torstai 12. joulukuuta 2013

Varanumero ja yks vierestä
Lieköhän Apu-lehdessä vielä sen vanha kilpailu "missä jallu luuraa"?  - Tuli mieleeni, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistön ilmoitettiin matkustavan Mandelan hautajaisiin. Yhtään kuvaa en hänestä kuitenkaan paikan päältä onnistunut näkemään, Ahtisaaresta kaksi. 

Ei kai vaan ole mahdollista, että Niinistö on tiukkojen turvatoimien vuoksi erehdyksessä kulkeutunut palvelijoiden puolelle esimerkiksi narikkaan? Obaman turvamiehet ovat hekin epäilemättä  hyvin jännittyneitä Etelä-Afrikan kaltaisessa maassa. Jos joku heistä on äkännyt, että tuo mies on aiemminkin nähty hiippailevan Yhdysvaltain presidentin lähellä ja ovat ohjanneet hänet tiukan päättäväisesti stadionin ulkopuolelle. Ulkopuolella Niinistö on parin adjutantin kanssa kuljeskellut jonkun aikaa katuja kiviä potkiskellen ja palannut sitten majapaikkaan pohtimaan, mitä asiasta kertoisi kotona. 

 Risto Jarvan ohjaamassa elokuvassa Loma, Antti Litjan esittämä päähenkilö joutui pohjoiseen menossa ollessaan etelän lämpöön. Vastaavan ei kuitenkaan pitäisi olla mahdollista, vaikka presidentin kerrottiin matkustavan hautajaisiin ilman puolisoaan. Ei kyseessä kuitenkaan mikään loma ollut, ei.

---

Katsoin Wikipediasta, mikä ihme sellainen Pukkila on, jossa elämä on suoranaista lottoa. W-pedia kertoi tunnettuja pukkilalaisia olevan mm. punk-yhtye 013 ja Henrik Anttonen, podcastaaja. Tuo kieltämättä selvensi asiaa paljon. Toivottavasti Suomesta ei löydy muita kuntia, joissa kunnanhallitus toteaa olevansa niin pihalla asioiden hoidosta, että ainoaksi keinoksi jää lottoaminen. "Tämä tuo hyväntahtoista julkisuutta." - Epäilemättä niin, naurettavana on hyvä olla.

Sieluni silmillä näen Pukkilan kunnanrajan tulevan kyltin : 
"PUKKILA - EI YHTÄÄN OIKEIN!"

4 kommenttia:

 1. Pukkila teki Nokia-perintörahoilla hyviä asioita vanhukset huomioonottaen. Aamulla viimeksi oli radiossa siitä, mutta kun en joutanut kuuntelemaan, että oliko jo jotain ristiriitoja niidenkin hyödyntämisen suhteen ilmassa.

  Pukkilassa oli myös Suomen ensimmäinen villisikatarha. Kävin kerran erään kurssin mukana tutustumassa ja olihan se malkoinen laitos siihen ailkaan. Omistaja, en nyt juuri muista nimeä, oli kyllä aika källi (velmu) mies. Oli heti niiden nuorien naisten kimpussa jotka samaan matkalaisryhmään kuuluivat vaikka oma muija kaulimen kanssa vieressä vahtasi (karrikointia): juuri sydänleikkauksesta toipunut mies!.

  VastaaPoista
 2. Kepulainen päätöksenteko on aina ollut kovasti mieleeni, siksikin Pukkilan lottopäätöstä olen ihaillut. Voisivatkohan vielä Matti Vanhasen kutsua kunnia-pukkilalaiseksi. Kunnanvaltuuston päätös on tietenkin laiton, kuten minua viisaammat ovat selvittäneet. Jos kunnanhallitus lottopäätöksen siunaa, voivat kutsua vielä kaikkosenkin. Ihmiset ovat ihmisiä, Pukkilan päättäjillä haravalotto harittaa.

  VastaaPoista
 3. Ei se ihme ole, jos Niinistö on eksynyt matkalla Mandelan hautajaisiin. Eksyihän sinne paraatipaikalle Obaman viereen se viittojakin, jolla oli tiloissa. Kaipa siellä on vieraitten ohjaus ollut vähän hakusessa ja ehkäpä meidän Niinistö oli ohjattu mentaalihoitoon ja tämä tumma mies sisään.

  VastaaPoista
 4. Noin ikävästi en toivoisi käyneen, minä vielä elättelen toiveita, että presidenttimme ilmoittaa eksyneensä hieman joron jäljille, mutta nyt olevansa jo ihan keskiverrossa, kansallisessa kokoomus-kunnossa. Presidenttimme on minusta hoitanut tähän mennessä kaikki tehtävänsä täyden kympin arvoisesti, vähän säälikin tulee, ettei valtiovieraita enää käy. Sehän on kuitenkin kuin kuusivuotiaan synttärit, joille kukaan ei ehdi.

  Kiva mukava hauska minusta on, että seuraavaksi presidentiksi tulee Saulin identtinen kaksonen: Pekka Haavisto. Hän ei tosin ole käynyt kuin kiertokoulun kerran vastapäivään ja kerran toisin päin, mutta silti on ihan mahdottoman mukava.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)