torstai 3. maaliskuuta 2016

Jumala armahtaa, kepu eiUutisten mukaan pankkiryöstäjä Volvo Markkanen on kuollut 78 vuoden iässä. Jaguar-Wahlroos sitä vastoin voi tiettävästi hyvin.

---

Pappa Laaninen aikoo luopua keskustapuolueen puoluesihteerin tehtävästä. Hieman yllättävästi hän siteerasi B.B. Kingiä: "The thrill is gone".

Sitten lueskelin kappaleen sanoja, ja todentotta, siinä sanotaan mm. 
You know you done me wrong baby
And you'll be sorry someday 


 ja myöhemmin kehutaan kirouksesta pääsemisestä:
  You know I'm free, free now baby
I'm free from your spell
Oh I'm free, free, free now
I'm free from your spell
And now that it's all over
All I can do is wish you well 


---
 Sipilä ei saanut aikaiseksi mitään, ammattijärjestöt hänet pelastivat EK:n kanssa tekemällään sopimukselle. 

---

Iltasanomat jatkoi Sanoma Oy:n vahvan oikeistolaista politiikkaa, haastattelemalla kahta äärilaidan edustajaa, Yrjö Laakkosta ja Kyösti Kakkosta. Tällaista äärimmäistä, lähes sairasta, katkeraa ja vihapuheista tekstiä saa lukea nykypäivän lehdistä. 
  
 "Kova kuri ja raaka meininki pitää saada", Laakkonen jyrisee. - Totalitarismia.

---

(Kuvituskuvassa Helsingin Musiikkitalo)

12 kommenttia:

 1. Laakkonen on harvinaisen tyhmä mies. Vai pitää kurjistaa ja kiristää vyötä, mutta kuka ne autot sitten ostaisi, ja lehden tilaisi?

  Kakkoseen taas ei luota, että 3-5 vuoden päästä kaikki muuttuu herkuksi. Vitut, valehtelee vaan.

  Jos yritykset pukkaavat 12 miljardia osinkoihin, näinä huonoina aikoina, niin mitä ne pystyvät puristamaan ulos hyvinä aikoina?

  Kovaa propagandaa tämä vaan on. Iltasanomatkin kusee omien lukijoidensa päälle näillä Iltalehtimäisinä uutisillaan. En osta paperia. Vessapaperi riitää tässä taloudessa ja jos klikkaan, mainostenestot estävät mainokset.

  VastaaPoista
 2. Laakkonen ei ehkä ole tyhmä mies, mutta kovasti paha ja kotiinpäin kallistuva. Kyösti Kakkosta kohtaan tunnen sympatiaa paitsi sukunimensä, myös sen tunnetusti suuren purnukkakokoelmansa vuoksi. Siitä olen hieman pahoillani, että paikallisen Kari Hautasen Tarjoustalo myytiin ja muuttui sittemmin Tokmanniksi. Tokmanni on huono. Huonon huono.

  VastaaPoista
 3. Laakkonen on paidan pesijä, ei mitään tajua vientimarkkinoista. Myy uunoille autoja ja propagoi siinä sivussa. Paperilehdistö on menneen maailman rahantekoa. Eikä siinä mitkään Herlinien harrastuksetkaan sitä muuksi muuta.

  Niche ja status lehdet säilyy, mutta massoja niillä ei tavoiteta, eikä vallankumousta luoda. Uskovaisille särvintä tarjoaa. Kuka harva enää uskoo ja maksaa tosin.

  Joku wannebe geelitukka porvari käy ehkä Laakkosella ostamssa velaksi auton, ja kehtaa ruikuttaa vielä että huonosti käy kauppa. Kait se käy, kun viisaimmat hakee auton Saksasta.

  VastaaPoista
 4. Jos Laakkosella om ongelmia bineksessä, se ilman muuta on hänen oma vikansa, ei töitä hiki hatussa painavan duunarinsa. Äitin ja devalvaation, valtion helpottamistoimien, nämä suursankarit pitää aina pelastaa. Minusta Laakkosen ja Kakkosen pitäisi uskoa markkinatalouteen eikä brezneviläiseen kurin ideologiaan.

  VastaaPoista
 5. Käyn paikallisella Laakkosella välillä syömässä. Ravintola on poikkeuksellisesti täynnä väkeä. Aina. Mutta automyyjiä ei näy salissa. Mutta miljoona pytinki on täynnä tulevaisuudessa ruostuvaa autoa, joissa on päästyissä huijattu.

  Devalvaatio ei ei Laakkosta pelasta, autothan kallistusi tällöin.

  Ikänsä puolesta molemmat ovat suljetun talouden kasvatteja, he mitään taloudesta tiedä. Kun markalla ostaa ja kahdella myy, saa prosentin voittoa.

  VastaaPoista
 6. Noin se epäilemättä on ja kakkosenkin pitäisi suunnata rollaattorinsa eläkeiläisten päivätansseihin ja jättää nuo fundeeramiset fiksummille.

  Sanoma Oy:lle erityis-YÄK.

  VastaaPoista
 7. Hesari on hyvä lehti, kun sen ilmaiseksi netissä lukee ja mainokset blokkaa, mutta maksaisi lehdestä. Suomen Kuvalehden tilaisin diginä jälleen, vaikka siellä kirjoittaa Osmo Kakkua ei riitä kaikille Soininvaara ja Juhana Lisää Pakolaisia tarjoamaan töitä Torkkupeitto Vartiainen.

  VastaaPoista
 8. Minulle nuorena tuli Suomen kuvalehti. Toisinaan vieläkin sitä ostan. Hesaria aika usein junamatkalle ostan ja aika usein petyn sen vaatimattomaan, mutta vähän pohdittuun sisältöön. Kirkkonummen viestiksi lehden nimeä ei toki vielä Herlinin vuoksi ole muutettu, mutta minulle on ihan se ja sama ne laajalti kerrotut lapsiperheiden asemat ties missä, uusilla rakennetuilla alueilla.

  VastaaPoista
 9. Hesari loistaa kansilehdellään, se suorastaan kutsuu ostamaan lehden. Sisällöltä odottaa useammin uutisia Koneen edustuskartanosta ja kolmikerrostalojen hissiremonteista.

  En ole huomannut mitään lapsiperhe biasia, mutta minulla onkin filtterit silmillä, kun luen tiettyjä juttuja.

  VastaaPoista
 10. Sen muisia: "viihdyn täällä Kalasatamassa" juttuja on todella usein. Ja senluisia, että: "ei toimittaja, mutta toimittajan haastattelema ihminen, toimittajan tuttu, on kovasti huolissaan asuinolosuhteistaan, koska..."

  VastaaPoista
 11. Aukki on huomannut, että kirjoituksesi sankarit ovat kommunisteja:

  http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212993-laakkonen-ja-kakkonen-kommunisteja

  VastaaPoista
 12. Joo, mutta hölmöjähän molemmat haastatellut suurliikemiehet ovat. Eivät tajua sen iskevän omiin bisneksiinsä, jos ja kun, ostovoima heikkenee. Kakkosta tämä ei tietysti koske, kun kellii keruupurkkiensa kanssa eläkkeellä, mutta noin yleisesti otettuna.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)