keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Teidät on piiritetty!Täällä puhuu poliisin erikoisosaston komisario Kovanen, tulkaa kädet ylhäällä ulos joka sorkka, niin kenellekään ei käy mitään ikävää! - Asuntonne on piiritetty, meillä on miehet katoilla varmistamassa! - Me tiedämme, että teidän pikkutytöllänne on vaarallisen laiton pehmolelu, jossa on merkkituotteen merkinnät, vaikka on Indonesiassa valmistettu.

Toistan, täällä puhuu komisario Kovanen, teillä on kaksikymmentä sekuntia aikaa tulla ulos kädet ylhäällä, muuten joudumme laskemaan kyynelkaasua sisään ja rynnäköimään!

Haluamme vain sen nallen ja rikollisen, emme käytä mielellämme kovia otteita!

---

Iltalehti: Poliisi vei...

37 kommenttia:

 1. No, nämä ovat näitä...

  Mutta minulle tuli nyt yksi onkelma. En nimittäin ymmärrä, miksi bloggeri alkaa nyt, satojen valokuvien jälkeen vaatia tilattavaksi maksullista valokuvien jakelutilan tilausta. Kun yritin uusimpaan kirjoitukseeni lisätä valokuvaa, tuli tällainen viesti: "Hups! Tallennustila loppui. 100 prosenttia 1 gigatavun suuruisesta valokuvien tallennuskiintiöstä on tällä hetkellä käytössä. Hanki lisää tilaa
  Kuvat tallennetaan Picasa-verkkoalbumeiden tiliisi ja ne sisältyvät kuville varattuun 1 gigatavun ilmaiseen tilakiintiöön. Hankkimasi lisäsäilytystila jaetaan useiden Google-tuotteiden kesken. Lisätila lasketaan ilmaisen kiintiön päälle. Lisätietoja"

  Onko sulle tullut?

  Huvittaa siksikin, koska on kai minun kuvieni tähän astiset gigamäärät jo ainakin satakertaiset tuohon 1 G:n "ilmaiseen" tilaan verrattuna. Eikä bloggerin uudistuksessa tämmöisestä mitään maininneet.

  VastaaPoista
 2. Ei ole minulle tullut. Kovasti oudolta tuo tuntuu, katsoin että minulla taitaa olla picasassa n.1200 kuvaa, monia ei ole pienennetty mitenkään. Yhteen kansioon mahtuu maksimissaan 900 kuvaa.

  Tällaisen kopioin osotteesta http://www.werkkoviestijat.net/doc/2011/wiesti0911.pdf

  "Kuinka monta kuvaa voin tallentaa Picasa-albumiin
  Albumin kuvien määrällä ei sinänsä ole muuta väliä kuin se, ettei Picasa-tilin
  kokonaiskoko, eli yksi gigatavu, ylity. Gigan tilille mahtuu kuvien koosta riippuen aika
  paljon kuvia - tietysti riippuen siitä paljonko albumissa on tilaa jäljellä, ja kuinka suuria
  kuvat ovat. Esimerkiksi 1600x1200 pikselin kokoisia kuvia Picasa-tilille mahtuu
  pakkauksesta riippuen tuollaiset 1000-2000 kappaletta. Jos tili tulee täyteen, voi joko
  ostaa maksullista lisätilaa tai avata uuden Google-tilin, jolloin tilaan on taas käytettävissä
  gigan verran. Tilille on muistettava kirjautua kerran kolmessa kuukaudessa, ettei se pääse
  vanhenemaan."

  VastaaPoista
 3. Riku

  En minä mihinkään picasoihin edes ole kuvia tallentanut tietääkseni, vai nämäkö blogissa julkaistut sinne liimautuvat automaattisesti?

  En ole edes koskaan ajatellut tämmöisiä tallentelujuttuja koska ne eivät kiinnosta, olen vain julkaissut kuvia sitä mukaa kuin olen tarvinnut.

  Kuvani tallennan aina ulkoiselle kiintolevylle (myös muistitikuille) josta olen käyttänyt 81 gigaa ja jäljellä näkyisi olevan vielä yli 151 G..

