sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Täällä haisee lassie


En minä näistä irti pääse, enkä haluakaan. Hurriganesin näin silloin parhaaseen Roadrunner-aikaan, vuonna 1975. Roudarit vaihtoivat Marlboroa, sellaista nykyään yli kuusi euroa askilta maksavaa herkkua, täyteläisen hyvää tupakkaa, Albertin poltettavaksi. Sellaista nykynuoriso ei välttämättä ymmärrä, - kovat jätkät ovat kuolleet.


14 kommenttia:

 1. Nykynuoret, AKA lökäpoksyt huonosti riimavine räppeineen eivät taida tupakasta perustaa, kun se nikotiini iskee aivoihin väärällä tavalla, sekoitettuna Cannabis Sativaan. Jota hydrologisesti viljellään Keravalla, Sipoossa ja Hämeenlinnassa. Tätä yrttiä, joka erään persujumalan mukaan aiheuttaa rahan siirtymistä terroristeille. Musulmaani terroristeille.

  VastaaPoista
 2. Jaa semmottis, mutta minä kuuntelen uudestaan Tallahassee lassien. Tallahassee on muuten Floridan pääkaupunki. Cannabis sativan käyttäjille satiaisia.

  VastaaPoista
 3. Cannabis on miellyttävä rohto. Cannabiksen käyttäjistä en tiedä ovatko he kaikki miellyttäviä, siis ihmisinä. Epäilenpä.

  VastaaPoista
 4. Tapasin Heikki Salon pari viikkoa sitten. Juttelimme joutavia. Hän muisti minut, jota ihmettelin. Tämä mielestäni on hänen paras tekstinsä:

  https://www.youtube.com/watch?v=UzJp9EvbfcI

  Tämä laulu lähti variksista; hän kertoi että ne aina ilatasin, ja tietysti myös aamusin - mutta eri suuntaan, lensivät hänen parvekkeensa yli Roninmäelle/Roninmäeltä pois. Olin pannu saman merkille. Ja silloin, en nyt muista koska mutta joskus 1990-luvulla, kun oli se täydellinen auringonpimennys, niin... sehän siis tapahtui juuri vähän sen jälkeen kun aurinko oli noussut, niin ne varikset oli ehtinyt lähtee lentää. Mutta kun äkkiä tulikin yö, ne teki ilmasa u-käännöksen ja lensi takaisin sinne mun luo, Pupuhuhtaan. Jossa niillä oli yöpaikka.

  Ajattelin, että varmaan varikset ajattelivat, että "olipas kummallisen lyhyt päivä?"

  Tai kyllä minä sen tiedän että eivät voronat mitään ajattele. Koska olen huijaribiologi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Roninmäki Jyväskylässä on kaatopaikka. (Jollette jostain syystä tiedä. Niin nyt tiedätte.)

   Poista
 5. Roninmäkeä en tiennyt. Onhan tuo Marraskuu klassikko. Nyt varmaan ensi kerran sen sanoja lueskelin. Kaipuun kilisevät kaljakorit siitä on mieleeni jäänyt.

  VastaaPoista
 6. Kerran yksi mun ystäväni, joka sillä kertaa oli niin ympäripäissään että ei pysynyt tolpillaan, niin soitin sille taksin. Juuri ja juuri jaksoin raahata sen siihen, takapenkille. Itse jäin ulos. Kun taksikuski kysyi, sivuikkuna auki veivattuna, että "mihin minä tämän herrasmiehen vien?", sanoin että "Roninmäelle". - Tästä Sepi mua myöhemmin aina muistutti! (Mutta kyllä hän oikeasti pääsi vaimonsa luo parivuoteelle kuorsaamaan. Eivätkä varikset häneltä silmiä päästä nokkineet.)

  VastaaPoista
 7. Sitä paitsi Seppo usein, kun meillä oli ruokatunti, nussi Bobinasalin siivoojaa trukkitallissa. (Itse se oli meidän osaston trukkikuski.) En minä siitä kade hälle ollut, panemisista, mitäs moisesta, mutta kun meillä siellä trukkitallissa oli tikkataulu. Ja meitä vitutti kun ei päästy heittää tikkaa! Koska se oli pistänyt tallin ovet sisäpuolelta lukkoon. (Kyllä välillä muuten jyskytettiin sitä ovea! Mutta ei se avannut.)

  Mentiin sitten pelaamaan korttia elevaattorin taa. Tietysti rahasta.

  VastaaPoista
 8. Rumaa se on kaveria sillä lailla kaatsille kuskauttaa.

  VastaaPoista
 9. Leikki leikkinä. Kotiahan hän. (Ja minä sitä paitsi maksoin sen kyydin.)

  VastaaPoista
 10. Niinpä, mutta minä etsin tähän vastauksesi Juutuubista ensin Fredin, kaatopaikan kuninkaan, raiskausta Vreesvijkin kappaleesta, jonka nimi oli jotakin roskisdyykkarin blues tai balladi. Sitten minä katsoin vielä lempisarjani Raidin Hegulin hulvatonta näyttelemistä kaatopaikalla. Sieltäkään ei oikein hyvää löytynyt ja kuten sanottua, Fredin esitys oli ihan kaatopaikalta.

  VastaaPoista
 11. ???

  Sinä se aina osaat mykistää toisen ihmisen. Harvemmin minä kelleen suunsoitossa kakkoseksi jään, mutta taas taisi niin käydä.

  Olen pahoillani puolestasi.

  VastaaPoista
 12. Are you paying over $5 / pack of cigs? I buy high quality cigarettes at Duty Free Depot and I'm saving over 50%.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)