maanantai 9. helmikuuta 2015

Muovia ja kartonkia- Päivää, tulin työhaastatteluun siitä koneistajan paikasta, niinkuin sovimme...

- Aivan, tervetuloa, istukaa siihen...mutta mitä ihmettä teillä oikein on mukananne?

- Nämä ovat keinoni varmistaa tämä työpaikka itselleni.

- Kertokaapa lisää, kantamuksenne näyttävät aivan...

- Juuri niin. Tässä on luonnollista kokoa oleva pahvikuva, pahvi-Arska, se esittää minua. Ja tämä, kuten näette, on luonnollista kokoa suurempi Arska-nukke. Jos saan vähän esitellä, niin tässä muovi-Arskassa on paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia, mm. kaikki luonnolliset ruumiintoiminnot.

- Vaikuttaa kieltämättä hyvälle. Jatkakaa, olkaa hyvä.

- On selvää, etten ehdi joka päivä, kiireinen ja kysytty mies kun olen, viettää aikaani työpaikalla, joten pahvi-Arska tuuraa minua. Ja tämä Arska-nukke silloin kun on oikein kova paine ja pitää saada tehokkaasti paljon valmista.

-  Vaikutatte todella parhaalta haastattelemistani henkilöistä. Kuitenkin minua kiinnostaisi tietää, voitteko tuoda tuon Arska-nuken paikalle myös öisin ja viikonloppuisin, silloin kun tuotanto käy kuumimmillaan ja on kiirusaikaa?

- Sehän on selvä, tämä muovi-Arska ei käy tupakalla eikä syömässä, kiltisti pysyy koneen vieressä koko työajan. Välillä pieraisee ja kertoo toisinaan härskejä vitsejä.

- Tämä on täysin selvää, työpaikka on teidän. Kuinka pian voitte aloittaa, onko palkkatoivomuksia?


- Olen vaatimaton mies, eivätkä toiveeni ole mitenkään isoja. Palaan niihin sitten myöhemmin. Sitä vain toivon, että pidätte toimiston ämmät poissa pahvi- ja muovi-Arskojen kimpusta. Sotkevat syljellä ja käyttäytyvät hysteerisesti, kun erityisesti muovi-Arska on hyvin herkkä ja kaunosieluinen. Ei kestä lainkaan hysteeristä kirkunaa.

- Tervetuloa taloon, pidän ilman muuta huolen, että toimihenkilöt pysyvät poissa häiritsemästä vakavaa työntekoa.

---

(Kuvituskuva ei liity mihinkään, eikä korreloi minkään kanssa. Onpahan vaan jäniskevennys.)

2 kommenttia:

  1. Jäniskevennys on aina hauska. Se televisiossa usein näytetty jäi kerralla mieleen suorasta lähetyksestä. Muutapa en niistä ampumahiihtokisoista muistakaan.

    VastaaPoista
  2. Jäniskevennykset ovat aina hauskoja. Minä tuon kerran entisen asuntoni ikkunasta kuvasin, enhän haulikkoa tai muita ampuma-aseita omista. Tietenkään en semmoisilla olisi toki kohti lasauttanut, ilmaan olisin ampunut ja katsellut, kuinka jänis kevennykseksi juoksee.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)