  Ja siellä on tosi saatanasti monen vuoden ajalta kuvien lisäksi kaikkea, myös kirjoittamiani tekstejä, piirustuksia, lomakkeita, yksi kokonainen 1918 tapahtumia koskeva monisatainen kirjoitus (ei minun kirjoittamani) jne.

  VastaaPoista
 4. Siellä picasassa google tosiaankin tallentaa blogien kuvat. Oletusasetuksissa on, ettei niitä muut pääse sieltä suoraan katsomaan, ainoastaan blogin kautta. Löydät kansiosi, kun kirjautuneena haet googlella "picasa verkkoalbumit".

  Enpä minäkään ole kauheasti kiinnittänyt huomiota tallennustilan loppumiseen. Kuvat kannatta ainakin pienentää, sinullakin kun ne ovat isoina tallella muualla.

  Minulla on varmaan monista kuvista useampaan kertaan tallentunut kopioita, mutta poistapa sieltä sitten juuri ne, jotka eivät ole blogissa. Poistaessa se lakkaa luonnollisesti näkymästä myös blogissa.

  Picasa on vain kuville, mutta laajtkin tekstitedostot kuluttavat yllättävän vähän tallennustilaa.

  VastaaPoista
 5. Hoksasin, että nehän ovat omalla ulkoisella kiintolevyllä suuruudet Megatavuja.

  Tarkistin picasankin ja kyllä siellä oli pirusti minun valokuvia. Poistin semmoisia, jotka ovat liitettyinä valmiiksi luonnosteksteihin joita en ole julkaissut (niitäkin on yli 200 kpl), mutta ei se antanut armoa: käski silti ostaa uutta tilaa vähintään 25 Gigan verran ja sen hinta oli jotain 2,59 dollaria pers kuukausi.

  Eihän se kallista ole, mutta aika källi homma minusta kun ihminen tänne tavallaan juurrutetaan eikä se tule ajatelleeksi, et siitä joku pv aletaan laskuttamaan, niin se mättää. Ja kun hinnat pakkaa pian hyppimään mieluummin kaksinkertaisiksi kuin yksin... ja kun:

  http://www.youtube.com/watch?v=okWwm7QciT0&playnext=1&list=PLD1F639F0D49C4F09&feature=results_video

  Tuon kuvan, minkä liitin nyt uusimpaani, löysin sieltä picasasta. En muista, olenko sitä aiememmin käyttänyt.

  VastaaPoista
 6. Poista vaan vielä lisää, kaikki ne jotka eivät ole blogissasi. Varmistut vain että ovat kiintolevyllä tms. tallessa. Töitä se teettää, mutta ei noihin maksuihin kannata sitoutua kuin ihan pakosta.

  Pakarisen Köyhäilyä olen monet kerrat kuunnellut, hieno kappale.

  Sen verran sanon noista amerikkalaisten jättikorporaatioiden tekijänoikeussikailuista, että hulluksi on maailma mennyt. Ymmärrän että on hieman epäluotettavaa kuulla vain yhtä osapuolta, mutta jos todella yhden levyn latauksen takia tytöltä on haettu tietokone kotoa, se on laillista natsismia.

  VastaaPoista
 7. Joo, minä en sen takia osaa ottaa kantaa näihin musiikinlatausjuttuihin koska en ikinään ole itse mitään netistä ladannut, eikä viehätä ajatuksenakaan. Minulle riittää se mussiikki, jota ratijosta tullee ja joskus sittä kuuntelen juutuubia suoraan.

  Hullulta se kyllä minustakin tuntuu, jos alaikäisiin kynnet isketään tuolla tavalla. Ja kun ei taida enää markkinavoimat miliiseineen näille asioille kuitenkaan paljoakaan mahtaa, ovat niin näppäriä uusien sukupolvien edustajat koneidensa kanssa; eivät muuhun tartte enää maailmassa (toistaiseksi) keskittyä kuin nettijuttuihin, niin näppäröityyhän sitä.

