lauantai 2. huhtikuuta 2016

Ukkostaa


Bob Dylanin upean svengaava rock,  Thunder On The Mountain.Dylanin esitys pohjautuu Memphis Minnien, blueslaulajan ja - kitaristin, kappaleeseen, Ma Rainey.
Minnie ei laulanut Alicia Keysistä.


4 kommenttia:

 1. Hm. Tämä on sitä Dylania, jota en tunne: kappale ja koko levy on jäänyt jotenkin huomaamatta ja kuuntelematta. Mikähän tuo Dylanin viittaus Alicia Keysiin on, vitsi vai ihan vakavasti otettava huomionosoitus? (en muuten tunne Keysiäkään, hiisi vieköön. Kamalia aukkoja sivistyksessä.)

  VastaaPoista
 2. En tiedä tästä sen enempää kuin sinäkään. Luulen kysessä olleen vakavasti otettava huomionosoitus, mutta se on vain luulo.

  Wikipedia kertoo: "Thunder on the Mountain" has a second verse based on the song "Ma Rainey" by Memphis Minnie. Dylan cuts and shuffles Memphis Minnie's lyrics substituting Alicia Keys and Hell's Kitchen for Ma Rainey and her Georgia birthplace. The reference to Keys was listed by Rolling Stone as among the "ten weirdest shoutouts" in song. The guitar licks and riffs are typical of Chuck Berry's famous records, with the melody sounding closest to "Let It Rock."

  Ovat ne vaan kovin erilaisia nuo Minnien ja Dylanin versiot, Dylan on sanoja myöten muuttanut PALJON, ei ihan aivan kaikkea.

  VastaaPoista
 3. Alicia Keys on minullekin melkein kokonaan vieras. W:pedian mukaan myynyt 30 miljoonaa levyä ja Juutuubissa katsojia on yhdellä kipaleella jopa 220 miljoonaa. - Jaa, mutta mielipiteeni Keysistä? - Hyvin voin elää ilman.

  VastaaPoista
 4. Nyt, tuhatkertaa, tämän ja tuon kuunnelleena, kallistun kannalle, ettei ylistystä ole.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)