tiistai 20. syyskuuta 2011

VR, VR, VR - Tuurilla ne valtamerilaivatkin seilaavat!
Viestintäpäällikkö on yrityksessä se, jolla on kyky muodostaa puhuttua, kirjoitettua ja muotoiltua tekstiä, mutta jolle johtoporras ei edes vahingossa kerro mitään.
 
Luulen, että viestintäpäälliköllä täytyy olla laaja yleissivistys: ruuneperiä, toppeliusta, ameriikan ulko- ja venäjän sisäpolitiikkaa, sitäsuntätä -  jostain se lähdeaineisto ja tietämys  on hankittava.

Viestintäjohtaja-tittelillä varustettu henkilö pystyy jo ainakin ounastelemaan joitain asioita, mutta ei salassapitovelvollisuutensa vuoksi voi niistä julkisuuteen kertoa. 

VR:n viestintäpäällikkö näyttää olevan nimeltään Mika Heijari.  Näkyy yhtymällä olevan myös kokonainen viestintäosasto.

Suuresta lippu-uudistuksesta ja siitä seuranneesta kaaoksesta, Heijari sanoi muun muassa:"Laskimme juuri, että yhden sekuntin aikana sivustoa klikattiin 800 kertaa. Se vastaa suunnilleen samaa tilannetta kuin Madonnan konsertin lipunmyynnissä, Heijari muotoilee."

Onnittelen Heijaria joukkoineen hyvästä laskutaidosta ja käsitettävästä vertauksesta rupsahtaneeseen laulajaan, mutta huomautan samalla, että kaikki ne 800 kertaa sekunnissa olivat minun tekemiäni!

Yritin saada selville lähiliikenteen kausilipun, tarkemmin sanottuna vyöhykelipun hinnan eroavaisuuksia. Uusia lippuja kun voi ostaa pari viikkoa kestävistä aina vuoteen saakka - hinnan kerrotaan halpenevan mitä pitemälle ajalle ostaa kerralla.

En ole vielä onnistunut.


En ole sivistynyt, mutta pyrin siihen. Siksi en sano: Haista vittu, Mika Heijari!


Enkä kysy: Mikä Slarva?

Niiden sijaan esitän kiitokset - luulenhan että tieto lisää tuskaa.
---


MTV3: VR yllättyi lippuryntäyksestä

9 kommenttia:

 1. Tuuripa (Antti) seilasi junalla Euroopassa ja kirjoitti siitä vastottain matkakertomuksen "Matkoilla Euroopassa" (Otava 2011).

  Olisiko Heijarin sekä VR:n vastaavien luettava tuo kirja ja otettava siitä jotain opikseen. Ja miksei myös junilla matkaavien...

  Mutta enpä itsekään tiedä, mitä kirja sisältää kun olen vasta lukenut vain arvosteluja siitä. Mielenkiintoiselta se kyllä tuntuu.

  http://www.kirjaseuranta.fi/Antti_Tuuri/Matkoilla_Euroopassa/

  Suomalaisesta junapolitiikasta on nykyisin paha mennä sanomaan minun mitään kun ei tule paljon raiteilla matkattua, harmi sinänsä sillä siitä "matkustuskulttuurista" on enimmäkseen vain hyviä muistoja takataskussa.

  VastaaPoista
 2. Juna on mukava, nopea ja helppo tapa matkata. Tai olisi, jos se olisi.

  Lomalla tai muuten vain matkoilla se sitä onkin, ei tosin halpa.

  Työmatkaliikenteessä stressiä tuo se, ettei myöhästyminen ole pelkästään oma asiani, siitä on, tai saattaa olla, erilaisia seurauksia.

  Talvikaudella joutuu toisinaan lähtemään tuntia aikaisemmalla junalla, että varmasti ehtii. Aikataulun mukainen matka-aika on 41 minuuttia.

  Matkat ovat myös kalliita, vaikkakin verotukseen voi laittaa 600 euroa vuodessa ylittävän osan, lippu on tähän mennessä maksanut 167€/kk. Siinä eivät ole kaikki matkakuluni, bussia, toisinaan taksiakin joudun käyttämään.

  Kun Heijari jotain sanoakseen naurahti, että "lippu-uudistus on ensimmäinen sitten vuoden 1862", hän puhui roskaa, eikö se silloin aloitettu! Saas nähdä koska internet-sivustonsa, joita myös tiedonpimityssivustoksi nimitetään, uusivat! - Jos siellä jotain tietoa onkin, sitä ei löydä.

