perjantai 15. huhtikuuta 2011

Sukupolvi tulee, ja sukupolvi menee

"Ja aurinko nousee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille sijallensa, josta se jälleen nousee."

1958
Wärtsilän legendaarinen vuorineuvos Wilhelm Wahlforss sai Kekkosen sisällyttämään kolme jäänmurtajaa itänaapurin kauppaan. - Kekkonen edellytti tuntuvaa lahjoitusta maalaisliiton kassaan. - Vuonna -58 Wahlforss kieltäytyi jokavuotuiseksi osoittautuneesta voitelurahasta maalaisliitolle (kepu).
 Kekkonen ei antanut anteeksi - Wahlforss joutui kärsimään; Wärtsilän liiketoimet vaikeutuivat.

Vuorineuvoksen sanotaan keksineen tasavallasta vielä 1970-luvulla käytössä olleen nimityksen Kekkosslovakia - keksiminen ei tosin vaatinut paljoa mielikuvitusta.

1987
Vaalitenttaaja: ...joukko taloudellisia väärinkäytöksiä...miten paljon te jouduitte oikeuden päätöksellä maksamaan valtiolle rahaa takaisin - kun te olitte saanut vaalitukea, joka ei aivan säännönmukaisesti käynyt verottajan kautta?

Seppo Kääriäinen/ kepu: öh...siinä 700 000 markan paikeilla - kaikki on maksettu pois ja suhteemme oikeuslaitokseen ovat järjestyksessä...  
 
(Elävä arkisto: tentaattorina Leif Salmén)

2007, 2008, 2009, 2010

Nyt puhtaalta pöydältä? - Pettävätköhän ne aina?

2 kommenttia:

 1. Muistuu näistä ajankuvauksista mieleen 1990-luvun alkupuoli, jolloin jyväskyläläinen Keski-Suomen Viikko näihin samoihin aikoihin vuodesta otsikoi juttunsa "Kepu kusettaa aina".

  Keski-Suomen Viikkohan on pieni demarilehti, aluksi ilmestyi nimellä Vastin, kun oli suuri tarve saada kertoa ja tietää muutakin kuin satraappi Laatikaisen uutisia.

  Jutussa varoiteltiin tovereita tulevasta kävelykadun vapusta. Ajankohdan suosikkijuoma keskioluen aiheuttamista vääjäämättömistä elintoiminnoista. Kun juo kepua, virtsarakko täyttyy, ja kohta juojaa kusettaa.

  Taidettiin toivoa, ettei kaduille ja porttikongeihin kepukusta laskettaisi, vaan käyttettäisiin siihen varattuja suljettuja tiloja.

  VastaaPoista
 2. Todistusaineisto on aukoton. Yksittäiset kerrat saattaisi vielä selittää jollain muulla: "tässä nyt kävi näin", "muista seikoista johtuen" jne.

  Koska kaikesta sanotaan löytyvän jotain hyvää, joudun sisäisen pakon vuoksi testaamaan asiaa - en sano usein - mutta silloin tällöin.

  Aina joutuu vessassa ravaamaan!

  Joskus liialliset kepukat aiheuttavat jopa ripulointia.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)