lauantai 1. huhtikuuta 2017

Eduskuntatalon purkutyöt etenevät


Arkkitehti J.S. Sirénin kenkälaatikkomallin arkkitehtuuria edustavan vanhan Eduskuntatalon purkutyöt etenevät suunnitellussa aikataulussa. Rakennuksen purkutyöt saadaan päätökseen syksyn 2017 aikana. Rakennus toimi aikansa, mutta oli jo monella tapaa vanhanaikainen, eikä kyennyt enää olemaan riittävän hyvin tarkoitustaan palveleva nykyajan muuttuneessa toimintaympäristössä. 

Vastoinkäymisiäkin purkutöissä on ollut. "Tässä on haastetta ollut kerrassaan", sanoo rakennusmestari Urho Pulla-Kaikkonen-Räikkönen. "Asbestimääräykset jouduimme ottamaan käyttöön, kun seinistä paljastui niihin pinttynyt alituisesta valehtelusta ja kähmimisestä muodostunut myrkky." - "Asbestisuojaimista huolimatta jotkut purkutyhön osallistuneet ovat sairastuneet vakavasti ja joutuneet jäämään pitkille sairaslomalle."

Vuonna 2019 paikalla avataan uudistunut, Wau-arkkitehtuuria edustava, Eduskuntatalo nimeltään EDU. Monitoimitalossa on Suomen nykyaikaisin ja suurin kauppakeskus. Kauppakeskus sisältää mm. maamme suurimman lasten päivähoitopaikan, Lapsiparkin, sekä saunan, kirkon ja moskeijan. Ravintoloita kauppakeskuksessa on useita, pystybaarista aina yökerhoon saakka. Kauppakeskukseen tulee myös maamme uudenaikaisin kirjasto, jossa kirjoja ei ole lainkaan sekä kansallisen kokoomuksen puoluetoimisto.


---
(Kuva: Mtv.fi)

5 kommenttia:

 1. .... juo kuumaa kuravettä päälle!

  VastaaPoista
 2. PS Poliisien Facebookissakin on hauska aprillijuttu nasuista! Kannattaa vilkaista, nauroin niin että vesi roiskui.

  VastaaPoista
 3. Ansiokas kirjoitus, mutta ei pärjää todellisuudelle. Kts HS sivut A20-21
  tai vaikka mun blogi päivitys.

  VastaaPoista
 4. No niin, sikaporsaat poliiseiksi, hiljattain eläköitynyttä poliisiystävääni varmaan ärsyttäisi. Kaverini se on, vaikka ensitutustumisen muistan tapahtuneen niin, että pysäytti minut valottomalla pyörällä ajaessani. Sanoin, että unohdin laittaa dynamon päälle ja sen hyväksyi, en saanut sakkoja.

  Panu Raatikaisen kirjoitus on täyttä asiaa!

  VastaaPoista
 5. Paskapuhe jatkuu, totuuden jälkeinen aika, näine valeuutisineen, on rankkaa. Nyt jopa YLE lähti liputtamaan 100 000 työtä.

  Vale kun on tarpeeksi iso, niin ehkä se vaikuttaa jopa tuleviin vaaleihin. Mutta toivon mukaan, hallitus ei muuten usko valheisiin, kuin vaan propagandassaan.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)