  VastaaPoista
 3. Myöskin isoja ongelmia aiheuttaneesta lippu-automaattijärjestelmästä en puhunut mitään, koska kotiasemallani yhä on palveleva lipunmyynti.

  Aukioloaikoja tosin on karsittu, muu kuin automaattimyynti viime aikoina monilta runsaan matkustajamäärän asemilta poistettu.

  VastaaPoista
 4. On se yhtä vi**ua tämä Chaplinin Nykyaika! Vai kenen se on?

  Eilen uutisissa joku vanhempi täti tuskaili juna-asemalla miehensä kanssa, joka yhtä tuskaisena taustalla hoippui, että miksi mikään ei pelaa vaikka niin kehutaan automatisoinnin ja digitekniikan helpottaneen ihmisen arkea?

  Parasta kun mentäisiin vain takaisin sinne pahvilippujen ja kauheitten (näyttivät pikkupojasta kauheilta) reitystonkien maailmaan ja kunnon konnarien valvovan silmän alle. Unohdettaisiin tämä "palveluhenkisyys" jossa ei ole käytäntöön asti saatu sovellettua kuin se henkisyys.

  VastaaPoista
 5. Vähän toisella kymmenellä kävin Nykyajan katsomassa edesmenneessä elokuvateatteri Areenassa. Minä rakastuin siihen Paulette Goddardiin. Lastenliput maksoivat 1,50 mk, Tarzaneitakin tuli nähtyä vino pino.

  Minä muistan ikäni sen kun matkustin noin viisivuotiaana lättähatulla ja vahingossa pieraisin melko kovaäänisesti. Minua hävetti koko matka, pohdin vain: "mitähän ne nyt minusta ajattelevat?" Nykyään ajattelisin korkeintaan: "Hyvä että on edes jotain ajattelemista!" - En kyllä tapaa piereskellä julkisesti.

  Automaatio tuottaa etenkin vanhemmille ihmisille ongelmia.Kyllä minäkin joskus itseni melko vieraaksi tunnen tässä nykyisessä nykyajassa. Pikkuhiljaa neropatit automaattien tulon jälkeen sitten keksivät, että näistähän täytyy periä erikoislaskutuslisä, kun kustannuksia selvästikin on.

  Minä tykkään kaikista automaateista yli kaiken! Kerran minua tosin nauratti mahdottomasti, kun näin sellaisen ison karkkiautomaatin kumolleen kaadettuna, aivan rytyssä. Jollain oli kilahtanut, kun rahat oli varastettu, mutta vastinetta ei kuulunut. Toisinaan niin käy.

  VastaaPoista
 6. Kunhan eivät vihapuhheeksi näitä jutusteluja VR:n suuntaan kahtoisi...

  Aamulla rämisi ovikello ja pelekäsin, että sieltä Stasin miehet tullee kun oli kravatit ja salakut ja valakeat pilikulliset (jotain punaista mehua oli kaatunut toisen rinnuksille) paijjat. Kun katselin salaa erkkerin ovi-ikkunasta niitä, niin arvelin VR:n lipunmyyjiksikin, perussuomalaisten käytöstapaoppaita kauppaaviksi ja kävi jopa mielessä, että molemmat Paavot ovat lähettäneet asiamiehensä Vr:n perhelipulla Helsinkistä tulevaa presidenttiyttään mainostamaan. Setalaisten jäsenvärväreiksikin luulin koska Kajaanista lopettavat sen sivuhaarapisteen kun toiminta on vähäistä ja kun tietävät, että kannatan kernaasti Pekka Haavistoa seuraavaksi presidentiksi. En kylläkään hänen suuntautuneisuutensa vuoksi ainoastaan, vaan siksi, että onhan hän selkeästi artikuloiva ja maailmaakin nähnyt ihmiskunnan jäsen.

  Mutta ne olikin niitä mormooni- tai morgoonimiehiä.

  Sanoin sille etummaiselle pienelle joka jalakaa oven välliin työnsi, että täällä ei osteta pukuja vaikka mallinukellesi (se toinen siellä takana) näkkyy hyvin istuvankin. Lähtivät ihan selevästi pahoillamielin pois. Olisiko kahvit pitäny tarjota? Ja periä 1,79 € kupillisesta?

