keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Tulkoon pimeysKuvassa Joulupukki, kuusi, katettu joulupöytä ja iloitsevia ihmisiä. Tai sitten jotain muuta.

---

Sanokaa Turku Energia, kun haluatte vanhan ajan tunnelmajoulun kynttilävalaistuksineen! (kynttilät ja tunnelma eivät sisälly toimitukseen)

---

Miksi Turku Energia päätyi katkaisemaan vanhuksen sähköt juuri jouluksi, eikö asia olisi saattanut muutaman päivän tai runsaan viikon odottaa, jos peräti kolme kuukautta olivat muuten saataviaan odottaneet? Alle kahdeksankymppinen mies oli hädissään ehdottanut maksupäiväksi seuraavaa eläkepäivää, kun tajusi ahdinkonsa. Tutkimattomat ovat sähköyhtiön aivoitukset, epäilemättä sielläkin nyt pohditaan, kuinka vastaavat tapaukset saataisiin jatkossa hoidettua ilman uutisointia. 

Toimitusjohtaja pahoitteli Facebook-viestissään nimenomaan "asian aiheuttamaa kohua", hän ei esittänyt anteeksipyyntöä vanhukselle.

 Onko se sillä kuitattu, jos potkaisee toista takapuoleen ja pyytää samassa kaikilta silminnäkijöiltä anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa ja muuta haittaa? Ai että takapuoleen potkaisu on väkivaltaa, eikä rinnastus ole hyvä? Onhan se niinkin. Kyllä kynttilän- tai sytkärinvalossa pitää pystyä lääkepurkin kyljestä tekstit lukemaan ja raaka peruna tai lanttu kuuluu olevan jopa keitettyä terveellisempää syödä myös jouluaikaan, niistä kun vitamiinit ja hivenaineet eivät ole liuenneet keitinveteen.


Ainoa tapa pahoitella, pyytää anteeksi, olisi toimittaa vanhukselle valmiiksi paistettu joulukinkku ja muut jouluruoat sen anteeksipyynnon kera kotiin heti joulupäivän aamuna. Vähän sellainen tietysti ylpeyttä kouraisee, mutta ainoaa oikeaa kriisiviestintää yhtiölle olisi, kun tapauksesta ärsyyntyneet ihmiset näkisivät kuvissa toimitusjohtajan pyytävän lakki kädessä aivan oikeasti ja uskottavasti anteeksi.

Facebookin kommentoijista moni unohtaa uhoamisensa heti ulos kirjauduttuaan, mutta epäillä ei voi, etteikö yhtiö kärsinyt tapauksesta suuremman rahallisen tappion kuin 90 euroa. Jotkut vaihtavat tapauksen vuoksi sähköyhtiötä varmasti, sellaiseen on aina muitakin hyviä syitä, esimerkiksi edullisemmilta tuntuvat tarjoukset.

Mitä sitten sanoa niille, jotka inttävät, että täytyyhän se sähkölasku maksaa? Täytyy, täytyy, mutta siitähän tässä ei ole kyse, vaan joululahjasta, joka oli sähköjen katkaiseminen jouluksi. Miehen seuraavaa eläkepäivää olisi voinut odottaa. Turku Energia ilmoittaa nettisivuillaan:  "Paikallisuus on meille vahvuus, josta haluamme pitää kiinni. Meille on tärkeätä, että mahdollisimman moni turkulainen ja lähiseudulla asuva tietää, kenen puoleen energia-asioissa voi kääntyä."  Nyt kai sen sitten tietävät monet muutkin kuin turkulaiset, tällainen julkisuus ei helpolla unohdu.


---
(IS: Lahjoittaja maksoi...

---

Lisäys 25.12. klo 20:05

Ei mikään huithapelin tuntuinen mies: TS, Jouluna sähköt saanut...


5 kommenttia:

 1. Ei päässyt sitten Päivän pannu, Ihmisiä telineillä saati Vanhoja poikia viiksekkäitä Hesarin blogikilpaan. Ei Vaikka kaikki nämä sinne ilmoitin. Ei taida olla normi blogistilla sananvaltaa, sananvapauden asioissa, kun Hesari jyrää?

  http://www.hs.fi/kuukausiliite/Mik%C3%A4+n%C3%A4ist%C3%A4+on+Suomen+paras+blogi/a1305765709755?ref=hs-hitaat-e-6

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos yrityksestä, mutta en minä sinne olisi halunut eikä tämä blogi sinne kuulu. Täysin käsittämätöntä minulle on Hesarin pyrkimys määritellä ja "haltuunottaa" blogimaailmaa. Työntäkööt sormitietokoneen takapuoleensa ja miettikööt maailman muuttumista. Hesari on edelleen hyvä lehti, mutta vain sitä, ei muuta. Luuleeko se vielä oikeasti maailmaa käsissääm pitävänsä?

  Suurin piirtein samaa tarkotin jokin aika sitten, kun kirjoitin:
  "Suomen paras Helsingin Sanomat"-kilpailussa voiton vei Helsingin Uutiset, toinen oli tamperelainen Aamulehti. Pronssia otti Turun Sanomat. Helsingin Sanomat kiri yllättäen neljänneksi, päihittäen nipun tasaveroisia kilpailijoitaan.

  VastaaPoista
 3. Enpä ajatellut asiaa tuolta kannalta, että Hesari yrittäisi ottaa haltuun blogeja. Sen tosin olen huomannut, että Hesarin omille blogeille, ei taida juurikaan lukijoita olla?

  Pohdin vaan, että hyväksi havaitsema sisältö saisi lukijoita. Tosin, mikä kuolon suudelma sitten tämä syleily olisi, en pohtinut.

  Kemppinen sentään jaksaa, vaikka on kärki kympissä. Mutta on alistautunut kuvaamaan oman joulupöytänsä, kohta on vaatekaapin vuoro,

  VastaaPoista
 4. Lukijoita toki tulis,i ei se missään nimessä mikään kuolonsuudelma olisi.Minä pidän melko pienimuotoisesta, ahdistamaan alkaisi suosio, kun ei siitä edes rahaa saisi.

  VastaaPoista
 5. Kovastihan sitä on kehuttu, että blogeilla rahaa. Onhan se Suomen Blogimedia vai mikä paska se olikaan. Siinä on saatu hyvät blogit, hummaamaan kapitalismiin. Tosin niistä 11/10 oli jo muutenkin täysin huoria, että parempi niiden olla julkisia huoria vastaisuudessakin,

  Minullakin nykyisin wordpressissä näkyy mainokset valikoiduille lukijoille. Mitä se sitten tarkoittaakaan. Ei tästä ole kuin vuosi, kuin luin wordpressin omistajien kauniita sanoja, kuinka palvelu halutaan pitää epäkaupallisena, ja estää sinne sisällön tuottajien mainosmyynti.

  Vähän on raiskattu olo. On mulla muistaakseni blogspotissakin sama osoite varattuna, mutta se vaihtamisen vaiva.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)