  Pitäisi kai olla kiinnostunut minunkin, kun on tuota nuorta polvea itsellä vielä kasvatettavana, että tietäisi, missä mennään. Mutta taidan olla kyllä enemmänkin kuin kalkkis jo, ettei tartu enää edes kiinnostus...

  VastaaPoista
 8. En minäkään sitä mitenkään hyväksy, mutta se on myös niin, ettei tämän ikäisillä ole enää mitään suurta tarvetta latailla. Jo You Tubesta löytyy riittävästi.

  You Tube onkin mielenkiintoinen, kun jo jonkin aikaa sitten poistivat kymmenen minutin latausrajan. Ilmeisesti isot viihdekorporaatiot jossain määrin hyväksyvät toiminnan omana markkintointinaan.

  Sinne ladataan kokonaiset levyt, elokuvat jne. Yhtiöt tekevät sitten poistopyyntöjä ja juutuubi poistaa. - Mutta kun ne lataavat niitä sinne heti uudestaan. Hyvät elokuvat eivät löydy välttämättä tekijöiden tai elokuvien nimillä, niille on joku koodin tapainen merkintä, ettei poistajat niitä kovin helposti löytäisi. - Maa on syntinen laulu, tuorehko presidentti Halonen-dokumentti, monet muutkin olen sieltä katsellut. Juutuubin katsominen on tietysti laillista, lataajat ovat hämärähemmoja, jotka ovat kyseisen videopalvelun palveluksessa, vaikka se niitä virallisesti vieroksuu ja pyrkii deletoimaan käyttäjätileineen.

  Jos Chiisselin levy maksaa kaupassa kympin tai kaksi ja joku pikkutyttö lataa sen omaan käyttöönsä (kuten tämän isän mukaan on tapahtunut), eivätkö nuo poliisin todisteiden turvaamiskeinot (kotietsintä ja nalle puh-päällystetyn läppärin takavarikoiminen) ole suorastaan absurdeja?  VastaaPoista
 9. Mutta se hyvä puoli netissä latailulla on, ettei siellä kuitenkaan haulikkoa voi ladata vaikka tarpeita kaikenlaisten räjäytysten suorittamiseen sieltä kuulema saakin hankittua.

  Se "Pösöpappa" muuten löytyi Kemin satama-altaasta; oli joskus jossakin täällä puhetta miehestä, vai muistanko väärin?

  Piti vain ensin jonkun muunkin sinne mennä hukuttautumaan, että hoksasivat auto- ja miesvanhuksen mudasta. Se oli kuollut nyt sekin viimeisin altaaseen ajelija tänään sairaalassa. Yksi kaveri sieltä päin soitteli tuossa päiväseltään, niin oli tuoretta tietoa sillä.

  VastaaPoista
 10. Olen kyllä tästä nyt eri mieltä - Maija Vilkkumaan kanssa melko tarkalleen samaa mieltä (jossain iltapäivälehden nettijutussa).

  Minusta musiikkipiratismi ei ole mitään robinhoodtoimintaa, vaan yksinkertaisesti varastamista. Esimerkiksi Chisun koko tuotanto on ilmaiseksi katsottavissa ja kuuneltavissa youtubessa.

  Ja nykyiset lapsukaiset, yhdeksänvuotiaat eivät aina ole ihan niin viattomia kuin arvellaan. Etenkään kun tekevät noita juttuja jopa vanhempiensa opastamina.

  Isä oli kieltäytynyt maksamasta sakkoa, ja siksi kone, jolla tiedostojen jakaminen oli tapahtunut, takavarikoitiin, tässä ei siis yllättäen viety leipää lapsen suusta.

  VastaaPoista
 11. Levyn arvo on ehkä hieman yli kympin. Poliisi todisteiden turvaamiskeinot olivat rankimmasta päästä, kotietsintä ja tietokoneen takavarikoiminen. Turvaamistoimet kohdistuivat siis sellaisiin arvoihin, jotka ovat lainsäädännössä erityisen painavasti suojattu. Lisäksi ne kohdistuivat yhdeksänvuotiaaseen tyttöön.