  VastaaPoista
 7. VeeÄrrää en vihaa, äimistelen vain sen moninaisia ilmiöitä joskus jopa niin, että poskeni alkavat punoittaa ja alahuuli väpättämään.

  En tiedä, mutta luultavasti jätän presidentinvaalit väliin. En epäile, etteikö kaikki ehdokkaina olevat osaisi kahvittelun ja sammppanjapullon rikkomisen kastettavan laivan kylkeen.

  Mormonilähettiläät vaihtuvat kai kerran vuodessa, mutta aina ovat saman näköisiä: kaksi miestä puvuissaan polkupyörillä. Pyrkivät katsomaan vastaantulijoita silmiin ja tervehtivät ystävällisesti.

  Päättäväisyyttä kohtaamisensa vaatii, kahvintarjoaja on jo vähän lirissä, kun uudet tuttavuudet ovat hetken päästä tulossa taas uudestaan. Ja luettavat brosyyrit lisääntyy.

  Toisaalta mormoneihin voisi tehota, kun myy niille ensin ne kahvit ja on olevinaan kovin kiinnostunut sanomastaan. Sitten siinä kertoo, että juomiensa kahvien hinta menee lyhentämättömänä venäjän kommunistisen puolueen taisteleville stalinisteille. Pikkuhiljaa alkaa päällepuhua yhä enemmän ja yrittää käännyttää niitä stalinisteiksi.

  Kun utahin pojat pakenevat kauhun vallassa polkupyörillään, huutaa vielä perään: Tervetuloa taas kahville!

  VastaaPoista
 8. VR:n mainonta pisti itselläkin silmään hammastikun tavoin.

  Siellä korkeasti palkattu ja mahdollisesti jopa koulutettu kekkeroosi selvittää kokoomusslangilla ilmeisesti ihan tosissaan, että lippulaitteiston totaalinen toimattomuus on heidän tapansa varmistaa laadukas asiakaspalvelu.

  Jollei moinen bulsiitti olisi nykyään niin yleistä, joku voisi ihan perustellusti tokaista että "Sinähän jauhat hyvä mies silkkaa paskaa!". Jotenkin tuntuu, että Herran Vuonna 1862 lippuautomaatit ovat olleet harvinaisempia kuin nykyään.

  Sinäänsä mies paikallaan, Jormaa varmasti riittää, jos sukunimikin on jo jonkinasteinen Heijari.

  Itse sain viikonloppuna nauttia VR:n palvelusta, kun saavuin yli 24 tunnin työrupeaman päätteeksi rautatieasemalle, tarkoituksenani ottaa pitkänmatkanjuna itäsuomeen.
  Muun maksuvälineen puutteessa ajattelin maksaa uudistetulla verkkopankkiostoksella. Juna lähti 5:48 ja VERKKOlipunmyynti aukeni klo 6:00.

  Siinä ei sitten auttanut kuin nukkua aseman lattialla muiden linnakundien ja laitapuolen kulkijoiden joukossa ja mennä seuraavalla (joka lähti klo 9:00 jälkeen). Tuppasi hieman virnistyttämään, oli nimittäin jokseenkin hassu kokoemus.

  VastaaPoista
 9. Viikonloppuisina varhaisaamuina Helsingin rautatieaseman hallirakennuksen lattioilla nukkuu joskus paljonkin erilaisia yön taistoihin väsyneitä. Vartijat heitä näyttävät sitten herättelevän, kun junat ja väkimäärä lisääntyvät.

  Minusta tuossa ei täysin ole huomioitu tuottavuusnäkökohtia. Yöpymisen lipunmyynti tulisi aloittaa välittömästi.Hallit voisi jakaa vaikka erikseen ns. "märkään" ja "kuivaan", omien juomien nauttiminen olisi sallittua vain ensimmäisessä. Hyvin voisi kympin unista ottaa per yöpyjä.

  Aamussuihku olisi linja-autoaukion puoleisilla portailla, kun siivousliikkeen miehet aamuisin painepesurilla pesevät virtsaa pois rappusilta. Minä kerran sain hieman osaani vesipilvestä, ihanan virkistävä kokemus, vähän kuin jotain chanel vitosta.

  Erilaisista syistä johtuen junasta myöhästyjille toki unet pitäisi myydä halvemmalla, jos koko vuodeksi ostaa yöpymislipun kerralla, vieläkin halvemmalla!

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)