maanantai 5. syyskuuta 2016

Syrämessä särkiAivan kamalaa oli, voi kamalus, kun matkustin junalla Hyvinkäälle. Katselin vierestä, kuinka akka kälätti lapselleen koko ajan, ei antanut yhtään olla rauhassa. Lapsi oli aivan kalpea ja apea, selvästi mieli paloi iPadiin, mutta yhtään kontaktia ei vielä ollut syntynyt, äipän adhd-aktiivisuus ei hetkeksikään herennyt. Luultavasti vei lapsen vielä metsäretkelle matkan jälkeen, oikein minulle tuli paha mieli hänen puolestaan.

 Vaatii valtavaa itsekuria, itsekritiikkiä ja tahdonvoimaa, että osaa pitää leipäläpensä ummessa ja antaa lapsen tehdä mitä tykkää

---

Jotain muuta jossain muualla: Sydän särkyi junamatkalla.

4 kommenttia:

 1. Siis, kyllähän "ei ongelmasta" aina ongelman saa, jos siitä semmoinen tehdään.

  VastaaPoista
 2. Uutisen opettajarouva oli hauskasti varma asiastaan. Kännykkäriippuvuuden vaikutuksista ja seuraamuksista on minusta vaikeaa sanoa kovin varmoja analyyseja. Jäävätkö lapset riittämättömälle huomiolle älyluurien vuoksi, minusta se ainakin tuntuu uskomattomalle.

  VastaaPoista
 3. Sain juuri äsken loppuun luetuksi (kamppailtuani samalla raivolla ja vimmalla kuin Paavo Väyrynen Dostojevskin kanssa koko viikonlpun) Risto Koo Järvisen kirjan "Lasinsylkijä". Se on lyhyt opus Alkoholismista, tms:sta. En oikein osaa sanoa mitä siitä sanoisin... nooh. Ei se huonosti tehty ole eli kirjoitettu, sitä en väitä, mutta en pidä knausgårdilaisuudesta (vaikka en ole lukenut ainuttakaan lausetta Knausgårdilta) enkä pidä "humoristisista" hepuista. Tämä Risto Koo on - semmosen kuvan tästä aika avoimesta tilityksestä saa - yksi Suomen parhaimpia stand up koomikkoja. Varmaan onkin. Itse en ole nähnyt yhtäkään "stand up" tapahtumaa, toivottavasti en näekään. (Paitsi hautajaisissani niitä saisi esiintyä, näitä kooMikkoja, vaikka tusina. Siinähän kiusaavat saattoväkeäni. Ja haudankaivajaani.)

  Tässä näet, miten vaikea minun on tehdä kirjallisuusarvostelua. (Sinä niitä olet Iineksen Baariin tehnyt kuin heiniä hevoselle vaan.) Totta kai minulla on mielipide kirjasta jonka luen; välillä minulla on montakin mielipidettä siitä. Ja välillä ne erkanevat - siis nämä mielipiteeni - toisistaan kuin silmät, jotka harittavat. Tai kuin yhdensuuntaiset janat, jotka avaruudessa leikkaavat toisiaan... Tarkoitan että tämä kirja "Lasiinsylkijä", ei ollenkaan huono, paitsi on se. Ei siis ole mitenkään hyvä, vaikka onkin. Eli summa summarum... Jos teillä ei ole tärkeämpääkään tekemistä, lukekaa tämä kirja. Olkaa niin hyvä. Jos teillä taasen on jotain 'vähemmän tärkeää' tekemistä, niin olkaa niin höveli ja pankaa se (vähäksi aikaa) sivuun, ja lukekaa tämä kirja. - Ette paljoa menetä.

  Ps. Aikoinaan arvostelin kirjoja Forssan Lehteen ja Hämeen Sanomiin. Se oli hyvää bisnestä. Siis lehdiltä sai vain muutaman (rupisen) kympin kun (kun oikein perkeleesti) itki toimitussihteerille... mutta kustantajilta sai roppa kaupalla uutuuskirjoja. Eikä niitä kaikkia tarvinnut "arvostella", monet sai (ähä hää) suoraan myydän Antikvariaattiin. - Se oli ihan hyvää bisnestä.

  VastaaPoista
 4. Minulla on tässä hieman tietokone- ja kirjautumisongelmia, en pääse kirjautumaan. Lasiinsylkijästä kuuntelin juutuubista yhden lyhyen pätkän, täytyypä lukea, jos käsiin osuu. Kirjoitukseni Einesbaarissa eivät ole omasta mielestäni niinkään kritiikeitä, en minä edes välttämättä tiedä, mitä sellaiset ovat. Enemmän olen kai niissä pyrkinyt antamaan osviittaa, kannattaako juuri "minun" lukea tämä.

  Riku Riemu

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)