  Suhteellisuudentaju tässä heittää, onko tässä mitään kohtuullista. Minä olen aina uskonut, ettei pullavarasta saa hirttää. Kyseisen tytön harteille ei voida asettaa levyteollisuuden ongelmia muuttuvassa ympäristössä ja sitä että ilmiö sinänsä on erittäin iso.

  Maija Vilkkumaa nimitteli tytön isää jätkäksi, jääköön Maija omaan arvoonsa.

  Maijaa taisi vain harmittaa, ettei kukaan viitsi levyjään enää edes varastaa.  VastaaPoista
 12. En tiedä sitten, toimiko poliisi lainvastaisesti.

  Joka tapauksessa tietty määrä ihmisiä löytyi samalta palvelimelta (?) ja sai myös sakot, koska oli jakanut tiedostoa. Olisiko sitten pitänyt armahtaa tämä yksi vai kaikki?

  Minusta media syyllistyy tässä lapsen hyväksikäyttöön, kun herättelee tunteita lapsivirityksellä asiassa, josta on tekijänoikeuspykälät taiteilijoiden elannon turvaamiseksi. Joskus tuloja voi menettää myös köyhä laulaja.

  VastaaPoista
 13. Poliisi toimi lain mukaan, se tässä juuri huolestuttaakin. Tämä on sitä kun sanotaan, että maailmanlaajuiset korporaatiot hallistevat maailmaa.

  Jokainen vastaa tekemisistään vain omalta osaltaan, se että muut tekevät jotain ei vaikuta.
  Minulla on kotonani mokkulayhteys, niinkuin aina on ollut. Hiljattain yritin ihan asiaa kommentoida suomi24:n (!)

  Tuli ilmoitus: ette voi kommentoida, olette estolistalla.

  Mokkulat käyttävät jotain ihmeellisiä kolhoosi-ip:tä, sama on monella.

  En yhtään ole piraattipuolueiden kannalla, mutta vielä tolkuttomapia ovat seillä toisella puolella olevat suuryritykset lakimiehineen. Ymäärrykseni mukaan Kemppinenkin on asiasta toisinaan puhunut.

  VastaaPoista
 14. Näistä lälälläää-musiikeista olen kyllä sitä mieltä, että voisivat varastaa vaikka kaikki ja upottaa suohon, ei ikävä tulisi eikä kellekään siitä vahinkoa olisi. Leipää voi hankkia muullakin tavalla kuin tällä joutavalla roskalla jota kaikki paikat ovat tulvillaan olipa kyse mistä elämänalasta tahansa.

  Mutta lainkirjaimesta jos puhutaan, yhdeksänvuotiaan tekemisistä ovat aina vanhemmat vastuussa. Eli heitä tässä on sakotettava ja heistä periaatteessa vain mediankin puhuttava. Vanhemmat ovat vastuussa myös yhdeksänvuotiaitten tavaroista, tietokoneista varsinkin, että mistä ne sisältävät, mitä niihin on latailtu. Mutta eihän se olisikaan sitten uutinen. Eli katteetonta sontaa koko lööppi tämäkin.

  VastaaPoista
 15. Vanhemmat tietysti vastaavat, mutta ei tämä sillä ole kuitattu. Toimenpiteet kohdistuivat yhdeksänvuotiaaseen tyttöön, takavarikoitiin tietokone, jossa saatta hyvin olla tytölle hyvin tärkeitä henkilökohtaisia asioita.

  Yksi tärkeä asia on:

  Tyttö imuroi laittomasti kympin hintaisen levyn. Epämääräiset ihmiset ottivat yhteyttä ja vaativat "kuudensadan euron korvausta tai muuten...!"

  Mikä ihmeen kuusisataa, onko se kohtuullista, mihin se perustuu?

  Minä sanon, olkaa vahvoja, jos liivijengit alkavat ottamaan yhteyttä ja vaatimaan rahaa. Sille tielle ei kannata lähteä!

  VastaaPoista
 16. Poliisin osalta tiivistäen:

  Vaikka epäilemättä toimivat tässä lain mukaan, heillä on varmasti runsaasti harkintavaltaa toiminnassaan, kotietsintää ja takavarikkoa ei kympin tähden olisi tarvinnut(pitänyt) tehdä.

