keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kokataanko vieläTelevisiota on mukava katsella, kun sieltä tulee niin paljon erilaisia kokkiohjelmia. Bourdain on paras, eikä se ihan lärvejä vedä koskaan. Nyt jo edesmennyt Keith Floyd oli vielä parempi, hänen ohjelmiaan tosin katseltiin lähinnä kai  siksi, että jännitettiin, minkälaiset lärvit on vetänyt tällä kertaa ja kuinka paljon kehtaa  laittaa ruokiinsa  viinaa mausteeksi. Tai oikeastaan sitä, kuinka paljon hän raaski sitä ruoan sekaan kaataa.

Sitten on niitä ihan kauheita kokkikilpailu-ohjelmia, joissa Heinrich Himmlerin nuorisoseuraa muistuttava porukka yrittää suoriutua heille annetuista tehtävistä. Hävinneet lähtevät armotta leirille.

Kööki kuntoon-ohjelmia katsotaan luultavasti vain siksi, että toivotaan joskus vielä jonkun ravintoloitsijan paukkaavan mestaria oikein kunnolla turpaan, kun haukkuu törkeästi tehdyt sapuskat. Minulta on ainakin vielä jäänyt näkemättä se jakso, missä köökinkunnostaja palailee lattialta hiljaa hoippuen tajuihinsa ja sanoo sitten vaisulla äänellä: "Mää lährenkin tästä sitten."


Tässä Keith Floydia parhaimmillaan.


4 kommenttia:

 1. Keith oli oli kova jässikkä, RIP.

  Minä katson töllöstä vain Al Bundya nykyisin. yritin katsoa tässä politiikkaakin, mutta kestin alle kolme minuuttia, niin piti sammuttaa toi paska töösä.

  Kelle noi politiikot luulevat puhuvansa? Ei ne ainkaan minulle puhu. Media on väärä, aika on väärä, kanava on väärä, sanoma on väärä. Kaikki on väärin.

  Maksa tässä sitten veroja. Hymiö.

  VastaaPoista
 2. Keith Floyd oli paras. Tai en minä muita ole katsonutkaan. Siitä huolimatta se oli paras. Viinankin kanssa läträsi kuin meikälä... tai ei nyt tietysti yhtä paljon. Sentään. Mutta parempia pöperöitä varmasti teki kuin meikäläinen. Itse en osaa keittää muuta kuin teevettä ja munia. Spesialiteettini on Leikkelelautanen. Se rakennetaan sillain että katotaan mitä jääkapissa on, ja lätkitään ne sit lautaselle. Jos jääkaapissa ei satu olemaan mitään, edes Lapin Kultaa, ei si. Jätetään syäminen johonkin toiseen kertaan. Eli ruvetaan dietille.

  VastaaPoista
 3. Keithillä oli tosiaan omanlainen otteensa. En minä viitsi sitä nimeä tähän laittaa, mutta yhtä kaukomatkailijaa, Kuubassa sun muualla käynyttä, katseltiin televisiosta samasta syystä kuin Floydia. Tuskin samoihin prommileihin ylsi, mutta sammalsi ihanasti.

  Al Bundya minäkin toisinaan katselen, jotkut jaksot ovat hyviä. Poliitikkoja en ole kuunnellut moniin vuosiin, lehdistä luen ja käännän sivua, jos alkaa ärsyttää.

  Minä harvoin viitsin laittaa ruokaa. Jotain jauheliha- tai makkarasoppaa toisinaan teen isossa kattilassa, että sitä riittää moneksi päiväksi. Leikkelelautanen on kyllä hyvä. Lageriin en koskaan ole laittanut rusinoita.

  VastaaPoista
 4. Liioittelin: en minä muniakaan osaa keittää. (Paitsi joskus kylpyammeessa. Mutta silloinkin lähinnä vain vahingossa.)

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)