tiistai 21. kesäkuuta 2016

Sekavuutta - ja minulle kahvia ja pullaa


En koskaan ole epäillyt, että Ilmatieteen laitos ennustaisi tulevaa kahvinporoista, mutta joskus olen satunnaisesti pohtinut, josko sittenkin teepusseista. Tulevan juhannuksen sää on sadetta ja ankeutta - tai sitten hellivää hellettä. Mistä sen muka tietää? - Ei ainakaan ennustuksista.

---

Kaikkihan me sitä arvelimme, että se mitä kansallinen kokoomus vielä tarvitsee, on Orpo P. - Siltä se näyttää, siltä se näyttää, sitä se on. Onnittelut!

---

Orpo P. kertoi, ettei Lenita Toivakan ministeritehtävän hoitamisessa ollut moittimista. - Ei tietenkään, luultavasti Toivakka syrjäytyi ja syrjäytettiin, koska hän tunsi suurta surua kohtaamastaan panettelusta.

Syyksi Orpo P:n suorittamaan Toivakan pudottamiseen ilmoitettiin kuitenkin rotaation tarve. Rotaatio tarkoittaa joko pyörimistä tai kappaleen kiertymistä, kääntymistä tai pyörimistä itsensä ympäri. - Voiko tuon selkeämmin sanoa; pyörällä ovat päät.

Orpo voisi pikimmiten lisätä lausuntoihinsa, että Anne Berner ei ole toiminut epäasianmukaisesti.

---

Keskustapuolueen eduskuntaryhmän johtajaksi on valittu Antti Kaikkonen. Hieman aikasemmin Jukka Vihriälä nimitettiin puolueen kunniajäseneksi vähän sen jälkeen, kun hovioikeus korotti hänen ehdollista vankeustuomiotaan. Keskustapuolueen suurena ihailijana toivoisin, että jostain löytäisivät elinkautistuomion, ehkä kaksikin, sovittaneen kunnon keskustalaisen, hänestä tulisi hieno ylikunniapuheenjohtajapäällikkö.

---

RKP:n entinen puheenjohtaja, Harold Lloydin kaksoisolentona tunnetuksi tullut Carl Haglund, pyytää eroa kansanedustajan tehtävästä. -  Kyllä, kyllä, nämä luottamustehtävät ja kansan toivomukset jäävät, kun kutsu käy edes varatoimitusjohtajaksi. 

Eduskunta ilmeisesti joutuu vielä käsittelemään, haluaako se Haglundista heti eroon, vai vasta ajan kanssa.

---
(kuvituskuvana riku riemun otos: "Hämmentynyt Helsingissä".)

21 kommenttia:

 1. Käsittääkseni puhemiesneuvosto on luvannut eron Kallelle. se on hienoa. Isän maata voi palvella kunnolla, kun on Kiinalaista korruptio rahaa käytössä. Maantapa. Ostataan mies politiikasta, joka ei taju hevon vitun hömppää teollisuudesta. Männistö ei saanut eroa, kun ei kuulu hyvien veljien sisäpiiriin. Eikä kuulunut Ruotsalaiseen rahaan, joka alkaa nyt lihomaan kiinalaisella mausteella.

  Keskusta. Ne tekevät sen itse. Mutta ilmeisesti puoluetta ja henkilöitä äänestävät ovat yhtä korruptuneita kuin edustajansa. Muu ei selitä tätä.

  Kokoomus. Se on vaan säälittävä jengi johtajia, joista korrutio henkii.

  VastaaPoista
 2. Ellei lainsäädäntö ole muutettu, niin kansanedustajuudesta eromisen käsittelee Eduskunnan täysistunto. Sitä minäkään en pelkää, että Calle jäisi ilman riittäviä ansiotuloja. Äänestäjänsä hän tietysti pettää, mutta mitäpä suoraselkäinen mies ei silloin tekisi, kun tilanne on sellainen.

  Hienoa kriminaalipolitiikkaa se on, jos keskustapuolue palkitsee runsaasti näitä tuomion saaneita. Eivät syrjäydy ja ajaudu heitteille.

  Kokoomus on hieno puolue ja sen jäsenet ovat erittäin hienoja. Oikein hienon, hienon, hienoja. Ja osaavia.

  VastaaPoista
 3. Näin se muuten taitaa olla, että siitä äänestetään, pääseekö Kalle nyt isoon rahaan kiinni ja samalla Suomen Ruotsi muuttaa Kemiin.

  Kemissä tulee hurreille turpaan. Että toivotaan, että ei anna eduskunta mahdollisuutta väkivaltaan.

  VastaaPoista
 4. Kiinalaiset jyrää meitin ja sopottaa ruotsia vyöryessään. Toki norjalaiset öljymiljonäärit ovat jo ostaneet, mitä vain ovat saaneet.

  VastaaPoista
 5. Jotenin Norski raha on moraalisempaa, kuin toisinajattelijoita teloittavien Kiinalaisten raha.

