maanantai 1. elokuuta 2016

Isolla osaamisella

 Ja sitku kukaan ei niinku osannut, ni urho sanoi, miten edetään.
kekkonen oli vakaa presidentti, tuossa oli hieman jäätä, eikä Ahti Karjalainenkaan ollut tuhannen pillun kännissä.


10 kommenttia:

 1. En minä Kekkosta tämän perusteella tuomitsisi. Olet ilkeä, Riku. Esim. Pasi Nurminen oli upea maalivahti, NHL konkari, mutta tässä hän kauhoo räpylällään kiekon ohi

  https://www.youtube.com/watch?v=LrGZR5LRxLk


  Ihmiset vahenevat, Kekkonenkin vanheni. Aikoinaan kun Pentti Saarikoski ilkeili Tauno Nurmelalle (oikeistolainen professori Turun Yliopistosta, kirjojakin kirjoitti joita Pentti pilkkasi), niin Nurmela vastasi hänelle: "Vielä tulevat nuoret miehet jotka Sinutkin kantavat tunkiolle". (Tai ei se sana ollut 'tunkio' mutta jotain semmoista, 'ulos' tai 'pois', tms. - Ja niinhän aina käy. Kuka nyt Saarikoskesta tänään olisi kiinnostunut, höh.)

  VastaaPoista
 2. Satchmosta ma muistan että noin 14 -v kun olin niin naapuritalon opettajatar - kaikki kansakoulunopettajat olivat myös muusikkoja, se kuului heidän ammattiinsa - niin meidän olohuoneessamme keskusteli isäni kanssa jatzista, jota he kumpikaan eivät sietäneet, vaikka molemmat oikeasti olivat musikaalisia ihmisiä, niin tää rouva sanoi että "olen jostain lukenut että amerikkalaiset lääkärit pystyisivät parantaan L. Amstrongin äänen mutta hän ei ole siihen halukas"... Ajattelin, että..

  vaikka olin pitkän saksan lukija, että "ou nou nou. sen äänihän on just se, mikä pitää olla".

  Puukko Macista on paras versio alkuperäisin, se missä soi posetiivi, se on 1920 luvulta (tarkistin wikipediasta, 1928). Armstrongin esitys ei ole yhtä raaka, ei sinne päinkään, mutta soi upeasti ja laulaja laulaa.

  https://www.youtube.com/watch?v=S-lHrDPjGfQ

  VastaaPoista
 3. Tämä on (minun mielestäni) toiseksi aidoin versio Mackie Messerista. Pitkän, hyvin pitkän saksan lukijakin voi hyväksyä tämän!

  https://www.youtube.com/watch?v=X7eO7MKEZAY

  Ps. Paras versio on jonkun filmin ääninauhalla. Sitä en nyt löytänyt.

  Tai löysin sittenkin! (piru vie)

  https://www.youtube.com/watch?v=zMWc4h77e2o

  VastaaPoista
 4. En minä halunnut tuolla varsinaisesti ilkeillä. Vanhuus ei ole häpeä ja dementia on yleensä erittäin surullista. Sitä vastoin Päämiehen ainakin viisi viimeistä vuotta vallassa ovat koko kansakuntamme mustaa komediaa.

  Tuohon Satchmoon ja saksalaiseen versioon en osaa nyt kuin nyökytellä, hyviä ovat.

  VastaaPoista
 5. Siitä huolimatta huonoin levy (tai ainakin kolmanneksi huonoin) mitä Suomessa on tehty on "Ruskie neitsyt Valgie neitsyt". - Se on kuin mädäntyneestä lihasta luikertelisi matoja ulos, valkosia ja ruskeita.

  Ps. Heli oli kiva!(Tai en tiedä onko vieläkin? Ihmisiä kun nykyisin pakkaa kuolemaan niin nuorina, jo 7-kymppisinä.)

  VastaaPoista
 6. Nyt minusta tuntuu, että pullikoit, Rusgie neitsyt on jonkinlaista kansanmusiikkipohjaista, enkä ollenkaan usko sen matoja sisältävän.

  Sait minut myöntämään, että jos kekkonen olisi laitettu 1975 kunnalliskotiin, niin Neuvostoliitto olisi hyökännyt välittömästi ja luultavasti koko maan vielä ydinpommilla tuhonnut ja suolalla maapohjan vielä kauttaaltaan kylvänyt. Paljon muutakin pahaa olisi tapahtunut, maito olisi hapantunut, eikä ruoka olisi enää kypsentynyt, vaikka kuinka olsi keittänyt. Loton päävoittokin olisi laskenut kolmeenkymppiin, eikä miss Universum kisoihin olsi kannattanut enää yhtään missiämme lähettää. Kaikkein huolestuttavinta olisi kuitenkin ollut, että kaikenlainen osaaminen olisi maastamme loppunut. Päämieshän oli kuuluisa siitä, että laittoi asiat kuntoon silloin, kun kukaan muu ei osannut.

  VastaaPoista
 7. Kekkosen puuttuminen nähtin jo 80-luvulla, saati 90-luvulla, katkerasti, kun kaikenlainen osaaminen laski maassamme aivan minimiin, kuten tämäkin talletus, vai onks se tallenne, kertoo. Kuitenkin videossa mainittu Jaakko Iloliemi kertoi tuossa taannoin, kekkosen olleen etykissä harvinaisen pirteässä olotilassa, vieraiden kanssa seurusteli loistavasti, vaikka kokouksen asiakysymyksiin ei osallistunut lainkaan.

  VastaaPoista
 8. 2000-luvulla meno on yltynyt entistä kamalemmaksi. Jos kekkonen olisi saanut jatkaa presidenttinä, ja olisi vieläkin suvereniteetti, tällaista ei olisi sanottu ääneen, ei ainakaan uutisissa: "Jos Itä-Lapissa pillupeite pääsee rakoilemaan!" - VALJASTAKAA VÄYRYNEN, JA HETI!

  VastaaPoista
 9. On meillä Väyrystäkin luotettavampi ehdokas jo olemassa, meidän KAIKKIEN


  EINO KOMSI

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)