maanantai 23. helmikuuta 2015

Osui kuin Oscari
Yhdysvaltain elokuva-akatemia jakoi Oscar-palkinnot. Tiettävästi juhla oli suurenmoinen menestys, kaikki palkinnot menivät ja enemmällekin olisi ollut kysyntää. 

Itselläni ei valitettavasti ollut mahdollisuutta katsella Teeman lähettämää juhlaa suorana lainkaan, koska nukuin juuri silloin.Illan uusintalähetystä en katso, koska paheksun television liikaa uusintatarjontaa. 

Ehdokkaista yhden laitoin merkille, itse Clint Eastwoodin elokuva oli tyrkyllä. 

Eastwoodin muistan oikein hyvin, isoisäni muistelen häntä minulle kehuneen. Muistikuvissani saattaa tosin olla ajan tuomaa muuntumaa. Sattumalta katselin juuri joltain kanavalta hänen tähdittämänsä elokuvan, Tulilinjalla, vuodelta 1993. Äijä ei ollut tippaakaan muuttunut Dirty Harryn päivistä, - tai oikeastaan oli muuttunut aika paljonkin, mutta kovuus ja sankarillisuus olivat entisenlaisia. 

Clint oli elokuvassa yli kuusikymppinen salaisen palvelun agentti, joka pelasti Yhdysvaltain presidentin salamurhaajan luodeilta. Välillä hävetti vanhan herran puolesta, mutta enimmäkseen katselin koko tuotosta parodiana Clint Eastwoodista itsestään. Uusimman elokuvansa, American sniper, Eastwood ohjasi, ei näytellyt siinä lainkaan. Asiaa hieman ihmettelen, Clint kun olisi itse edelleen ollut, nyt 84-vuotiaana,  laaki ja vainaa valinta pääosaan.

---

Kuva: Loisteliaalle Oscar-gaalalle uskallan näkemättä antaa 3- lokkia.

10 kommenttia:

 1. Erikoistehoste, vai oliko se eriköisääni oskari, Clintin leffalle. Nyt pitää hommata 5.1 dolby full hd stero giga teatteri. Tai jotain sinne päin.

  VastaaPoista
 2. Niin kai se pitäisi, luotien piuuuu- ja pouuu-äänet, sekä tumpsit osumista ovat tavallisilla välineillä suorastaan kuuntelukelvottomia.

  Katsoin netistä, on American sniperissä ihan hyvien musiikintekijöiden kappaleita. Eastwood itse on merkitty jonkun teeman säveltäjäksi, hän on niitä tehnyt aiemminkin. Jonkun sortin jatsin harrastaja on ollut.

  VastaaPoista
 3. Kovin hirvittävä Eastwood-fani en ole ollut, jätkällä on pari ilmettä ja tupakki roikkuu spageteissa suupielestä, Hiljaiset sillat pakkokatsoin Merylin vuoksi, mutta onhan se kova äijä, ei käy kieltäminen. Kunniapalkinnon sai kuitenkin Tarzanin akkaa näytellyt iki-ihana Maureen O'Hara, eikä suotta:)

  VastaaPoista
 4. Sellaisen knopin muuten löysin, että surkean elokuvan ,Lällärit lakoon, soundttackissa Clint laulaa yhdessä Ray Charlesin kanssa.

  Likaiset Harryt olivat aikoinaan kovaa tavaraa ja spagettiwesternit säilyvät aina muistissani. Näistä uusimmista ohjaamansa, vuoden 2005 parhaan elokuvan Oscarin voittaneen, Million dollar babyn olen nähnyt, - melkoista huttupaskaa ja ylidramaattisuutta.

  VastaaPoista
 5. Mitäs mieltä Riku on tälläisestä kuvasta?
  https://pbs.twimg.com/media/B-hahlEIIAAkcZy.jpg
  eurososialistista realismia?

  VastaaPoista
 6. Lainkaan asiasta tietämättä, veikkaan Altian juomien testaajia. Joku tehdas kuitenkin on kyseessä ja valmistettavat tai prosessissa käytettävät litkut. Ei välttämättä alkoholia.

  VastaaPoista
 7. Kyllä olivat viinatehtaalla, sopivasti näin eilisen lausonnon jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Keskityin tuohon tekemiseen enkä kunnolla katsellut äijien naamoja.Nyt vasta huomasin: tuohan on se mies, joka sanoi hallituksen epäonnistuneen ja luuli ettei sillä itseään, pääministeriä, tarkoita.

  VastaaPoista
 9. Eastwoodin olen nähnyt viimeksi Mitt Romneyn vaalikampanjavideossa. En osaa arvioida, oliko Oscarin arvoinen suoritus.

  Ei se Million Dollar Baby niin paska minusta ollut. Ylidramaattinen kyllä.

  VastaaPoista
 10. Siitä on kauan kun Mijoonabeibin näin, mutta muistan siinä hyvätkin puolensa olleen. Minä vain olen alkanut Eastwoodin elokuvia pitämään parodioina, ne naurattavat. Naurattavat tuon ylidramaattisuuden, ylivetämisen, ja kovan jätkän roolin viljelemisen vuoksi. Ehkä niiden aika ei hänen kohdallaan ole enää. Tai onhan se tietysti, koska palkintoja ja rahaa tulee.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)