keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Levisi kuin leipurin munatTämän päivän Helsingin Sanomien taloussivuilla on uutta talousterminologiaa sisältävä ja mielenkiintoinen otsikko: "Wincapita levisi kuin sukupuolitauti." - Perusteena otsikolle se, että 2,5 prosenttia jäsenistä kutsui mukaan 50 prosenttia huijaukseen sijoittaneista.

Luulen kuitenkin, että kontaminaatio olisi saattanut edetä kondomin käytöstä huolimatta. Wc-pöntön istuimeen en tartunnan levittäjänä näin äkkipäätä usko ja selvää on, ettei limakalvokosketusta välttämättä tarvittu. Primaariwincapitalaisuuden mahdollista haavaumista tai sen vaiheittaisesta etenemisestä aivoja tuhoavaan neurocapitalismiin en osaa sanoa mitään.

11 kommenttia:

 1. Samassa lehdessä oli myös Jani Kaaron kolumni "tosiasioista" joihin uskotaan hampaat irvessä kerta on ruvettu uskomaan; periksi ei anneta.

  Jossakinhan oli näiden w.capitankin litskuun jääneiden haastatteluja ja joillakin usko oli edelleen kova vaikka kaik män.

  Aivot, nuo merkillisen perkeleelliset solumöykyt; miten ne meitä poloisia täällä ollessamme töytyyttävätkään! Tai sitten joidenkin päissä ne ovat tarpeeksi röyhkeitä, että panevat muut mieleisellään tavalla töytäilemään.

  Parempi olisi ihmisen jäädä syntymättä, ajattelen jo minä, harmaahapsi, vaikka en w.capitoihin olekaan sotkeutunut.

  VastaaPoista
 2. Valto,

  luin Kaaron kirjoituksen nyt uudelleen ja se oli minusta erittäin mielenkiintoinen. Harmi, että sanoi esseensä Hesarissa loppuvan. Uudet tiedekolumnoijat ovat lehdessä niin tylsiä, etten jaksa juttujaan juuri lukea.

  Maailmankuvan ja tosiasioiden välinen ristiriita tuntuu todella osuvan erittäin hyvin monien Wincapitaan sijoittaneiden jääräpäisyyteen kaiken jo romahdettua. Mieleen tuli lisäksi Waltarin usein viljelemä lause: "Ihminen uskoo sen mitä ihminen toivoo."

  "Tapamme torjua kognitiivinen dissonanssi muuttaa kaiken. Se tekee väittelystä huutamista. Vastakkain eivät ole argumentit, vaan maailmankuvat."

  Tämän on kiteytys, joka osuu napakymppiin. Siinä on argumentaation merkitys, siinä on puheen arvo. Mistä maailmankuva tulee, sitä on mielenkiintoista pohtia. Omasta kokemuksesta on ainakin osittain kysymys. Asioita ei välttämättä halutessaankaan pysty kovin hyvin ymmärtämään, jos niistä ei ole omakohtaista kokemusta. Voiko toisen ihmisen hätää tai iloa oikeasti ymmärtää?

  Miksi ihmiset katsovat vaalikeskusteluja, joissa maailmankuvat, kaiken sen show´n ohella, pyrkivät vallan ytimeen? Äänestäjät valehtelevat itselleen niiden ja vaalikoneiden avulla, että paras mahdollinen vaihtoehto niiden avustuksella löytyi, se, johon itsekin olivat jo päätyneet.

  Paskat niiden vaihtoehtojen kanssa. Luultavasti fiksuimpia ovat ne, jotka eivät äänestä ollenkaan. Asioihin ei voi vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestäminen turhaa? Ehkä. Ainakin se vituttaa. Ja poltiikka se vasta vituttaakin.Sitä ei vaan uskoisi, kuinka demarit vetää kuivana työttömiä kakkoseen, jos sitä ei itse kokisi.

   Kun luulet, että pahin on koettu, tulee vielä isompi mulkku höönäämään. Että se siitä minun 74% demariudestani ja 78% laitostumisesta.

   Vihainen olen ja rumia sanoja pääsee. Enkä ole edes päissäni.

   Poista
 3. Enpä näköjään ole ainut, joka pitää tilannetta vähän sekavana
  http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190207-suomi-kaatuu-takaisin-ruotsin-syliin

  VastaaPoista
 4. Saarikon ajattelun suunta on oikea, mutta johtopäätös väärä. Me olemme kaatumassa takaisin sen kamalan keskustapuolueen syliin. Herra armahda!

  VastaaPoista
 5. Jep. Kyllä. Ja PJ ei osaa englantia, niinpä ei mennä PJ tenttiin.

  Tiis animals R very tankerous.

  VastaaPoista
 6. Otsikosta kysyisin, että tarkoititko tosiaan leipurin munia vai leipurin käyttämiä (kanan)munia?

  Luin uusimman SK:n jyvistä ja akanoista, että laittomien munien kerääjälle ankara rangaistus: Munat valtiolle!

  Äänestämisestä sanoisin, että jonkinlainen velvollisuus kehottaa äänestämään, mutta ei ole muusta tietoa kuin että tasan tarkkaan tiedän, mitä puolueita EN äänestä. Vaalikoneita kieltäydyn jyrkkään tapaani vaivaamasta.

  VastaaPoista
 7. Leipurin käyttämiä tai väärällä tavalla roikottamia munia kai tarkoitin.

  Enemmän tunnen usein äänestäväni joitakuita vastaan kuin joidenkin puolesta. Vaalikoneet ovat leikki vähän samalla tavalla kuin Hesarin ja muiden lehtien kirjavat "testaa itsesi"-teelmät.

  Väillä minusta tuntuu, että ne joita sanotaan nukkuvien puolueeksi, ovatkin ainoat hereillä olijat.

  VastaaPoista
 8. http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190437-olli-rehn-pilaa-keskustan-jytkyn


  Eihän tälläisä kepulaisia kommenteja voi hyväksyä?

  VastaaPoista
 9. Tyypillinen kepulainen on sellainen, joka surutta toisen kepulaisen suohon survaisee.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)