perjantai 24. heinäkuuta 2015

Sääntöjä ja säännöttömyyksiä
Herra antoi vuorella Moosekselle kymmenen käskyä. Mooses vilkaisi niitä nopeasti ja virkkoi: "Eihän tää ny mikään vitun sääntö-Suomi oo, antaas sataa vaan sitä mannaa taivaalta, ei me tämmösiin ruveta!"

---

Tyhmä ei ole se, joka paljon pyytää, vaan se, joka paljon maksaa. Tyhmää on myöskin se, ettei kaupanteossa saa vapaasti joustaa. - Mitä se muka valtiolle kuuluu, minkälaisia punnuksia käytetään, nää mun on ihan hyvät!

---

"Liikaa sääntöjä", sanoi mies, kun anoppinsa kuristi.

---


 Alkoholin käyttö ja saatavuus tulisi ehdottomasti vapauttaa. Nykyisillään sen käyttö on aivan sairaan rajoitettua ja saatavuus ihan onneton. Alkoholi tulee saattaa kuluttajille (=asiakkaille kirj. huom.) täysin maksuttomaksi ja ainakin olutta pitää saada raanasta. Tässä täytyy kuitenkin ottaa huomioon valtion riittävät verosaatavat, ja etenkin ravintoloitsijoiden edut, heille on turvattava riittävät katteet ja esteetön toimintaympäristö.  Alkoholin ja kansanedustaja Jaana Pelkosen mainonta on vapautettava täysin!

----

Ilta-Sanomat kertoi, että sääntö-Suomessa jopa yleisimmin käytetty ruumisarkkumalli kielletään, koska se on aiheuttanut krematorioissa lukuisia vaaratilanteita.

Tämä on pöyristyttävyyden huippu, eikö tässä maassa ole enää mitään rajaa eikä rotia noille kammottaville säännöille? - Arkkumalli kielletään vain siksi, että omaisuutta saattaa tuhoutua ja ihmisiä loukkaantua! - Kansanedustajat, odotamme teiltä välittömiä toimenpiteitä, tämmönen ei saa jatkua! 


2 kommenttia:

  1. Sipilän hallitus ei ainakaan vielä ole onnistunut purkaamaan sääntöjä. Taisi pääministeri sanoa, että uuden säännön myötä pitäisi kaksi vanhaa purkaa.

    Kesän uutistietojen perusteella sääntöjä olisi tulossa lisää. Omakotitalojen uima-altaita haluttaisiin tarkistaa ja tarkkailla perheiden lasten hukkumisten varalta. Vastikkeeksi voitaisi purkaa vaikka alkoholin myyntisääntely ja ravintolatiloissa tupakointia koskevat pykälät. Ainakin Jaana Pelkonen kiittäisi.

    VastaaPoista
  2. Näkisin ensiarvoisen tärkeäksi, että hallitus ryhtyy mitä pikimmin toimiin sellaisen viraston perustamiseksi, mikä viimeinkin aloittaa kaiken turhan virkamiesvaltaisuuden ja säännöstöjen poistamisen. Ensiarvoisen tärkeää on myös se, että tällaiselle virastolle annetaan riittävät resurssit: - viraston täytyy olla riittävän iso, jotta se pystyy tehokkaaseen toimintaan. Lisäksi sillä täytyy olla mahdollisuus antaa omia hallinnollisia- ja viranomaismääryksiään, silloin kun se oman määrätietoisen toimintansa turvaamiseksi näkee sen tarpeelliseksi. Suomi nousuun - siitä Jaanakin varmasti fanittaa.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)