sunnuntai 8. joulukuuta 2013

KenukkakännitSuomen puolustustrategia paljastui vahingossa: kapiukot vetävät hirveät lärvit heti ongelmien tultua, eikä mikään tunnu enää miltään. Kyseessä on ns. kiljuvaikutteinen ongelmien kohtaamistapa: "Mä ooon mersu, mä oon mersu, brum, brum, bruum!"

---

Alikersantti Rokka, älkää ampuko niitä kaikkia, vaikka tulisivat näreikön kohdalle: teillä ei ole kuin viis patia lippaassa, kenukka tenutteli määrärahat!

---

Leikataan määrärahoja, ei konjakeita, totesi puolustusvoimien komentaja, kun Napoleon-konjakilla kippisteli.


---

Puolustusvoimien kunniamarssi, Porilaisten marssi, vaihdetaan ajanmukaiseksi. Uusi kunniamarssi: "Alko pistää pulloon", sovitetaan tuuballe ja torvisektiolle. Sanoihin tehdään vähäisiä muutoksia, uusi kunniamarssi alkaa sanoilla: "Alko pistää pulloon, kenukka kaataa kalloon..."---

(Jotain muuta jossain muualla: Aamulehti, puolustusvoimien omituinen säästölinja)

10 kommenttia:

 1. Armeijassa olin kuljetuspuolella ja herroja kuskatessa näki, mihin määrärahoja ohjailtiin mieluusti. Näkemäni tapaukset ovat rikoksina vanhentuneet (34v sitten), mutta eiköhän ne touhut suurinpiirtein samaa linjaa ole jatkaneet tänne saakka.

  VastaaPoista
 2. Armeija marssii vatsallaan, herroilla täytyy olla jotain myös päässään.

  VastaaPoista
 3. Kusta vähintään, viinalla laimentavat.

  VastaaPoista
 4. Kai se on pitkä perinne tuo firman rahoilla ryyppääminen, nyt sitä voisi hillitä kun rahaa ei siellä muuhunkaan ole.

  VastaaPoista
 5. Kummalla se tämä yhteiskunta muuten kulkee, alkoholilla vai öljyllä?

  Rahaa molempiin näyttää kaikesta muusta nuusasta huolimatta löytyvän.

  VastaaPoista
 6. En ole varma,mutta luulen sen alkoholilla käyvän, öljyä kun en käytä mihinkään.No jaa, saattavat ne sitä vähän junan voimavehkeeseen ja alustan välityksiin laittaa, että pääsen töihin.

  Kirjoitukseesi en vielä ole viitsinyt väliin häiritä, kun talonrakennuksesta en ymmärrä mitään. Lapsena aloitin Päätalon kirjojen lukemisen, silloin niissä runsaasti sitä olevaa terminologiaa luin sujuvasti, vaikken mitään ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 7. Mulla on tuo Suomi öljyn jälkeen-tietokirja ihan vähän kesken, mutta näyttää sen lukemien (ja lukemisen) valossa meidän asioiden olevan aika pahasti puihin menossa. Kohta ei niihinkään, kunhan se öljy tosiaan loppuu, tai käy niin kalliiksi loppujen imeminen maanuumenista, ettei kannata, niin muu orgaaninenhan se sitten otetaan kulutettavaksi. Eikä siin sitte niinkän kauan nokka tohise kun kaik on mänt! Viinakin.

  Niin. Ei blogiini kommentointi mikään välttämättömyys ole. Olenhan sanonut monasti, etten aina osaa keskustella itsekään, kunhan kirjoittelen vain.

  Kemppisen kumipampusta muistui uusi (mielessä ja paperilla hahmoina ollut) tarina ja sen ensin muutama päivä sitten kävin unenhorteessa (mielikuvituksessani) lävitse ja sitten vänkesin ruudulle. Kamala juttu omasata mielestä, mutta niitä on.

  Hirsiprojektit ovat loppujen lopuksi aika simppeleitä juttuja kunhan vain voimaa ja terveitä jäseniä olisi. Tekisin niitä mielelläni: 30€/h+työmatkakulut ja kalukorvaukset (pimmeenä :D)

  VastaaPoista
 8. Totta puhuen kyllä minäkin jotenkin öljyn loppumisen katastrofaalisuuden tiedostan. Kirjaa en ole lukenut, mutta kai se selvää on, ettei se voi esimerkiksi sadoiksi vuosiksi enää riittää. Täytyy kirja lukea.

  VastaaPoista
 9. Riku

  Tuohon, ettet käytä öljyä itse, niin välillisesti kyllä, ja kovasti. Sinutkin lasketaan öljynkulutuksessa tilastoihin (2 litraa/vrk/hlö) koska kaikki muovi kännykänkuorista lähtien takkisi vetoketjuihin tarvitsevat valmistuakseen ja raaka-aineiksensa öljyä.

  Puhutaan enää kymmenistä vuosista öljyn riittävyydessä, koska sen louhiminen esim. palavasta kiveksestä... äh, kivestä käy niin kalliiksi, ettei kannata ja sama myös arktisten alueiden hyödyntämisen suhteen. On huomioitava myös ympäristöasiat jotka tuottavat jo nyt ylitsepääsemättömiä ongelmia.

  Suosittelen kyllä kirjan lukemista vaikka se masentaakin. Diapamia kai tässä täytyy kohta ruveta nakkelemaan buranan sijaan.

  VastaaPoista
 10. Muovi minulla mielessä oli, siitä haluan tietää mitkä niistä voidaan korvata synteettisillä ja mitkä niiden vaikutukset ovat. Koneisiin rapseja ja retiisejä kai jo laittavat. Maailmaa pysyy tai on pysymättä minusta huolimatta, taakkaa en voi harteillani kantaa, eivät riitä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)