tiistai 1. marraskuuta 2016

Otsikoit, joit en nähny noit 2


Rihkamaa huutokauppaamalla ison tilin saanut palsakauppias: "Kaikkihan kolmenkymmenen sentin muovipurkkeja haluaa ostaa kympillä"
- "Meinataan vielä tulevaisuudessa koventaa panoksia ja satsata  sangattomiin ämpäreihin!"

---

Verokarhu mässäili irstaasti - vei kolmekymppiä miljoonia tienanneelta! - Ne oli mun ihan omatienaamia, sanoo miljonääri nöyrästi, kyyneliään vastaan taistelevana.

---

Jopa Jaajon juontajakaveri joutuu maksamaan veroja!
- Mitä joo jaa, sanoo jaa joo?

---

 "Vain elämää", hihitteli pankkirosvo, kun torilla kampoja miljoonilla myi!

---

"Lumi teki enkelin vintille", myhäilee vain elävä.

---

(kuvituskuvana Hibert Von Hutps-Böijerin ottama kuva: vain elämää")

13 kommenttia:

 1. Ja "Enkeli teki lumipalloja verannalla". (Alkoi kohta Talvisota Saatanaa vastaan.)

  VastaaPoista
 2. Niinpä tietenkin,kyseessä ei siis ollut jatkosota.

  VastaaPoista
 3. No ei (jaa/poissa) ollut. Nikke Pärmin kuuluisasta Enkuleitten Potkukelkkapataljoonasta tässä on kyse. Heillä oli salaisina aseina, duoda duoda, lumipallojen lisäksi niin sanotut "Kekkosen koktailit": tyhjiin imetty Jaloviinapullo joka oli sen jälkeen täyteen piereskelty. Semmosen kun heitti pahaa-aavistamattomien vanjojen joukkoon, olettaen että pullo särkyi, niin annas olla... ainakin 1/2 joukkuetta oli heti huopikkaat taivasta kohden... sätkyttelemättä. Ja loppuosa komppaniasta on muuten vaan pökerryksissä: "da, da, ihan haisee babuskan kaalikeitolta vuodelta 1936... se oli hyvä kaalivuosi." Toinen puskaryssä sanoo siihen: "älä muuta virkkaa". Mutta kolmas virkahtaa: "mutta bukee tässä tuoksuu enemmän isoisän tohveleille. kun luki meille iltaisin Tshehovia. vai oliko sittenkin se Gogolia. mutta kumminkin joi sipulivodkaa"...

  Mikäs näitä oli sitten helppo ammuskella Pystykorvalla. Kun siinä hangella istuivat ja muistelivat. (muuttaa äänensävyään virallisemmaksi) lapsukaiset, teillä ei vielä ole kovin kamalasti muistoja, koska olette vielä niin naurettavan nuoria. mutta aika korjaa kyllä sen. muorina ja vaarina teillä on paljon muistoja myös sellaisia jotka tekee kipeää. (pitää luovan tauon. ja ottaa salaa huikan) nämä sotilaspoikaparat olivat rintamalle komennettuja. tuskinpa he sinne, tai Savonlinnaan tai Tali-Ihantalaan muuten olisivat halunneet tulla... No, heidän elämänliekkinsä katkesi yht'äkkiä kuin NAPS vaan. Kuin joku Suuri Tarhuri olisi päättänyt leikata nuo taimet pois puutarhasta... enkä nyt Tarhurilla tarkoita Tanneria, tai Erkkoa... en! (ottaa toisen huikan. kun suuta kuivaa. ja nopeasti...) jokainen näistä nuorista sotureista vei hautaan juuri oman määränsä verran muistoja, ei sen enempää. myös maksa kestää sen verran kuin elämä, ei enempää. Aamen. (liikuttuneet ihmiset törmäilevät sankarihautausmaalla edes takaisin. paitsi ei kaikki. joku menee kellotornin taa kuselle, joku tupakalle, joku muuten vaan. eikä äkkiäkään, niin kaikki menevät autoihinsa, starttaavat ne, PRUIT PPRUT, ja äkkiä maisema on IHAN tyhjä. Vain vanhat puut katselevat toisiaan. Eikä kukaan heistä sano "minähän sanoin, että taas tässä näin..." Koska he tiesivät, myös tuo 500 -vuotta vanha Tammi, että näinhän aina, on. (huokaus) Mikään ei ole uutta Auringon alla.

  VastaaPoista
 4. Doda, duoda, Nikke Pärmille kansalaisuus oli ilmeisesti samantekevää, kun sai duoda dodadoin dappaa ja murhada. Nikke on tiettävästi ollut esikuvana myös kuuluisaksi tulleen sanonnan "nikkelimyrkytys" esikuvana.

  VastaaPoista
 5. Nikke Pärmi ihan ammattilainen sotilaana. Hän teki monta upeaa operaatiota, siis käytännössä. Toiset taas epäonnistuivat kun puolet porukasta karkasi vihollisen puolelle; ei kai se Niken vika ollut. (Asiantuntemattomille selitettäköön että Nikke Pärmi johti pataljoonaa joka oli koottu vangeista ja muista semmoisista, oli ikään kuin tavallaan "rangaistuspataljoona" (= ei saksalaisessa merkityksessä!).

