maanantai 17. heinäkuuta 2017

KevytsipilöintiäKerrotaan, että poliisikouluun pyrkiessä tehtäviin, joissa kysytään, miten menettelet näissä tilanteissa, on kolme oikeaa vastausta. Yksi on "pamputetaan", toinen "sakotetaan" ja kolmas "pamputetaan ja sakotetaan".

Kyseessä saattaa olla vähän vanhentunutta tietoa. Nykyään poliisikouluun pyrkijöiden kannattaa ehkä ottaa varman päälle ja vastata joka kysymykseen: "sakotetaan, sakotetaan, sakotetaan, eikä asemalle tulla takaisin ennenkuin on tienattu valtiolle säkillinen rahaa.

Siihen, kaavaileeko hallitus jalkakäytävillä kulkevien rollaattorien ylinopeussakkoja tai valintamyymälän ostoskärryjä työntävien rokottamista, ei vielä ole olemassa varmaa vastausta.  

Pääministeri Juha Sipilä tuomitsi kansanedustajia synnin tekemisestä, valehtelevat kuulemma, kun häntä hiillostavat. Pääministeri on tietysti oikeassa, vain yksi meistä on synnitön. Ja vaikka ei olisikaan, niin on ainakin kepulainen pääministeri. Johan sen Johannes Virolainen taisi sanoa: "Pääministeri on puhunut, pulinat pois!" 

----

Kuvituskuva: "Siin on mulla toinen tunari!"

15 kommenttia:

 1. Ongelma on se että poliisille on legitimoitu enemmän valtaa mihin hänen koulutuksensa edellyttäisi.

  Toisaalta, ei Suomessa sentään asiat niin huonosti ole, että kun poliisipartion näkee, on parasta juosta mahdollisimman nopeasti pakoon. Siis... mitä syyttömämpi on, sen lujempaa kannattaa juosta. Koska... poliisit näissä (tietyissä maissa, jotka ujouttani jätän mainitsematta) ovat pahimpia rosvoja.

  VastaaPoista
 2. En usko poliisilla olevan liikaa valtaa, eikä heitä tarvitse pelätä. Asiakkaan lompakon tyhjentävät ihan laillisesti ja rahat menee valtiolle.

  Heh, en minä ole elämässäni saanut kuin kaksi sakkoa, ensimmäinen 80-lätkän puuttumisesta, kun ajokortti oli ollut vielä alle vuoden. Toisen kerran poliisin pakettiauto oli pysäköity laittomalle paikalle ja sieltä kamera välähti. Pysäköintivirhemaksuja, jotka eivät ole sakkoja, olen muutaman saanut. Vuosi sitten parkkifirmalta, jätin sen maksamatta, ei ole asiasta mitään kuulunut.

  VastaaPoista
 3. Eräänä vuosikymmenenä, josta on niin paljon aikaa etten viitsi sitä edes sanoa, milloin, nukahdin Tampereen Rautatieasemalle. Siinä oli assalla semmoiset (aika) pehmeät sinisellä muovilla päällytetyt penkit. Heräsin siihen kun kaksi poliisia kiskoi minua siitä ylös. Maijaan veivät. Kysyin, kun olin unenpöpperöstäni vähän tokeentunut, että "mihin te minua viette?". Se toinen poliisi, joka istui mun vieressä, löi mua heti. Ei sanonut mitään. (Latojan huomautus: minulla oli silloin risuparta ja pitkä tukka, näytin Terho Pursiaiselta. Tämä poliisi ilmeisesti inhosi meikäläisen näköisi "partaradikaaleja".) Tajusin että nyt pitää pitää turpa kiinni. Tulimme Sorin piirin poliisiasemalle (Reinikaisen työpaikalle!) jossa minut luovutettiin vanhemman poliisin puheille. Nämä innokkat poliisit jotka sinne minut olivat tuoneet odottivat vieressäni mitä tämä heitä arvoasteikolla ylempi konstaapeli/komissaario minuun suhtautuu. Hän kysyi minulta tiedätkö missä olen, tiesin, kysyi päivän ja kuukauden ja mistä olen tulossa ja missä asun... vastasin asiallisesti kaikkiin kysymyksiin. Takeltelematta. Jolloin hän sanoi, "no joo, lähe sitten sinne Sorsapuistoon.." Jolloin tää toinen niistä poliiseista, se joka oli minua lyönyt, sanoi "eiks olis silti parempi panna tää putkaan!" Se ylempiarvoinen poliisi hymähti vain siihen, nyökkäs mulle että lähe nyt van lätkiin tästä.

  Ps. Voi vittu jos mua joku vituttaa niin tollaset liikaintoset poliisit. Minkä helvetin syystä hän halusi sekoittaa elämääni enemmän kuin mitä se silloin oli? Eikä minun elämäni silloin edes sekaisin ollut. Kuhan nukahdin, koska olin väsynyt, rautatieaseman penkille (Kiellettyä!).