  Vaikka tyttö tai isä olisi imuroinut enemmänkin, ei siltikään, kyse on vähäpätöisestä asiasta.

  Jos matti meikäläiseltä varastetaan muutaman satasen polkupyörä tai tuhansien mopo, mitä tekee poliisi?

  - Kirjaa tiedot ylös, jos se sattumalta tulisi jonkun tapauksen yhteydessä esiin. Yleensä ei tule.

  Kuinka kauan poliisilta kestää saapua a-luokan (henkeä ja terveyttä uhkaava) hälytyksiin Lapissa, entä koko maassa keskimäärin?

  Kuinka kauan kestää pikkutytön tietokoneen takavarikoiminen, kun tämä on syyllistynyt hirmukauheisiin rikoksiin?

  VastaaPoista
 17. Poliisin toiminnasta voidaan tietenkin olla monta mieltä. Nythän se näyttää pahalta, kun vastakkain on asetettu vaaleanpunainen Nalle Puh -läppis ja Iso Paha Poliisisetä. joka vie lapsen lelun.

  Minä olen saanut kuulla niin monesta alle kymmenvuotiaan Nalle Puh -lapulle kirjoittamasta huora-penis-vittu-saatana-tästä ei sitten kielitä-viestistä toivoo Netta tai pikku Mirjami, että en hätkähdä enää mitään tyttöjen touhujakaan. Kyllä he oppivat, mitä opetetaan.

  Ei kai näitten suomalaisten muusikoitten takana kuitenkaan mitään jättiyhtiöitä ole?

  En pidä siitäkään ajatuksesta, että uutuuskirjojakin voisi imeä maksutta jostain laittomasta jakopisteestä. Samalla logiikalla voisi vaatia, että kaikkea pitää saada ilmaiseksi. Miten yrittäjien ja taiteilijoiden käy, jos on jokin piste, joka putkauttaa maksutta ulos heidän tuotoksiaan?

  Sen sijaan, että kyseinen isä opetti lastaan imuroimaan laittomasti musiikkitiedostoja, hän olisi voinut opettaa, miksi sitä ei saa tehdä ja opastaa lapsensa vaikka sinne ilmaiseen youtubeen.

  VastaaPoista
 18. Sinä liität nyt koko piratismin tähän yhteen tapaukseen ajatuksella "taiteilija on palkkansa ansainnut". Tyttö on syyllistynyt vain siihen mihin mahdollisesti on syyllistynyt, hänen hartioilleen ei voi laittaa taiteilijoiden kauhua ikiaikaisten rahakoneiden viimevuotisista kuivumisesta. Tyttö imuroi vain omaan käyttöönsä, vaikka olisi imuroinnut koko internetin, kantani ei muutu. Tiedostojen jakaminen on eri asia.

  Me emme tiedä tytön ajatuksia, ei niillä ole tässä mitään merkitystäkään.

  Iltalehdessä eräs asiantuntija sanoo, ettei yhdeksänvuotias pysty tunnistamaan verkon laitonta materiaalia, koska sitä ei pysty aikuinenkaan aina tekemään.

  Se ydin on edelleen: TVVK:n toiminta ei ollut asianmukaista, poliisiltakin on suhteellisuudentaju hukassa sen hännystellessä viihdeteollisuutta.

  Lapsista sinänäsä minulla ei ole mitään ihannointiajatuksia, kyllä ne aivan kokoperkeleitä osaavat olla, harvinaisen usein ovatkin.


  VastaaPoista
 19. Niin liitänkin koko piratismin tähän. Mielestäni nimittäin jostain kyseisestä uutisartikkelista välittyi tieto, että tytön isä näytti tytölle sen imuroinnin. Muistanko väärin?

  Tunnen eräänkin nuoren, erään kauppatieteilijä Mäksin, varakkaan miehen, joka ei osta koskaan musiikkia eikä elokuvia, vaikka hänellä on koneellaan ja dvd:eillään niitä ehkä tuhansia. Hän aloitti imurointi- ja polttohomnmat ala-asteikäisenä.

