keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Helsinkiläisistä liikennesäännöistäHelsingissä tärkeää on muistaa, ettei vilkkua näytetä risteyksissä, sellainen osoittaa epävarmuutta ja herättää epäilyä siitä, ettei kuski tiedä mihin on menossa. Jos itse tietää määränpäänsä, vilkkua ei tarvita. Erityisen hyvin tämä pätee liikenneympyröissä, vain böndet vilkuttavat sellaisesta erotessaan.

Epäilyt siitä, että ainakin puolet helsinkiläisistä taksinkuljettajista pitäisi laittaa rautoihin, ovat kateellisten panettelua. Teittemme sankarit, katujemme mestarit, tekevät työtään kuin hävittäjälentäjät, heille on syytä suosiolla antaa tilaa ja kumartaa.

Keskustaan ei parane millään mummon mankelilla tulla pyöräilemään, pyörän keskihinnan tulee huidella viidentoista tonnin hujakoilla ja asusteiden kuitenkin useamman tonnin. Tästä poikkeuksena turistit ja vihreät, jotka ajelevat niillä säälittävillä Alepan vuokrafillareilla. Keskustassa ajetaan aina jalkakäytävillä ja mahdollimman lujaa, ettei kenellekään tule erehdystä munamankelikyydistä. Raukka se, joka ei Baanan alamäessä yllä kahdeksaankymppiin. Hieman ulompana kaupungista olevilla maanteillä pakollisia pyöräteitä ei vahingossakaan tule käyttää. Kukaan ei sieltä havaitse tonnin maksaneita pyöräilyhousuja, eikä kostyymin yleistä edustavuutta. Autoliikenne kaistalla ajetaan mielummin ilman valoja.

Teollisuuskatua Itäväylän suuntaan ajettaessa vain ihan totaalibönde ajaa määrättyä kolmeakymppiä. Jokainen joka on paikallinen, tuntee tietyömaan vuoristoradan chikaaneineen. - Heh, heh, että muakin nauratti yks paikallinen, joka ajoi vain neljääkymppiä. Liekö jo dementia kolkuttelemassa.

Jalankulkijoiden ei tule missään nimessä kulkea oikealta ohi. Sellainen vaatimus on yksilön etuoikeuksien rajoittamista, mahdollisesti jopa kommunismia. Pellollakin saa kulkea mistä itseä huvittaa.

29 kommenttia:

 1. Mainio kirjoitus, kerrassaan hyvä! Ja mikä tärkeintä, juuri noin se menee!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Iines! Bussikuskeista en tainnut vielä mainita...nooh, jääköön toiseen kertaan.

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei tarvi pyöräillä Hesan hyvämaineisessa liikennerumbassa! Kuopiokin otti aikoinaan koville, koska siellä oli ihan hullut bussikuskit, jotka eivät osanneet väistää pyöräilijää:) Mulla on muuten uusi, ihana pyörä ja olen onnesta soikeena. Siitä tulikin mieleeni, että kuka hullu maksaa pyörästä auton hinnan, onks ne ihan bimboja?

  VastaaPoista
 4. Voi olla, Irja, että bimboja ovat, luultavasti se on jopa todennäköistä. Helsingin bussikuskit ajavat yli kaikesta, mikä ei tajua väistää. Huhuna puhutaan, että siellä olisi vielä töissä yks ihan täysjärkinenkin.

  VastaaPoista
 5. Ei ole HSL llä yhtään täysjärkistä, mun serkkukin irtisanottiin, kun oli liian kallis mies. Ikä, se ikävä tekijä.

  VastaaPoista
 6. Niin se menee. Bussiliikenne on pilalle kilpailtu ala ja se näkyy.

