tiistai 4. marraskuuta 2014

Keskustapuolueen, verenkierron seisauttava, vaalivoitto


Keskustapuolueen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoitti Keva-kohun yhteydessä, että poliittisen "sulle mulle" -nimityskulttuurin aika on kerta kaikkiaan ohi, mutta keskustapuoleen jäsenyys ei saa missään tapauksessa olla esteenä virkoihin valitsemiselle. - Eikä puolueen jäsenyys esteeksi osoittautunut. Myöhemmin Sipilä on vaatinut kymmenientuhansien virkamiesten vähentämistä. 

"Sulle mulle"-kulttuuri lakkaa, kun keskustapuolue pääsee valtaan ja Sipilä pääministeriksi. Silloin siirrytään perinteiseen keskustalaiseen "mulle mulle mulle"-nimityskulttuuriin. Samaa tarkoittaa epäilemättä vaatimus kymmenientuhansien virkamiesten vähentämisestä: heidät kaikki pyritään korvaamaan keskustapuolueen omilla miehillä ja naisilla. 

Virkamiesten vähentämisvaatimuksen sisältäneen haastattelun tehnyt toimittaja sai potkut Yrittäjäsanomista. Minkäänlainen poliittinen suhmurointi tai keskusta-aatteen jalo edistäminen ei ollut varmasti eikä taatusti eikä missään tapauksessa nopeiden potkujen taustalla. Syyksi ilmoitettiin koeaika.

---


Mielipidetiedustelut antavat siis tässä vaiheessa vahvoja viitteitä keskustapuolueen suuresta voitosta ensi kevään eduskuntavaaleissa. Suomen kansan muisti on lyhyempi kuin Matti "Minulla ei ole mielikuvaa"  Vanhasen, jonka hallituksen ansiosta Arto Merisalolle lienee jäänyt vain vanhasaikaisesti matti kukkaroon.


Epäilemättä on jo olemassa, tai ainakin hyvin pian valmistumassa, kassakaappisopimus uudesta hallituksesta, luultavasti myös ministerit on jo nimetty. 

Hallituskumppanikseen keskustapuolue ottaa tietenkin kokoomuksen. Hallitusta täydennetään rkp:lla, mahdollisesti kristillisdemokraateilla, lisäksi joko vihreillä tai perussuomalaisilla. Vihreiden ero on jo suunniteltu, se tapahtuu sitten kun hallitus on päättänyt viiden uuden ydinvoimalan rakentamisesta. Perussuomalaisten hallitukseen päästessä, Timo Soinista tehdään puolustusministeri.


Veikkaukseni kassakaappisopimuksen ministeripaikoista, pienet epätarkkuudet mahdollisia:

Pääministeri: Juha Sipilä

Ulkoministeri: Matti Vanhanen

Sisäministeri: Mikko Alatalo

Valtiovarainministeri: Kauko Juhantalo

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri: Seppo Kääriäinen
 
Opetus- ja viestintäministeri: Paavo Väyrynen


Peruspalveluministeri: Alexander Stubb

Työministeri: Mauri Pekkarinen

Tyyliministeri: Carl Haglund

Kulttuuriministeri: joku vaan 

Muut ministeripaikat: jotkut naiset

Politiikkaa ymmärtämätön saattaa ihmetellä Mikko Alatalon nousemista ikään kuin mustana hevosena sisäministerin paikalle. Pitkällinen ja ansiokas valtiopäiväkokemus nostaa kuitenkin senaattoriksikin kutsutun kansansuosikin, Pohjolan Incitatuksen, lähes itsestään selvästi tuohon tehtävään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)