sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Katso, kenguru loikkaaMaamme hallituksen on vallannut syvä huoli. Se on saanut tietää, että osa kansasta on vielä selvin päin. Pelätään jopa pahinta, sitä, että joku vähentäisi juomista. Sellainen ei käy laatuun, selvä ihminen aiheuttaa hankaluuksia ja rettelöintiä mm. olemalla yhteistyökyvytön ja äänestyskelvoton. Erityisen huolestuttavaa mahdollinen juomisen väheneminen on työ- eli äänestysikäisten keskuudessa, sitä nuorempien tai vanhempien alkoholin kulutuksella ei katsota olevan suurta merkitystä.

Ravintoloiden lattioille sammuneille tarjoileminen sallittaneen lähitulevaisuudessa. Ravintolan henkilökunnan tulee kuitenkin tarjoillessaan varmistaa, ettei lattialla makaava ole kuollut tai, ettei hän huku suuhun kaadettavaan alkoholiannokseen. Henkilökunta voi kaivaa maksun asiakkaan lompakosta, mutta tippiä se ei sellaisessa tilanteessa ilmeisesti saa ottaa.

---

Huhutaan, että hallitus aikoisi säätää rollaattoreille huippunopeuden. Rollaattoreiden kulkureiteille asennetaan runsaasti kameroita, peltipoliiseja, jotta onnettomuudet saataisin vähenemään ja liikenneturvallisuus parantumaan.

---

Kaukaa viisas valtioneuvostomme aikoo kohentaa taloutemme siirtämällä palkansaajien ansioita kansainvälisille pörssiyhtiöille ja niiden osakkaille. Tällä uskotaan saatavan Suomi nousuun. Jos keino ei tunnu tepsivän, ilmeisesti hallituksen suunnitelmissa on lähettää loputkin. Palkansaajissa tämä saattaa aiheuttaa kestävyysvajetta ja enimpien kilpailuloikkien jättämistä.

---
 (kuvituskuvassa hetken aikaa sisämajoituksessa viihtynyt Havis Amanda.)
 
 

5 kommenttia:

 1. Kesti hetken aikaa, kun tajusin mistä kuva on ( joo, en lukenut kuvatekstiä).

  Taide kuuluu kaikille, sanottiin aikoinaan. Mutta niihän minä taisin kirjoittaa jo kun tämä patsas paketoitiin, että Taide kuuluu vaan maksavalle hyvinvoivalle kansalaiselle. Köyhät älkää vaivautuko.

  Mutta niinhän se pitää mennä jaanapelkossuomessa, että viinaa tulee saadaa ympärivuorokauden, vaikka ei sitten jaloillaan pysyisi. Ja Luotolla! Vain pelkurit maksavat velkansa.

  VastaaPoista
 2. En muista, mitä sisäänpääsy maksoi, mutta ei se kallista ollut, siksi meninkin. jaanapelkosille viina on ilmaista ja elämä laiffii.

  VastaaPoista
 3. Köyhästä voi vähäkin tuntua kalliilta. Yöpymisen hintaa en enää muista, mutta ei se edullista ollut.

  VastaaPoista
 4. No juu, mutta en minä yöpynytkään. Sinne oli päivisin mahdollisuus mennä sisään maksamalla joku sisäänpääsymaksu. Kappelin terassilta sattumalta kävelin sinne päin ja siinä se sitten oli, menin sisään.

  VastaaPoista
 5. Minusta se oli taidepläjäyksenä ihan kiva, tuo Havis Amandan hotelli. Vaikka se hetkeksi eristi tuon Wallgrenin muualta kopioiman patsaan pyllyineen.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)