  VastaaPoista
 7. Aikoinaan ajoin Tampereella OTK:N "Säilyke ja Makkaratehtaan" jakeluautoa. Se oli Bedford, semmote tylppänokkanen, uldogin näköinen. Sillä pääsi 8-kymppiä, ei enempää, ei tarvinnutkaan päästä. Tampere on kannakselle rakennettu kaupunki, kauheen ruuhkanen oli tiettinä vuorokaudenaikoina; mun oli pakko välillä työntää (= aika usein) kolmion takaa vaan sen Buldogin nokka pikkuautojen eteen. Toiset pikkuautoilijat näytti mulle keskisormea, toiset ei, kukaan ei niillä toijotoillaan tai ladoilla ajanut mun päälle. Heh, heh. Mutta... voi vittu, kun yritin samaa Tampereen sinisten bussien kanssa... eihän ne. Niihin busseihin ikuskit palkattiin sillä perusteella että niillä on SDP: jäsenkortti. Muuta ei tarvinnut osata eikä kaikki heistä muuta osannutkaan. Kerrankin, sen muistan hyvin, ajoin tämmöisen pullean sinisen tamperelaisen bussin kanssa kilpaa Pispalan valtatietä pitkin - molemmat me kuskit oltiin jotenkin vittuunnuttu toisiimme... emmä enää muista minkä takia. Lujaa ajettiin kumminkin rinta rinnan, 8-kymppiä, kun lujempaa ei päästy. Ja eihän siinä tiellä ollut kuin kaksi kaistaa, eli vastaantulevat pikku autot - luojan kiitos - pomppi jalkakäytälle. Se bussikuski, täys kahjo, ajoi vaan pysäkkienkin ohi jossa ihmiset sille heilutti... samperi, kun se oli yhtä hullu kun mä. Ja tää täysin järjetön kilpa-ajo päätty siihen, että se kurvas - saatanan sininen bussi - jonnekin Lielahteen päin. Ja minä, joka koko ajan yritin sitä ohittaa, kusipää, ja sydän kauheesti pompahdellen, jatkoin siitä sitten... no, minne nyt meninkin.

  Ps. Ikinä en sen jälkeen ajanut kilpaa noiden sinisten bussien kanssa.

  VastaaPoista
 8. Bedfordilla yks Villekin ajeli. Hän oli sivutöikseen Messukeskuksen vahtimestari ja vei minut ja siskoni sinne katsomaan Armia ja Dannya. Musiikillinen puoli ei jäänyt mieleeni, mutta sen muistan, kuinka joku huusi siellä möreällä äänellä useamman kerran: "Armi, anna varvi, Armi, anna varvi!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran - mutta se ei ollut Danyn konsertti vaan Johnnyn (Liebkind), kun Forssassa kävivät konsertoimassa, niin huutelin aina välillä, kun tuli tauko, että "soittakaa myös Metsäkukkia". - Ei ne soittaneet, The Sounds.

   https://www.youtube.com/watch?v=4Y5VcH7iK3Q

   Poista
  2. Mielestäni hyvin esitetty kipale. Bassokitara etenkin puree maukkaasti... rouskis, rouskis. Häpeämättömän hyvin soittaa myös soolokitaristi. Ei muuta voi sanoa - jos jostain syystä istuisin Levyraadissa (kuin unessa useasti kävelen sun kadullas koulutie) - että "tästä porukasta kuullaan kuulkaas vielä". - 9+ antaisin.

   Poista
  3. Minä annan kahdeksikon, koska laulajan ääni oli niin hieno!

   Poista
  4. No muuta en nyt sinulta odottanutkaan! (Termiittien kakkima kakkakasa.) Ps. nyt kumminkin.

   Poista
  5. Hyvä on sitten, poikkeuksellisesti lisään kolme pistettä ja annan yksitoista.

   Poista
  6. Mitä rautalankamusiikkiin tulee, siitä suosikkikappaleeni on Ödnerin Jannen versio Apachesta. Hank Marvin ei tuohon yllä.

   Poista
  7. Wikipediasta palauttelin mieleeni, että turhan nuorella iällä nakkikioskilla kaatunut Ödner oli Lindholmin, Järvisen ja monen muun oppi-isä. Esa Pulliainen soittaa nykyisin Stratocasteriaan.

   Poista
  8. No joo, mikä ettei. Cliff Richardn'sin The Shadows tästä kipaleesta maailmansuosikin teki. Ei yhtään huono sävellys - Ravell tästä vähän tulee mieleen, eli Bolero. (Joka on muuten aika jännä juttu. Kuuntele vaikka ite.)

   https://www.youtube.com/watch?v=Q4wb11w0ZHQ

   Poista
  9. Teos on tuttu, kuuntelen kun palaan kaupungilta hillumasta. Marvin oli Shadowsin kitaristi.

