sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Onko se Mao, Lenin vai Timo?
Islantilaisen koomikon, Jon Gnarrin tv-sarja Yövuorossa on mykistävä kokemus yhdessä jatkojensa, Päivävuorossa ja Vankilavuorossa, kanssa.

Oikeasti ihan kelvot hiukset omaavan Gnarrin kaljuksi leikattu pää ja parta saavat hänet muistuttamaan Leniniä. Päivävuorossa-sarjassa hän käyttää lopulta maolaista (tai leniniläistä) univormua. Hulvaton on puheensa,kun kertoo perhejuhlien yleisölle Neuvostoliiton tiukasta lastenkasvatuksesta ja kovasta kurista, jota Islanti tarvitsee.

Hulluja nuo islantilaiset. Nauroin toisinaan tukahtumaisillani, mutta näiden sarjojen komiikka on myös ahdistavaa ja mustaa.

Jossain kommentoinneissa näin jonkun väittävän, että hänellä on kokemusta tuollaisista pomoista. - Lievää törkeämpää liioittelua, tuollaista mulkkua ei olekaan!

Islannissa koomikko Gnarr eteni tämän sarjan ansiosta Reykjavikin pormestariksi.

Yle Areena: Yövuorossa.

8 kommenttia:

 1. Minulla on ollut tuo areenan sivu auki nyt pari vuorokautta. Olen odotellut henkistä tilaa, että alkaisin maratonin. Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Suomessa nämä jäävät harvojen herkuksi. Islantilainen huumori näyttää olevan hyvin outoa. Aivan kaikkia jaksoja en vielä ole ehtinyt katsoa ja Vankilavuorossa ei vielä kai ole näytillä.

  VastaaPoista
 3. Minulla on sellainen fiilis, että nämä tuli YLE femmalta sen 4 vuotta sitten? Silloin erää jakson katsoin. Mutta pian se selviää, kun aloitan sarjan seuraamisen uudestaan.

  VastaaPoista
 4. On se tainnut tulla. Minulla kesti aikansa ennenkuin pääsin sarjaan sisään, mutta jossain vaiheessa kolahti. Minä en ole katsellut aiemmin.

  VastaaPoista
 5. Koska musiikki on hanurista
  https://youtu.be/uizNcQcpK-8

  VastaaPoista
 6. Hanurit päästelevät tuossa ilmaa ja ääniä ihan mukavasti, mutta Sandstormia en oikein ole koskaan ymmärtänyt. Siinä on minusta aineksia noin kolmeenkymmeneen sekuntiin.

  VastaaPoista
 7. Kohta saamme lausua hyvästit temareille. Hyvä näin. Kyllä minua hävettäisi olla vasemistolainen.

  http://yle.fi/uutiset/hsn_kysely_sdpn_alamaki_ei_pysahdy/8093769

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut, Ansu! Sovit persuksi niin paljon paremmin kuin demariksi. Oikein harmillista olisi ollut, jos sellaiseksi olisit joutunut.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)