohjois-Koreasta.

Väyrysen tie Suomen kansan valituksi johtajaksi on ollut pitkällinen, mutta viime ajat ovat olleet menestyksellisiä: hänen kekkosensa on kasvanut kunnioitettavasti.

Paavo ensimmäisen virka-asuntoa, Tamminiemeä, ei tosin vielä ole alettu hänelle kunnostamaan.

Entinen Rantasalmen sulttaani Lipponen on kaiketi ollut tuskissaan Väyrysen ehdokkuudesta: eikö se helevetin höntti tajua, ettei mikään idiootti-Paavo presidentiksi pääse! 
---

Kansa julkisti tutkimuksen, jonka mukaan Helsingin Sanomien kaikkinaiset käsitykset ovat sangen hataralla pohjalla; peräti kaksi kolmasosaa Hesarista luulee vihreiden tai rkp:n olevan oikeita hallituspuolueita. Lisäksi enemmistö, tai yli 50%, Hesarista pitää itseään ensisijaisesti sanomalehtenä eikä kalankääreenä tai laitapuolen kulkijoiden seinätapettina.

----

Tulevan entisen päämiehen, Muammar Gaddafin, lähipiiri ei vielä ole myöntänyt hänen aikomuksiaan muuttaa Suomeen. Selvää on silti, että haaveilu Gaddan asiantuntijuudesta käy monessa Suomen kunnassa kuumana, ties vaikka hän toimisi jonain päivänä Seinäjoen kaupunginjohtajana.


"Tosta poikki!"

7 kommenttia:

 1. Gaddafille loppusijoituspaikaksi -jos Seinäjoelle ei tärppää- tiedoksi, että Raatavuaralla olisi kohta kunnanjohtajan paikka jälleen vapaana. Ja kunnassa paljon liipaisinherkkiä salakaatajia ja samalla äänellä kaljapäissään möläkehtelevä Röty-Hannes. Lisäksi kuntaan kaavaillaan kaivostoimintaa kun p***eiden kaivelu vaikeutuu edelleen väestön kuollessa vanhuuteen. Vaarojakin paikkakunnalta löytyy, se on nimessäkin mainittu. Onhan kyseessä todella vaarallinen mies jolle arki ilman vaaraa on vaarallista mielenterveyttä ajatellen.

  Mutta mitä ajatella P.Väyrnysestä? Tyhjää napsaa nimen kohdalla pää... On kai mies jotain aikaankin saanut pitkän, hyvin pitkän nousukiitonsa aikana? Ainakin Pohjantähteet-opiston, luomuviinireseptin ja pysyväispaikan keskustapuolueen vahakabinettiin. Varmasti Paavo on muutakin merkittävää tehnyt.., olisiko se muistinpäällä kiekkuva merkittävä teko jupakka siitä jalasmökistä sitä? Ehkä hän vasaroi sen itse?

  Minä muuten tiedän politiikasta keskivertoa enemmän. En vain nyt tällä tulisella minuutilla muista, että mitä.

  Kiitos kuitenkin kysymästä.

  Palatkaa utelemaan jälleen noin neljän vuoden kuluttua kun sieltä mäennyppylältä (en muista senkään nimeä, mutta uutta Musiikkitaloa vastapäätä kuitenkin) kannetaan hurjasti huitovia, tuoleihinsa pakkopaidoin sidottuja perussuomalaisia poliitikkoja sairasautoihin. Ne kun ovat joutuneet elämään sen tosiasian kanssa, että naapureissa (Kiasmassa ja Musiikkitalossa) on koko tämän ajan harrastettu postmodernistisia taiteita eikä tätä ole nuppi kestänyt.

  VastaaPoista
 2. Gaddafilla uutta ilmettä maaseudulle! (talonpojan tappolinja)

  Kukapa ei Väyrystä mielellään näkisi kettingit kaulassa.

  Haaveilen ajasta, jolloin jalasmökki on näytteillä lasivitriinissä jonkun merkkirakennuksen aulassa. Toinen jalas jo romahtanut, seinät lahoina, katossa iso reikä.

  Iso kullattu laatta, jossa kaiverrettuna teksti: "Tässä asui kansanedustaja, presidentti ja valtiomies Paavo Väyrynen. Rakennuksen sähköt olivat johdettuna irtoroikalla läheisestä pylväästä".

  Tosi-tv- tai missikisakilpailijat eivät ehkä edusta aina tietämyksen kärkeä, mutta on minua hieman hirvittänyt, kun itsenäistymistä tai talvisotaa on veikattu 60-luvulle.

  Toisaalta: joka tietoa lisää se tuskaa lisää.

  Viimeisimpään politiikan tietämys-tutkimukseen en ole riittävsti perehtynyt. Hieman epäilyttää.

  Olen ollut havaitsevani aika ison railon Soinin puolueen ja sen kannattajien ajatusten välillä. Äänestäjät saattavat pettyä jossain vaiheessa, puolueen hajaantuminen muutaman vuoden sisällä ei sekään olisi mikään ihme.

  VastaaPoista
 3. "Joka tietoa lisää se tuskaa lisää". Sitä pitää lisätäkin, mutta mihin kun kaikkien nupit ovat jo pelitietoutta turvoksissa?

  Ajattelepa kuinka helppoa tällaisen, oikeasti kritiikittömän massan hallinta kohta on.

  Onko muistikuvani väärä, mutta eivätkö poliittiset kädenväännöt olleet vielä 1970-80-luvuilla paljon selkeämpiä ja asiapitoisempia? Paitsi jos unohdetaan idänkysymys ja DDR laskuista. Olkoon menneeksi, myös USA, Vietnam ja Ruotsin sukellusvenejahdit.

