perjantai 31. lokakuuta 2014

Ämpärin ympäriAina olen haaveillut ilmaisesta ämpäristä. 

Sellaisen saadakseni olisin valmis paljoon: ei maailma laiskoja elätä ja tyhmä se, joka ei ilmaista tavaraa hyödynnä. Jotain käyttöä ämpärille keksisin varmasti, jos en muuta, laittaisin päähäni.  

Netistä hintaan euroseiskyt ostettuna, ämpäri ei tunnu lainkaan samalle, aika härskiä etteivät edes osamaksulla suostu myymään. Kuinka kukaan voi käyttää valkoista ämpäriä? Jos minä menisin ämpärin rahalla ostamaan, vaatisin ehdottomasti vihreää ralliraidoilla ja kukkasen kuvilla.

Jonain päivänä uusi halpakauppias vielä räjäyttää potin ja jakaa paljuja tai paljujen kansia.

Hämeenlinnaan avattiin kauppakeskus Hamppari. Ensimmäisille oli eurolla luvassa peräti kännykkä. Harmittaa etten lähtenyt sellaista tavoittelemaan. Teltan olisin pystyttänyt paria viikkoa aiemmin moottoritien viereiseen pöheikköön, viimeisellä jonotusviikolla olisin nukkunut oven vieressä makuupussissa. Kahtena viimeisenä vuorokautena olisin pysytellyt hereillä tehden etunojapunnerruksia ja vatsalihasliikkeitä sopivan vireen saavuttaakseni ja kännykkäsodassa menestyäkseni. Pikkupoikien tai -tyttöjen olisi ollut turha kuvitella pärjäävänsä ,mitäpä ihminen ei olisi valmis tekemään tärkeiden tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Viimeksi kun pari vuotta sitten kävin Hämeenlinnan keskustassa, siellä ei ollut kuin kirpputoreja, thai-hieromalaitoksia ja baareja. Nyt nekin lienevät uudessa kauppakeskuksessa moottoritien päällä.

2 kommenttia:

 1. Olet niin oikeassa. Kukaan ei pärjää ilman ämpäriä. Ilman vapaata ämpäriä.

  Minulla on yksi ämpäri ulkovarastossa. Se on viimevuotisen joulukuusioston kylkiäinen, täynnä rapsakkaa hiekkaa, painaa tonnin. Otin ämpärin jouluhuumassa, ja marssin kuusi toisessa kainalossa kotiin. Muruakaan en ole hiekkaa käyttänyt. Oikeastaan en tiedä, mihin ihminen hiekkaa tarvitsee, tai siis soraa, jos tarkkoja ollaan. Vaan kun ämpäri oli ilmainen.Lisäksi se oli joulunvihreä.

  Toinen ämpäri on siivousämpäri, jossa lepää lattiapesin ja jotakin muutakin.

  Kun minulle tuli putkirikko, vesi sihisi hiljalleen lattialle, kunnes putkimies tuli ja löi tupon reikään. Kysyi sitten ämpäriä. Siinä sitä oltiin, minulla ei ollut ämpäriä. Vain pikkuinen vati. Joten täälläkin ollaan tarkkana, jos tulisi ämpäritarjous. Mieluiten tyhjänä, kiitos.

  VastaaPoista
 2. Ämpäri on vapaaksi syntynyt, ei sitä kahlita saa.

  Ämpäreiden tarpeellisuutta en saata kiistää, mutta markkinointi kaipaisi uutta potkua ja innovoivoiveivausta. Muoviset pinninpitimet tai kuuden cd-kotelon telineet, puhumattakaan aidoista saippuakoteloista, saattaisivat johtaa sellaiseen avajaisruuhkaan, ettei moista ennen olisi nähty.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)