  Tällaisia Mäksejä on rutosti vähän joka paikassa, pikkupojasta asti taitonsa kehittäneitä. Alkuun varmaan Nalle Puh -koneilleen.

  En halua muuttaa kenenkään kantaa, sillä tiedän, miten yksin olen tässä ajatusteni kanssa. Valtaosa ihmisistä, etenkin nuorista, kannattaa vapaata imurointioikeutta, ja sen vaastustajat nähdään vapaudenrajoittajina.

  Ihan miten vaan. Poliisi olisi tietenkin voinut toimia hienovaraisemmin, mutta en tosiaankaan tiedä, onko oikein, että yksi pääsee läpi sormien, kun moni muu on jo maksanut saman tiedoston imuroinnista sakkonsa.

  Me emme tiedä tosiaankaan tytön ajatuksia, emmekä koko tapauksesta totuutta. Minua jää tässä eniten kiusaamaan tämä ruusunpunainen Nalle Puh -asetelma.

  VastaaPoista
 20. Isä ei kertomansa mukaan näyttänyt.

  Piratismia en kannata, en ole sitä koskaan harrastanut, en aio aloittaakaan.

  Lailliset keinot ovat riittäviä, tänään ajattelin katsoa tällä hetkellä You Tube videopalvelussa olevan Arto Salmisen tekstiin pohjautuvan Varaston.

  Jäniksen vuoden jo yhtenä päivänä katsoin, Maa on syntistä laulua en kokonaan jaksanut.

  VastaaPoista
 21. Eivät lähellekään kaikki ole piratisimin kannalla. Nuorisdossa se on hieman yleisempää.


  Taiteilijat ovat vain niin herkkiä parkumaan, kun valtiovaltaa mielistelemällä ja kerjäämällä ovat elantonsa tottuneet ansaitsemaan.

  VastaaPoista
 22. Tuo ruusunpunainen nalle puh asetelma minua ajateluttaa.

  Seuraukset olisivat todella olleet mielestäni aivan yhtä tuomittavat, vaikka kyseisen levyn olisi ladannut partainen ja isomahainen nörtti Keravalta.

  Tunteet täytyy kaikkeen liittää mukaan, vain sellaisella viesti saavuttaa laajemman yleisön.

  Sata kuollutta ihmistä ei merkitse mitään, mutta yhden tuntemuksien ja kohtalon kuvaaminen on sietämättömän kauheaa.

  Toinen asia on nuo lastensuojeluasiat. Tiedän kyllä, että sivistysmaina itse itseään pitävät teloittavatkin lapsia, mutta vähän alkaa ounastelemaan josko niissä Bäckmanin puheissa suomalaisesta lastensuojelutilanteesta olisi sittenkin jotain taustalla...

  VastaaPoista
 23. Ja vielä: maa on syntistä laulua en kokonaan jaksanut koska olen nähnyt sen niin monta kertaa. Parhaita paloja sieltä tiirailin.

  VastaaPoista
 24. Tänäisessä HS:ssa sanottiin, että poliisi ei oma-aloitteisesti rynnännyt konetta hakemaan, vaan tekijänoikeusinstanssi teki sille tutkintapyynnön, jolloin poliisin on aina pakko toimia.

  Kun kye oli Chisun musiikista, voisi olettaa, että lataajista löytyi paljon nuoria tyttöjä. Muut 60 tai suuri osa heistä on kuitenkin maksanut sakkonsa, ja poliisin virkavelvollisuudeksi jäi takavarikoida kone, huom. ei tyttöä, jolla lataaminen oli suoritettu.

  Tässä herää taas kysymys internetin vapaudesta ja rajattomuudesta. Miten om mahdollista, että pikkutytön haun tulokseksi tulee laittomia lataussivustoja? Eikö muka tarvita rajoituksia? Vai onko ydin sittenkin se, että luvatontakin lataamista pitää saada harjoittaa, ainakin pienten tyttöjen, joilla on Nalle Puh -läppis?