  Pärmin klassikkoja ovat mm. nämä:

  "Vai eddä daposda, sehän on erinomainen suosidus. Juuri ammaddimiehiä padaljoonassa darvidaan." (Pärmin vastaus taposta tuomitulle pataljoonan täydennysmiehelle)

  "Duoda, duoda, teistähän minä saan erinomaisia miinanpolkijoida." (Kun osa hänen kurikomppaniansa jäsenistä kieltäytyi aseista)

  "Näyddää pahalda. En minä idsesdäni välidä, mudda poikaparat, kuinka heidän kaikkien käy?"

  Fasistihan hän oli, tai ainakin Vekkuli, sydämeltään, mutta mies paikallaan 1941-1944.

  VastaaPoista
 6. Varmasti niin, mutta minä menetin makuni, kun jostain nikkepärmi on kingi-sivulta luin vähättelyä hänen tekemästään miestaposta. Vahingossa kuulemma teki, kuinka semmoisia vahinkoja voi käydä? - Ei silti, sain selville, että myös äitini isä teki miestapon, en taida olla ihan kuivilla.

  VastaaPoista
 7. Meillä Kankaan paperiteltaalla oli töissä - en nyt muista miehen koko nimeä ja vaikka muistaisinkin, en sanoisi - Arvo. Hän vinttikellarissa sahasi Bobinasalin paperirulliin tarvittavia hylsyjä määrämittoihin... riittikö työkuvaus? No, se oli huonosti palkattu homma. Itse kun olin varamies, eli opettelin kaikki mahdolliset työtehtävät sillä tehtaalla (= poisluettuna toimitusjohtaja), ja olin Tehtaan toiseksiparhaiten palkattu työntekijä, niin kävin opettelemassa myös Arvon duuninteon. Se kävi nopeasti. Enempi juteltiin. Arvo oli ihan saman näköinen kuin kaimansa Arvo Aalto: paksut kulmakarvat. Nuorenamiehenä hän oli tappanut ihmisen, nyt oli Helluntalaisseurakunnan saarnaaja, aika hyvä kuulema. (En tiedä, kun ei heidä kokouksissaan käynyt.) Uskoon oli kumminkin ihminen tullut, piripintaan; minuakin - heh heh - yritti käännyttää. Mutta opin siinä samalla miten hylsyjä sahataan... joopa joo. - En mitään pahaa hänestä osaa sanoa. Kerran tupakkapaikalla (= minä tupakoin, ei hän) kun kyselin hänen menneisyydestään, hän yht'äkkiä innostui, silmät kekälöityivät, hän kertoi tappelusta jossa mies oli tullut hänen kimppuunsa ja hän oli ottanut halkopinosta (sellainen oli siis ollut siinä lähellä) ja kumauttanut sitä äijää halolla päähän ja "henki pakeni hetkessä pois"... Sitten hän äkkiä tuli taas Brežnevin näköiseksi, kulmakarvoineen, eikä puhunut vähään aikaan mitään. - EN MINÄ IHMISIÄ ARVOSTELE!

  Ps. Psykopaattien kanssa en tietenkään halua olla missään tekemisissä. Jos on kyse siitä "Sinä tai Minä", totta kai puukotan ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän minä Arvon tunnen ja tunnistan, hänestä jo Jaakko Juteini runoili: "Arvon mekin ansaitsemme, Suomen maassa suuressa."

  En minä nyt äkkipäätä osaa sanoa, ansaitsemmeko vai emme. Arvoa täytyy kuitenkin arvostaa.Mika Kaurismäki ohjasi dystopian nimeltään "Arvottomat", tiesihän sen, että tuossa ei hyvin käy.

  VastaaPoista
 9. Mika Kaurismäen "Arvottomat" on onnistunut plagiaatti Jean-Lucin "À bout le souffle"sta. Tai ei siis missään nimessä ole plagioitu mitään vaan sanotaan näin, koska näin tämä on paljon kauniimmin sanottu - ja sitä paitsi totta, että Mikan elokuva on saanut vaikutteita Jean-Luc Godardilta.

  Asiallisempaa on sanoa asia näin. Koska kaikki elokuvaohjaajat saavat "vaikutteita" toisiltaan.

  VastaaPoista
 10. Mainio kuvatoteutus.

  Oikeastaan testaan tännekin nyt sitä, kysyykö Blogger anonyymilta aina kuvavahvistusta, kuten kuulemma minun blogissani.

  T. Iines

  VastaaPoista
 11. PS Kyllä se kysyi, että ruksaa kaikki kuvat, joissa näkyy vuori. Mitähän se nyt kysyy. Mitenkähän sen saisi pois?

  Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jaa, joo, en siitä muuta tiedä kuin mitä nyt olen teidän puheistanne lukenut. Minä en koskaan ole totaalianonyymi. Olen Riku, koska muistutan Richard Gereä.

   Poista
  2. Totaalianonyymi kommenttisi ei tullut myöskään sähköpostiini, jonka kautta nämä kommentit huomaan. Nyt ei ole hotsittanut täällä vähään aikaan käydä ja siksi vasta nyt kommenttisi huomasin.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)