maanantai 3. elokuuta 2015

Asfalttia ja prinssejä


Mitä nyt? - Mulkkumiehet hallituksessamme häärii...Surulla katselin joitain aikoja sitten, kun naapuritalosta muuttivat vanhat, työteliäät ja hyvät ihmiset pois. Katselin muuttokuormiaan, heidän kantaessaan vaiteliaina tavaroitaan kuorma-autoihin . Vuosikymmeniä olivat talossa vuokralla asuneet, sitten se myytiin osakkeiksi. Nyt se talo on aika tyhjillään, kuka siitä vanhasta rötisköstä kerrostalosta olisi osakkeen ostanut.

2 kommenttia:

  1. Minäkin katselin yhden vanhan mummun poismuuttoa pienestä osakkeestaan. Taloyhtiön putkiremontti tuli hänelle liian kalliiksi. Vaikea kuvitella, mihin mummo muutti, kun Pikkukaupungissa ei ole kauheasti asuntoja ja vuokratkin ovat korkeat. Kauopungin asunnoissa asuu paljon erilaisia tuettuja ihmisiä, juoppoja ja työttömiä. Vaan mihin virattomat vanhukset joutuvat?

    VastaaPoista
  2. Kukaan ei ole kiinnostunut kärsijöistä, jos he eivät mahdu johonkin etukäteen omaksuttuun aatteelliseen kehykseen. Minun oli tosiaan paha olla, kun katselin niitä pois muuttajia. Olivat kuitenkin sellaisia vanhan polven asiansa hoitaneita, että epäilemättä heille joku paikka ja sija jostain löytyi.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)