  Noh, tämä oli tässä osaltani.


  VastaaPoista
 25. Poliisilla on vielä tutkintapyynnönkin jälkeen harkintaoikeus toimenpiteistään, joita asia vaatii.

  Toki sillä on lain puitteissa mahdollisuus myös liioitella melkein tahtomansa mukaan. Ampua tykillä hyttysiä.

  VastaaPoista
 26. Tarkennukseksi: se pyydetty/maksettu 600 euroa ei ole sakko, vaan maksu TTVK:lle korvaukseksi siitä ettei se tee rikosilmoitusta.

  Jo pelkästään tällainen järjestely tekee TTVK:n toiminnasta epäilyttävää. Jos tarkoitus on vastustaa piratismia, niin silloin kaikki tapaukset pitäisi viedä poliisille.

  VastaaPoista
 27. Juu, minä en tiedä mitään tuon TTVK:n kokoonpanosta, toiminnasta tai vaikenemisrahasysteemistä. Kuulostaa kierolta. Pidin sitä automaattisesti sakkomaksuna, jonka poliisi peri.

  Vaan yksi kysymys vielä askarruttaa, ja se on tietenkin se, miten tuo Azureus-latausohjelma päätyi Nalle Puh -koneelle.

  Eiköhän kone ollut tytön oma. Lehdestä juuri tavasin, ettei ainoakaan lataus tapahdu vahingossa, se on teoriassa mahdotonta. Jos joku osaa selittää, toivottavasti ei mennä sille linjalle, että kone oli varmaan vanhana ostettu.

  VastaaPoista
 28. Googletin azureusta, en vitsinyt kokeilla lataamista, kun en tee sillä mitään. On näköjään nykyään nimeltään vuze ja löytyy esimerkiksi ilmaisohjelmat.fi:stä. Ohjelman lataus ei todista mitään, tytöllä oli sanotun mukaan halu kuunnella levyä. Siitä voi hyvin seurata, että näytölle tulee ohje: "lataa esim. azureus."

  Mahdollinen tahallisuus on minusta kokonaan toissijainen seikka.

  Sakoksi ei tosiaan pidä erehtyä kaikkea luulemaan. Voiko soittaa naapurin äijän ovikelloa ja sanoa: "Maksat sen kakskymppiä minkä olet velkaa, ja hintakin pompsahti, se on nyt kuussataa, tai muuten..."

  VastaaPoista
 29. En olisi luullut summaa sakoksi, mutta kun jutussa puhuttiin koko ajan poliiseista ja maksusta, jota isä ei suostunut maksamaan.

  Ei minun aivoissani ole oletusarvona mitään suojelurahasysteemiä, kun en lue gangsteritarinoita.

  VastaaPoista
 30. Minun olisi varmaan pitänyt jäävätä itseni tästä jutusta koska tajusin vasta nyt, etten ennen ole edes kuullut muusikosta nimeltä Chisu; menevät samaan roskapostisuodattimeen jo mielessäni kuin Hesarin mainos- ja urheilusivut. ;)

  VastaaPoista
 31. Chisulla on ihan mukaviakin kappaleita, mutta jos joudun vielä kerran kuulemaan sen ruikutuksen "mä en asu täällä, tää ei oo mun koto!" - niin pitäisi vissiin laittaa pojat perimään jotain vahingokorvausmaksua.

  Ei vaineskaan, sellaista ei saa tehdä.

  VastaaPoista
 32. Mielenkiintoinen vääntö tekijänoikeusasioista. Itse olen seurannut tätä julkisuudessa suurella mielenkiinnolla, itse kun olen Teoston asiakas ja saan sieltä jonkinlaisia korvauksia tekemästäni musiikista.

  Tuollainen suojeluraha/liivijengityyppinen lähestymistapa tuntuu käsittämättömältä, vaikkakaan minulla ei sinäänsä ole mitään sympatioita 9-vuotiaan pehmoeläinläppäriä kohtaan. Jos 9-vuotias osaa asentaa torrent clientin ja kiertää piratebay-estot proxyllä tai Tor-networkin käytöllä, ei hän ihan "vahingossa" ole googlettamalla Chisun musiikkiin törmännyt. Eli ihan oikeasta ja harkitusta pöllimisestähän siinä silloin on kyse.