   Poista
  10. Älä kuule kaupungissa kamalasti hillu. Koska vastaasi saatta tulla yht'äkkiä pillu. - Tai voi siihen tulla polisitkin jotka käskevät sinun purkautua, kuin telttaleirin. - Ja mikäs sen nolompaa.

   Poista
  11. Kaupungilla on kiva hillua, kun elämä on mukavaa rillua. Äsken söin torilla lihapiirakan kahdella nakilla ja nyt tulin sisätiloihin lukemaan lehdet. Nyt täytyy keskeyttää kommentti, täytyy käydä tiskillä.

   Poista
  12. Täti tiskillä kysyy sulta otatko vskiä? ai tuutko auttaa mua tiskissä? Illalla, kun uneliaat raitiovaunut kolisevat takaisin nukkumaan Haagan raitiotievaunuhalleihin, sinä ja tämä täti vaan pesette astioita. Ja viheltelette välillä Hiski Salomaata. Ja astioitten kuivaamisen välillä kuivaatte myös toisianne... siis "kuivaatte ja kuivaatte"...

   https://www.youtube.com/watch?v=EbQbhS2SJz8

   Poista
  13. Urjala... niin lähellä Vorssaa. Mutta kaukana ja yksin, kuin Cordoba.

   Voi harmi.

   Poista
  14. Urjalan Urjalankylässä asuin silloin, kun Juicen Marilyn ilmestyi. Kouluun oli pitkä matka, oppikoulu oli Huhdissa ja bussilla se täytyi tehdä. Muistaakseni Laukeelassa joutui vielä bussia vaihtamaan. Matkahuollon baarin jukeboxissa Marilyn soi jatkavasti ja minä ihmettelin, kuka ihme tämän esittää.

   Stadissa sitä vastoin en koskaan ole asunut, eivätkä raitiovaunut kulje meillä päin.

   Poista
  15. Urjala on Lounais-Hämettä. Sieltä Häntälän suolta keräsin paljon erilaisia hyönteisiä. Forssasta sinne on rapiat 30 km. Ajoin sen fillarilla. - Jokioinen on myös Lounais-Hämettä. Kerran Jokioisten Matkahuollosssa, kauheessa kankkusessa, odotin bussia. Se Matkahuollon lattia jostain syystä, en tiedä minkätakia, oli kamalan vino. Koko ajan piti olla kallellaan kuin joku mäkihyppääjä - eismerkiksi Eino Kirjonen. Muuten olisi kellahtanut kumoon. - Ps. Eikä siitä Huollosta saanut kuin ykköspilseneriä... pikkasen rupes vituttaa. Mutta onneks siihen sitten tuli omnibussi joka vei minut muualle. Vittuuntumaan.

   Laukeela... tuttu paikka mulle? Ai, että siellä sinäkin oot käynyt kääntymässä. No onnea vaan!

   Ps. Stadi on mulle vieras paikka an sich. Kerran yks akka, joka meitä maalaisia toi Statiin noin kourallisen, kertoi myöhemmin että "kaikkia niitä muita sai hävetä mutta Mikko oli kuin olisi ikänsä asunut Hesassa..." No em mää ny niin tiedä. Mutta kävelin sen kaupungin katuja samalla tavalla kuin muuallakin, rempseästi... Vittuako sitä yrittää esittää muuta mitä on.

   Poista
  16. Ravitsemusliikkeissä juon vain ja ainoastaan olutta. Jos jallucolaksi menee, silloin olen jälkeen päin huolissani itsestäni.

   Poista
  17. ...puhumattakaan salmareista tai jägermeistereista...

   Poista
  18. Muistaakseni niin, että Urjalan Laukeela on kirkonkylä,Huhdissa on kai rautatieasema. Voi olla, että dementia jo sotkee muistikuviani.

   Poista
  19. Lohdullista. Siis dementia, on.

   Poista
  20. Lohtuni suuri,
   se se on juuri.
   Eilistä en muista,
   suksi ei luista.
   Tänään muistojani kokoon haalin
   - teinks mä maalin?

   Poista
  21. Ei minulla vielä dementiaa ole, vaikka muisti on huono. Pelkään alzheimeria kauheasti, vaikka sukurasitusta minulla ei ole ja sikäli olen melko turvassa.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)