maanantai 6. kesäkuuta 2016

Suurimmalle urheilijalle


Ali eli vaikeuksien kautta voittoon. Hän menetti kilpailulisenssin kolmeksi vuodeksi, urheilullisesti kaikkein kovakuntoisimpana ollessaan, koska ei suostunut lähtemään Vietnamin sotaan.

Obama sanoi hänen kuoltuaan: "Muhammad Ali ravisteli maailmaa. Ja maailma on sen ansiosta parempi paikka. Me kaikki olemme parempia sen ansiosta."

Alia ovat kuolemansa jälkeen ylistäneet Paul McCartney, Ringo Starr, Bob Dylan, Pele, Mike Tyson, George Foreman, Paul Simon, Madonna, Lenny Kravitz, joku Mariah Carey, -  ja melkein kaikki muutkin.


Yhdysvaltain edellinen presidentti, George W. Bush, myönsi Alille maan korkeimman siviilikunniamerkin, Presidentin Vapaudenmitalin.  Alilla oli kunniamitalin jakotilaisuudessa uhmakkuutta jäljellä.

Alin kuoleman jälkeen George W. Bush sanoi runsaasti kauniita sanoja edesmenneestä urheilijasta, mm. :
 "Laura and I are saddened by the death of Muhammad Ali, The Greatest of All Time."


Suomalainen keskustelu on sitä, kun jonkun lehtijutun kommentoinneista luin Alin olleen merkittävä urheilija, mutta ei mikään poliittinen vaikuttaja. - Saatanan turvenuijat, syökää kauraa!

8 kommenttia:

 1. En ole lukenut yhtään suomimedian uutista Alista. Mutta olen saanut ymmärräyksen, että Pravda kirjoitti Cassius Claystä. Sikäli kun nyt twitteri kertoo totta?

  VastaaPoista
 2. Kerrotko tuosta lisää, kun Twitterin asiantuntija en ole. Oliko se oikein Venäjän Pravda, Totuus, vai esimerkiksi Suomenmaa?

  VastaaPoista
 3. Hesarin uutinen, kuulemma kirjoitti 9 kertaa Cassius Clay.

  VastaaPoista
 4. Nopealla googlettamisella löysin todellakin useaan kertaan Pravdan, mutta vielä todemman, kirjoittaneen: "Muhammad Ali, oikealta nimeltään Cassius Marcellus Clay Jr". - Tiedä tuosta, kyllä minä uskon hänen nimensä oikeasti vaihtaneen. Uskon myös Bill Clintoniin, Barack Obamaan ja George W. Bushiin enemmän kuin Totuus-lehteen.

  VastaaPoista
 5. Kuten sanoin, saatan joskus uskoa twitterin höpsismiin ja en jaksa tuhlata lukuaikaani ja lukukertoja uutiseen, jonka olen jo lukenut muualta.

  Mutta joku parempi ihminen näin kirjoitti. Ja sehän on totta, jos se näin koetaan. Kännissä tai läpällä. Ihan sama.

  VastaaPoista
 6. Juu, mutta Twitter-tieto oli minusta oikeassa. Paskaako ne typerään tapaan noita oikeita nimiä höpöttävät, ei Hesarillakkaan ole mitään tekemistä Päivälehden kanssa, kun se lopetettiin viranomaispäätöksellä lopullisesti.

  VastaaPoista
 7. Eli joku närkästynyt twiittaaja oli sitten oikeassa. Eikä edes ollut kännissä tai läpällä.

  VastaaPoista
 8. Noin täytyy ilmeisesti todeta, sellaistakin sattuu. Kännissä, läpällä tai muuten.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)