  Ainakin salailu oli tehokkaampaa eikä niin naurettavan läpinäkyvää kuin nyt.

  Ajelin tänä aamuna mökillä, tuolla jo mainitulla paikkakunnalla Rautavaaralla. Kenenkään muun vaalimainoksia ei oltu ripoteltu pitkin teidenvarsia niin kuin Pentti Oinosen oltiinhan Kuopion vaalipiirissä.

  Siis voiko sulavaan hankeen pystyyn laitettu vaalimainos pysyä pystyssä vaaleihin saakka kuin että samanmoisesti sulaan p****aan perustettu puolue säilyä kuin sen aikaa, että kompostointi on suoritettu?

  Vahvojakin perinteisille tarpeille (en sano että arvoille) ja perustuksille luotuja puolueita on kuollut ja kuopattu saatika että jonkin jo kuopatun puolueen raunioille perustetulla tulisi olemaan pitkää ikää.

  Voi jopa olla, että jo lasteni aikana poliittinen järjestelmä ja sitä myöten puolueet haihtuvat historiaan. Tulee jokin muu, mutta mikä, siitä ei leiju edes hajuja Siltalan ajukopassa.

  Ehkä se liittyy jotenkin virtuaalimaailmaan, internettiin?

  Tulevaisuuden yhteiskunnissa pelataan siitä, kuka hallitsee seuraavat neljä vuotta. Pelataan myös siitä, millä ehdoilla, rahan, sosiaalisten syiden vai vain silkan vallanhimon vuoksi. Pannaan pelilaudoille sodat, rauha ja rakkaudet. Päämiehistäkin pelataan ja kenet seuraavaksi laitetaan avaruutta tutkimaan kun edellinenkään ei ole vielä palannut...

  VastaaPoista
 4. Nämä(kin) vaalit ovat vähän masentavia. Edellisissä (euro-)vaaleissa äänestin Atik Ismailia, mutta ei se taida olla nyt edes ehdokkaana. Presidentinvaaleissa piirsin hämähäkin, oli muuten ensimmäinen kerta. Myönnän että se oli turhaa ja lapsellista.

  Sukellusveneongelmaa meillä ei muuten ollut, julkisuus jopa naureskeli ruotsalaisten vainohulluudelle asiassa.-Yhden kolhon ajettua karille, sitä seliteltiin meillä ihmeelliseksi sattumaksi; kuinka se noin eksyikin reitiltään kansainvälisillä vesillä.

  Vaan olenpa tuohon itsekin osallistunut; vuonna -83 varusmiehenä laivastossa. Lähdimme ajamaan kovaa vauhtia merelle; meille ei kerrottu mistä on kysymys. Mutta kun radisti oli varusmies hänkin, niin me tiesimme.

  Eikä tuo ollut harvinaista. Kerran ajoimme silloisen "Hämeenmaan" kaikki 90 metriä ankkuriin aivan venäläisen, myös ankkurissa merellä olevan, kauppalaivan viereen. Käyttivät niitä sukellusveneen emoina.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan piirtänyt äänestyslipukkeeseen kuin pitkään harkitsemani ehdokkaan lumeron. Kerran tosin Kuopiossa erehdyin äänestyskopissa summanmutikka-äänen antamaan. Olin kaljoissani ja minua suivaannutti muiden ämmänrötisköjen ja ukonturjakkeiden naamat siinä määrin, että valitsin kylmästi kauniimman kuvan perusteella äänestettäväni. Nainen oli vaalea, hillitysti meikattu, demari, mutta nimmee en ennee muista. En tiijä, katoinko ies muuta kuin sen numeron. Puolue jäi jostakin syystä myös mieleen.

  Hämähäkin kuva on kyllä varma menestyjä kaikissa vaaleissa Aku Ankan lisäksi.

  Mutta jos piirrän sen, käy kuin koulun seinään piirtämäni kanssa: Tunnistavat tekijän!

  Tiijät varmaan sen vanhan vitsin tämän hässäkän ympäriltä? (;"...meejän poeka kun v***un kuvan piirtää niin se on just eekä melekkein...)

  VastaaPoista
 6. Minä olen vakaa, harkitsevainen ja kaukaa viisas äänestämisissäni; vain muutaman kerran olen sortunut tuollaiseen niinsanottuun ärsyyntymisäänestykseen. Useimmiten kuitenkin jotain valmiiksi mietittyä - paskat minä silti demokratiasta, eivät ne minun ehdokkaani yleensä läpi pääse.

  Kuvaa et voi näissä vaaleissa piirtää, kun Niinistö ei ole ehdokkaana, muutenkin edustaisi toista vaalipiiriä.

  Tämä puujalka on hieman vanhaa vanhempi, ruvelle kulunutkin, mutta kerran vanhoina aikoina veroviranomaiset hermostuivat, kun joku oli allekirjoittanut veroillmoituksensa ytimekkäästi: "Rupinen Muna". - Kaikkea eivät viranomaisetkaan sulata.

  Luonnollinen selitys kuitenkin löydettiin: Riipisen Miina ei aina muistanut laittaa i:n pisteitä.

  Nykyään noita virolaisia on maassamme aika paljon, joku varmaan tekee joitain virallisia selvityksiä tännekin. - Villu kuuluu siellä olevan aika yleinen etunimi, on siitä varmaan harminsa ollut.

  VastaaPoista
 7. Sattumoisin tuli vastaan tällainen uutinen, jonka mukaan Waltarikin joskus äänesti ulkonäköperustein.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)