sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Paavo Lipponen Nybergin haastattelussa

Minä olen koko päivän odottanut Kaasu-Lipposen, Töölön köpöttelijän ja haravalottojen R-kioskiin viejän, Suomen ehkä ainoan intellektuellin, viralliselta titteliltään "entinen pääministeri", haastattelua. 

Paavo sanoi, että Suomelle tuli aikoinaan rahaa ovista ja ikkunoista, kaikki pistettiin menemään. Siitä hän ei maininnut, että myöhemmin hänelle on tullut rahaa ovista, ikkunoista, seinien läpi ja kaasusta. Ilmeisesti ei ole pistänyt kaikkea menemään, eikä Päivi ole kaikkea shoppaillut.

Paavon tukka ei ollut harmaantunut, olisikohan Päivi sen keltaiseksi värjännyt.

Paavo Lipponen ei suinkaan, toisin kuin kaunasielut väittävät, tuhonnut sdp:tä, onhan se edelleen olemassa, - vaikkakin kohtalokkaan tuntuisesti heikentyneenä. Paavon akastakaan, Lipposkasta, ei ole vielä ollut pelastajaksi, kun poliittiselle toiminnalleen nauravat naapurin naurisaidat ja kaikki me ei-intellektuellit.

Paavo tunnettiin jämeränä ja linjansa pitävänä, välillä äksyilevänä pääministerinä. Sellaisena, joka ei kumarrellut tai nuollut ketään. Paitsi ehkä kaikkia Euroopan merkkimiehiä, joilta oletti saavansa palkkioviran. Ei tullut eikä tippunut. Eivät olleet aivan aaseja, vaikka Lipponen niin ehkä oletti. 

Paavo Lipposen motto näkyy olevan: järki voittaa. Niin se mitä ilmeisimmin on, melkein ei kukaan äänesti häntä presidentiksi. 

Paavo, Paavo, Töölön joulupukki, jonka sylissä lapset alkavat itkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)