tiistai 16. helmikuuta 2016

Ans olla vuorten paikoillaan


Mahalia suuttuisi, kun kuulisi  laulamistaan bluesiksi sanotuksi, syntiseksi musiikiksi, mutta on se bluesin hyvä. Kyyneleet silmissään laulaa, - haittaa, riesaa ja hidastetta lienee hänenkin elämässään ollut.


4 kommenttia:

 1. Juu, Muddy oli ja on aina hyvä. Shampagnia ja marijuania. Laitan tähän jälleen taas sen kerran, kun Ne Rollarit tulivat Muddyn lavalle. "Rolling Stone" on Muddy Watersin biisi. Mckinley Morganfield, Muddy Waters ei osannut lukea tai kirjoittaa, mutta hänen biisinsä mukaan on nimetty yksi maailman tunnetuimmista rock-yhtyeistä ja yksi maailman merkittävimmistä aikakauslehdistä, Rolling Stone.

  VastaaPoista
 2. Jaa niin, tässä vielä se kappale, Rollin´Stone. Vierivä kivi toki on ollut sanonta ennen Muddy Watersiakin.

  VastaaPoista
 3. Nythän mää innostuin. Johnny Winterillä oli Muddylle iso vaikutus, Johnnyn kanssa tehdyt levyt turvasivat hänen viime vuosiensa taloutta.

  Sitä vain pohdin, onko tällä kappaleella, tässä Winterin kanssa levytettynä, I Can't Be Satisfied, mitään tekemistä Rollareiden I Can´t get No Satisfactionin kanssa. On se ainakin inspiksen lähde voinut olla.

  Rollarithan olivat erittäin merkittävä tekijä bluesmiesten uudessa nousussa. Bändi oli reilu esikuvilleen, siinä kun esimerkiksi Led Zeppelin varasti kaiken kuin kepuli kepulainen.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)