  VastaaPoista
 4. Tummoista on paljon sattunut, mutta olen ymmärtänyt asioiden muuttuneen. Sellainen käsitys minulla on, että ovat nykyään ilkeitä vain silloin, kun asiat sitä edellyttävät.

  Niinkuin nyt virolaisen torikauppiaan kanssa.

  VastaaPoista
 5. Myikö tuo eestiläinen kärpässieniä? Vähän ylireagoivat. Puolin jos toisin.

  VastaaPoista
 6. Mistäs sen tietää, myikö kärpäs- vai jalkasientään, kun minkäänlaisia lupia ei ollut. Elintarvikemyynti on hyvä pitää kontrollissa ja luulen torikauppiaitakin ärsyttävän, kun ovat toripaikan ja yhtä sun toista maksaneet. ROISTO viskoi myös oikeiden torikauppiaiden tuotteita maahan.

  VastaaPoista
 7. Tuosta on jo joku vuosi, mutta muistelen kerrotun, ettei mies tule lähiaikoina Suomeen lomalle.

  VastaaPoista
 8. Ehkä hän menee Latviaan myymään lumihiutaleitten kokoisia jalkarättejä? Tai myy Liettuassa ensiapupakkauksia (sisältää mm. pamppuja ja deodoranttia, suihkupulloissa + Punaisen Ristin darroja, ym. ym.). - Ei näistä tiedä.

  VastaaPoista
 9. Ps. Valkoisia kärpässieniä jos myy, missä tahansa, niin ei tuu ostajat valittelemaan. Asianajat voivat. - Mutta pistäppäs jotain karheaa kitarabluussia! (saa soittaa myös kammalla ja aikoinaan vessapaperina myytynä pergamenttipaperilla, sellaisella sileällä, rikkihapolla käsitellyllä, jolla jos pyllyä pyyhki, tuli joskus näppylöitä...)

  VastaaPoista
 10. Miten olisi John Lee Hooker, jolla on tässä tehtävästä suoriutuvana taustabändinään Rolling Stones Eric Claptonilla lisättynä.

  VastaaPoista
 11. 60-luvun manageri Tappi Suojanen hankki talliinsa sokean laulajan, koska maailmalla sellaisia oli useita. Suomalainen sokea ei tiettävästi osanut laulaa lainkaan, mutta hänellä oli takuu, Tappi Suojanen lupasi konserteistaan: "rahat takaisin, jos yhtään näkee!"

  Blind Willie McTell laulaa siitä, kuinka olemme syntyneet kuolemaan.

  VastaaPoista
 12. No jaa, laitetaan vielä samaan rahaan Sisar Rosetta Tharpea, rock´n rollin alkujuuria. Kirkolliset piirit eivät tiettävästi aina tykänneet sähkis Sisaren tyylistä. - "Sataaks siel?"

  VastaaPoista
 13. Aikoinaan kun soi tämä Helismaan sanoittama ja Mårtensonin laulama "Kaikessa soi blues", ja joka kipusi Top Ten listoilla Suomessa ihan sinne "terävimpään kärkeen", niin äitini kysyi minulta "mitä tuo tarkoittaa tuo blues...". Selitä nyt sitä siinä, olisi pitänyt pitää 1 1/2 tunnin luento, puhua ummet ja lammet afroamerikkalaisista ja muusta, en minä osannut. Rypistelin vain otsaani ja sanoin äidilleni... "Se on tavallaan mielentila, blues." - Äiti hyväksyi vastaukseni.

  Siis tällä ei juurikaan - nuo ÄSKISET olivat aivan mahtavia! - ole bluesin kanssa juuri tekemistä. Mutta Repe riimittelee.


  https://www.youtube.com/watch?v=VTfn5l5WfhU

  Ps. Ja Lasse oli muuten helvetin hyvä jazzpianisti. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 14. Mårtensson on jo kuollut, mutta ei siitä kauhean montaa vuotta ole, kun näin hänet Kruununhaassa. Osasi ottaa yleisönsä, katua ylittäessään pysähtyi hyvin teatraalisesti keskelle katua kengän nauhojaan solmimaan.

  Oikeassa olit, blues on nimenomaan mielentila. Erja Lyytikäisestä en tykkää teknisestä taitavuudestaan huolimatta lainkaan, esityksensä on kuin jääpalapusseja paidan sisällä talvipakkasella.

  Marjo Leinosen laulua J. Karjalaisen Lännen Jukka albumilta olen kuunnellut MONTA kertaa.

  VastaaPoista
 15. Mårtensonin Kaikessa soi blues on hieno ja epäilemättä tuohon aikaan ollut Suomessa hyvin eksoottista suuren maailman meininkiä. Paradoksaalista on, että Rock, miksei blueskin, kavensi vanhojen tekijöiden, kuten Helismaan ja Rautavaaran, leipää.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)