maanantai 9. helmikuuta 2015

Ravistettuna sekaisin
Aamulehti kertoi Laina-myrskyn uhanneen keskustapuolueen viikonlopun vaaliristeilyä.  - Niinpä niin, niinpä niin, minkäpä muunkaan, minkäpä muunkaan. Eivätkö vieläkään ole maksaneet niitä jumalattoman, suorastaan pakanallisen, isoja velkojaan. Valtakunnan raha-asiat osaavat toki paremmin hoitaa kuin omansa, se on selvää. "Tämä on mulle, tämä on mulle ja tämä on mulle. Ja nämä loput jaetaankin sitten tasan Meidän kaikkien kanssa."

---

Risteilyllä annettiin vihjeitä keskustapuolueen uudesta, koko Suomen talouden nostavasta ohjelmasta. Kun kokoomuksen talousstrategia perustui ensin Sauli Niinistön ja sittemmin Jyrki Kataisen pahvisiin kokovartalofiguureihin ja kiljaisuihin: "Ii-ii-ihaaanan fabulous fiilis!", oli keskustalla tarjota jotain paljon parempaa: "Vaha-Juha - Se jutteleekin sulle!"

 ---

Vaha-Juhan on tehnyt sama taiteilija, joka teki sen hienon mammutin, jonka sai hännästä vetämällä näyttämään jättimäistä kaluaan. Mielenkiinnolla odotamme, minkälaisia yllätyksiä Vaha-Juhasta paljastuu. Joillekin paatuneimmille saattaa vahasta tulla päähän sadomasokistisia mielikuvia, mutta minä veikkaan, että Vaha-Juha näyttää paljasta takapuolta niin, että keskusta näkyy. En kuitenkaan osaa arvata, mistä kohdasta täytyy vetää tai painaa.

---

Tulevat eduskuntavaalit vaikuttavat puolueelle hyville. Keskustalla on paljon ehdokkaita - Paavo Väyrynen, Seppo Kääriäinen, Matti Vanhanen ja Kauko Juhantalo -, joista ei erikseen tarvitse vahanukkea edes tehdä; vahanukke ja ehdokas ovat valmiiksi yhteen koplattuja. Keskustavoimaa parhaimmillaan.

---

Keskustapuolue lupasi kuun lopussa kertoa, kuinka loihtii 200 000 uutta työpaikkaa. Tässä puolue sortuu ehkä turhaan vaatimattomuuteen. Minusta viisasta olisi ollut luvata miljoona tai ehkä jopa kaksi miljoonaa uutta työpaikkaa, niin olisi mistä valita.  Lisäksi olisivat voineet luvata uusissa työpaikoissa olevan aivan älyttömän helpot työt ja palkat johtajatasoa.  Ja, että hommat saa tehdä etätyönä, eikä ole niin väliä, jos välillä pitää luppoa, kun siltä tuntuu.
---


Risteilyn uutisista sai sen käsityksen, että tunnelma siellä oli katossa. Anu Vehviläinen veivasi tanssilattialla kuin bilehile John Travolta aikanaan. Aikamoisena skandaalina kuitenkin pidän, että esiintyjänä oli Lea Laven. Hän osaa varmasti hommansa, mutta kokenut valtiopäiväedustaja ja musiikin senaattori Mikko Alatalo olisi ollut itsestäänselvä oikea valinta. Mikolla on vaativien valtiopäivätoimien vuoksi arvattavasti ollut niin vähän musiikkikeikkoja, että hän olisi pitkäaikaisena ja ministeriainesta olevana keskustan kansanedustajana sen ansainnut. Kaikki musiikin ystävät varmasti toivovat  Mikon selviytyvän jatkokaudelle.
---


Tiedossani ei ole, kuinka heiluen risteilyn osanottajat palasivat myrskyävältä Itämereltä, mutta James Bond joi tunnetusti vodkamartininsa ravistettuna, ei sekoitettuna, -  kun taas keskustapuolue nauttii äänestäjänsä sekoitettuna ja ravistettuna, sillä lailla, että ovat kunnolla sekaisin.


5 kommenttia:

 1. Vaan Lehtomäen Paula veti komiasti karaokebiisin ja sai Annika Saarikon ja muun risteilyväen hytkymään villisti ja jopa Juha Sipilän nostamaan kädet ylös ja laulamaan mukana. Tuota tuubipätkää tullaan vielä lataamaan monta kertaa, kun kepuleitten lääkkeet osoittautuvat lumepillereiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihana näky! Valitettavasti en voi sitä katsoa, kun en saata. Kepuli ovat liikkeellä ehkäpä vieläkin heikommilla eväillä kuin persut edellisissä vaaleissa. Mutta todellisen vaalimenestyksen salaisuus on pahvi-jyrki tai vaha-juha.

   Poista
 2. Kunnolla sekaisin, jo vuodesta 2013, kun päättivät, että keskiolut Alkoon. On ihme, jos tästä ei kannatus alene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepun kohdalla kysymys on, siirtyykö asiat pikkuhiljaa käräjäsalien käsiteltäväksi ensimmäisen vai vasta toisen vaalikauden aikana.

   Poista
  2. Vasta nyt luin uutisen kepun linjauksesta kieltää keskiolut kaupoista. Tätä on fundamentalistisen lestadiolaishallinnon toiminta. Kieltänevät myös kevytlevitteet ja puhtaan ja edullisen ruoan tuonnin ulkomailta.

   Poista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)