keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Rokin kuningas

Alikin sen myönsi.


4 kommenttia:

 1. Oli. Rokin kuningas. Ehdoitta, eli ilman ehtoja. Ja kun ajattelee aikaa, milloin tuo laulu tehtiin, ei voi kuin entistä syvempään kumartaa. Oi Kunkku, Little Rickhard!

  VastaaPoista
 2. Vesa Enne, kun rokki oli jo väsyneempää, lauloi tämän suomeksi... Siihen tuli toisia sävyjä. - Ps. Ei muuten Enne laulanut huonosti. (Kun kuuntelee.)

  VastaaPoista
 3. Ei Enne laulanut ollenkaan huonosti. Little Richard ja Chuck Berry ovat rokin perustat, heiltä on syntynyt iso nippu iäti eläviä rokkeja. Eivät pelkästään jukeboxina laulaneet, vaan myös sävelsivät ja sanoittivat.

  Tämä nyt ei kuulu mihinkään, mutta nauratti, kun hiljattain katselin Lemmy Kilmister dokumenttia. Lemmylle Little Richard oli ehdoton ykkönen, piti myös muusta 50-luvun rokista ja Beatlesista alkuperäisinä monoäänityksinä. Hendrixille oli jossain päässyt roudariksi.- Niin, mutta se juttu, joka piti kertoa, oli kun Lemmy tiukkana selosti kavereillen Pennimanin suuruutta mm. jotenkin näin: "Jumalauta miten kova se on, ajatelkaa nyt itse homoa 50-luvun Alabamassa, se ei voinut olla helppoa."

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)