keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pylväiden välistäTein Iltasanomissa testin, olisiko itsestäni kansanedustajaksi; vain viiteentoista kysymykseen vastaamalla sellaisen kuulemma saa selvillle. 

Sain testistä onnittelut: olen selvää valtiomiesainesta. 

Tulokseni tosin tiesin jo testiä aloittaessani. Otinhan testiä tehdessäni käyttööni valtiomiesmäisen asenteen. Nostin selkäni suoraksi, katsoin rehellisen tuntuisesti hymyillen tietokoneruutua - ja valehtelin, kuin olisin miettinyt syitä taksimatkoille, tai asumiselle alivuokralaisena tutun kaverin koirankopissa, enkä siinä maakunnassa sijaitsevassa palatsissa.

 ---

Äskeistä joku arvelee vitsiksi ja huumoripuheeksi. Sellaisten arvelijoille esitän onnitteluni. Olet testissäni selviytynyt parhaaseen mahdolliseen vaalikarjaryhmään.

---

Jos kuitenkin typerä ja lapsellinen rääpiminen ärsytti, esitän onnittelut siitä huolimatta. Olet selviytynyt parhaaseen mahdolliseen politiikan ymmärtäjien joukkoon. "Yhteinen asia on minun asiani, ja minun asiani on yhteinen asia" - Jos kepun jäsenkirja vielä puuttuu, se kannattaa heti käydä hakemassa. Osille voi vielä päästä, ainakin rääppiäisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)