  Ylireagointi on silti melkoinen, kun jonkun yksityishenkilön lataaman levyn takia tullaan rynnäköllä ovesta sisään.

  Haluaisin silti kuulla perustellun esityksen siitä, miten musiikilla pitäisi tulla toimeen, jos levyjä saa ilmaiseksi niin paljon kuin haluaa. Keikkailu on toki yksi tapa, toinen on tehdä niin "hyvä" biisi, että se myy maailmanlaajuisesti miljoonia. Tosin taiteen hyvyyden ei pitäisi olla siitä kiinni paljonko sillä saa fyrkkaa. Muutenhan Justin Bieber olisi parempi säveltäjä kuin J.S.Bach, vai mitä?

  Silti itseä vituttelee henkilökohtaisesti asetelma, jossa muusikon pitäisi vaan reiluna jätkänä pusertaa lujempaa, kun porukka warestaa kaikki hengentuotteet hintaan nolla euroa. Musa-alalla se paikasta toiseen rehjuaminen ja ainainen kivana jätkänä oleminen käy työstä, ja työstä olisi mukavaa saada palkkaa, vaikka kokoomus onkin eri mieltä.  VastaaPoista
 33. Hienoa saada tähän mukaan muusikon näkökulma, varmasti täyttä asiaa heidän arkipäivästään! - Vaikeaa on alalta epäilemättä elantonsa pusertaa.

  Joiltain osin maailma on kuitenkin peruuttamattomasti muuttunut, mitä internetille pitäisi tehdä? Hyvin tuoreen keksinnön, internetin toimintaympäristö on sita paitsi muuttunut tulonsa jälkeen niin nopeasti, että on aika luonnolista, etteivät ihmiset oikein hahmota kaikkea toimintaansa siinä.

  Tietävät ettei tämä ole luvallista, mutta kun käsityksensä mukaan kaikki sitä tekevät ja naapurin vekakin suositteli.

  Sellaiset isommat varkaat yleensä osaavat jälkensä peittää: poliisi lopettaa tutkinnan tuloksettomana alkuunsa.

  Pienistä puroista tietysti voi ajatella kaiken maailman pahuuden syntyvän, silti tällaiset ylilyönnit tyrmistyttävät. Jokainen on kuitenkin syyllinen vain omiin tekemisiinsä, ei koko ongelmaan.

  Minä en kannata piratismia. Enkä kohtuuttomia toimenpiteitä, vaikka ja etenkään, kun sellainen tapahtuu lakien siunauksella.

  VastaaPoista
 34. http://actuspurunen.blogspot.fi/2012/11/piratisti-kohtaa-jattikorporaatiot-ja.html

  VastaaPoista
 35. Lukekaa ylläolevasta linkistä Rauno Räsäsen kiteytys tapauksesta!

  Kahdesta pahasta pitäisi valita, piratismista tai kansainvälisten korporaatioiden alullepanemista hurjuuksista. Minä en valitse kumpaakaan. - Kysytäänkö minulta edes?

  Jossain joku esitti väitteen, että linkittämällä You Tuben materiaaliin, jonka joku on sinne ladannut luvatta, syyllistyy laittomaan tiedostojen jakeluun. Ei se aivan niinkään voi olla, täytyyhän You Tuben laillisuuteen voida luottaa?

  Eivät nämä helppoja ole.

  VastaaPoista
 36. Laitan tähän vielä henkilökohtaisen tunnustuksen. Chisun kriisejä olen aika usein You Tubesta kuunnellut.

  Juttu on kai ohi, kun isä taipui suojelurahaan.

  Chisun levyä on myyty yli 75000, olisiko hänellä moraalinen, ei tietysti lakiin perustuva, velvollisuus lahjoittaa 9-vuotiaalle pari tonnia ja koko tuotantonsa mieluiten cd-versioina?

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)