  VastaaPoista
 6. Tietenkin norski rahaa kuulostaa paremmalta kuin kohta koko maailman omistavien kiinalaisten. Norskit omistavat vasta Pohjoismaat. Sitä paitsi nuoruudessani vielä uskoin siihen Pahkasiassa olleeseen teoriaan, että lähettävät sieltä itäisestä maasta suunnattoman suuren ohjuksen, jossa on miljoona kiinalaista. Ohjuksen pudottua, olisivat juosseet sieltä ulos, ja talloneet kaiken.

  VastaaPoista
 7. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062221777050_uu.shtml

  VastaaPoista
 8. Parkkonen puhuu asiaa, meno on taas yltynyt ihan neuvostoliitoksi.

  VastaaPoista
 9. Tähän lisäisin mielelläni - ilman mitään aasinsiltoja - että meitä kaikkia uhkaa neekerisankkeri. Myös Kallea ja Parkkosta siinä kuin Sinua ja minua. Ja miksei myös Samppaa.

  VastaaPoista
 10. Taas huoleni lisääntyivät, nyt aloin pelkäämään neekerisankkerin saamista. Voikohan sellainen tarttua yleisistä käymälöistä tai saunan lauteilta?

  VastaaPoista
 11. Lisään vielä, että edelleen pelkään perneriä enemmän, siihen ei kuulemma auta edes antibiootit.

  VastaaPoista
 12. Kerran yks puliukko - tästä on aikaa - nuokkui 5sen raitiotievaunussa. Nuokkui ja nuokkui. Äkkiä se sai hirveän energiapuuskan, röyhisti rintaa ja alko huitoa kättään (toista) ja huusi: "Minä en pelkää ketään! En edes Ragni Malmsteenia!" - Ihmiset katsoivat häntä kunnioittavasti, etenkin lapset.

  VastaaPoista
 13. Missä on 5sen spåra? Vai onko aika jotain ennen EUta, luokkaa 1974?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oli monta, ne spårat vain ajoivat sitä reittiä. Ja toiseen kysymykseen vastaan: oli.

   Ps. 5sen reitti avataan muuten uudestaan. Ainakin Hesari kertoi mulle niin. Kts. eilistä lehteä tai toissapäiväistä. Siinä oli.

   Pss. Toisaalta... Hesarissa on paljon paskajuttujakin. Että mistäs minä aina tiedän mikä on totta. Sitä paitsi asun Landella. Ja olen entinen piirinmestari sekä korkeushypyssä (Forssan Salama) että nyrkkeilyssä (Forssan Alku). Kuulaakin kerran työnsin (Forssan PalloSeura), mutta se ei kauas lentänyt, piru vie!

   Poista
  2. Onhan Ragni Malmsteeninkin tähtihetkistä jo jonkin verran aikaa, siis kulunut. Ei vuosi 1974 eilen ollut. Ei Rangni mikään "eilisen teeren tyttö ole". Mutta lauloi kyllä... no, ssnotaan että ainakin hilpeästi.

   Poista
  3. Niin kauan kun hesaria haukkuu fillarikommarit ja persujen sisäsiittoiset loiset, niin lehden tasapaino on hyvä. No, kepuloiset eivät taida pahemmin haukkua? Vaikka ei se mikään Maaseuden tulevaisuus olekkaan.

   Minulle riittää tutkinto että olen uimakanditaatti. No, jos joskus tulee kova paikka vastaan, jota ei tule, niin niin voin sanoa, että on myös Btec tutkinto LCPDT stä ja Eestinmäen yliopistosta IW tutkinto.

   Pahveilla voi pyyhkiä persettä. Koska itäeurooppa ja halpatyövoima. Nehän vaan väärentää paperit ja tulee töihin. Pahvit on kuulemma parempia kuin oikeat ja niissä kunnon Saksalaiset leimat.

   Poista
 14. Puliukko liioitteli, kaikki pelkäsivät Molli-Jorin tytärtä. Tai ainakin merihätää ja Mikin dramaattisia kohtaloita.

  VastaaPoista
 15. Yleensä kuuntelen Rikun musiikkivinkit heti, koska ovat hyviä - eivät ole aina. (Joskus ovat todella kummallisia.) Tämän ajattelin että tämä on se Jorin Ja Raknin duetto, enkä kuunnellut, vaan eipä ollutkaan. Oli ihan vielä kamalampi! - Tämä esityksen koettuani, arvostan vitosen spåran puliukkoa entistä enemmän! Kyllä on tosi cooli jätkä.

  VastaaPoista
 16. Puliukko oli rohkea mies, jos ei liioitellut.

  VastaaPoista
 17. En tiedä mitä tarkoitat liioittelulla?

  Ehkä hän, painajaisestaan herättyään, vähätteli? ko. kokemustaan? tai kaikkea, mitä hänelle elämässä on tapahtunut?

  Sivullisella on tähän vaikea sanoa mitään.

  VastaaPoista
 18. No sitä vain meinasin, josko sittenkin pelkäsi Ragnia.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)