keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Valtiopäivien avajaiset

Kansanedustaja ja vanhempi valtiomies Lyly Rajala on palannut levänneenä kotimaahan Thaimaan lomaltaan.

Tämän päivän Iltasanomat kertoo Lylyn raivonneen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun virkailijat eivät antaneet hänen viedä konjakkipulloa käsimatkatavaroissa Oulun jatkolennolle. Lyly myöntää käyttäneensä tilanteessa "epäsopivaa tekstiä".

Konjakkipulloa Lyly ei ollut ostanut juomistarkoituksessa, vaan hän keräilee erikoisen näköisiä viinapulloja.

Nyttemmin pullo on saanut kunniapaikan Lylyn tuhansien pullojen kokoelmassa.

Vaikea ymmärtää lentokentän henkilökunnan tylyä toimintaa ja tinkimätöntä sääntöjen noudattamista. - Eivätkö he tienneet kuka on kysessä?


Hienoa joka tapauksessa, että kansanedustaja on saatu turvallisesti kotimaahan.

Kuvituskuvassa Carillo Bitterin mainos 1970-luvulta, eikä se liity valtiomies Rajalan tapaukseen.

6 kommenttia:

 1. Carilloa ei taida enää Alkon hyllyltä löytyä? Tuli siitä niin hirvittävät krapulat, että nähdesäni tuon kuvan, nousi sappi kitalakeen ja röyhtäytti aivan mausteisesti.

  Muuten nuo mk-hinnat näyttäisivät olevan arviolta yhteneväisiä nykyisen euron kanssa.

  Lylylylyly...stä en kyllä osaa sanoa muuta kuin että ulkomuodosta päätellen hyvinvointi, jos ei konjamiinit, ovat tekemässä miehestä selvää. Siis myös ulkoisesti.

  Miksi Lylylyly...n(miksi tämän nimen kirjoitamista ei meinaa saada loppumaan?) sanomiset eivät ole jääneet mieleen hänen työpaikaltaan vaikka onkin niitä eduskunnan äänekkäimpiä? Puhuuko mies pelkkää paskaa joka kompostoituu heti roskakoreihin laskeutuessaan?

  VastaaPoista
 2. Erityisesti en hyllyistä ole käynyt etsimässä, mutta muistelen myös, että jossain vaiheessa olisi lopetettu. Juoma ei tietenkään ollut ehkä Lylyn kaltaisten herrasmiesten herkkua, mutta ns. alan miehet ilmeisesti arvostivat aineen hinta-laatusuhdetta.

  Dannyn rumpalilta ei ilmeisesti vaadittu puhetaitoja ja eivätköhän ne Lylyn tärkeimmät valtiomiesteot ole juuri rumpupatterin takana tehty.

  VastaaPoista
 3. Tulee mieleen erään tuttavan tuttavan juttu. Mies on melkoinen supliikkiveikko ja keksii lennosta mitä parhaimpia juttuja.

  Kävi kerran niin, että hän oli lennolla, sanotaanko nyt vaikka Mallorcalta kotimaahan. Kävi siinä sitten niin, että eräs kanssamatkustaja riehaantui loman ryyppäjäisten pääteeksi riehumaan lentokoneessa. Syy jäi epäselväksi, mutta ilmeisesti miesparkaa ahdisti se, että piti taas lähteä Suomeen.

  No, aikansa riehumista katseltuaan mies laitettiin henkilökunnan toimesta rautoihin rauhoittumaan.

  Kun sitten saavuttiin Helsinki-Vantaan terminaaliin, miestä oli koko joukko virkavallan eddustajia odottamassa.

  Kun miestä vietiin poliisivoimin kohti ulkona odottavaa maijaa, tuttavan tuttava oli vain tokaissut "Mörkö se lähti piiriin".

  VastaaPoista
 4. Tuo on hyvää tilannehuumoria.

  Minulla joskus pyörii päässä lause: "Maatalousnäyttely on ohi, kantakaa Kekkonen helikopteriin!"

  Kuulemani mukaan joku olisi näin tokaissut, kun adjutantit raahasivat vetämättömissä olevaa päämiestä armeijalta lainattuun kulkuvälineeseen, jollaista ainakin noihin aikoihin käytettiin.

  Sitä en usko, että päämiehen hautajaisissa kukaan olisi arkkua laskettaessa tokaissut, savolaista jalkapalloyleisöä mukaillen: "Elkee vielä laskeko, naatitaan!"

  VastaaPoista
 5. Olikohan tämä kani Australian matkalta Rissalan lentokentälle eksynyt suomalainen kansanedustaja joka lainasi lähintä crossipyörää loppukotimatkaa varten?:
  http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kaahaajakani-yh%C3%A4-kateissa/639254

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaisi enemmän sellaiselta citykanilta.

  Gommi se tuskin oli.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)