keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Minun nimi on nimessun
Metron käyttäjien yleiseksi tyrmistykseksi Helsingin yliopisto anoi ja sai kaupungin muuttamaan Kaisaniemen metroaseman nimen Helsingin yliopistoksi. 

Yliopisto puolestaan tyrmistyi viereisen Tarjoustalon nimenmuutos aikeista, jonka mukaan siitä tulee Helsingin yliopiston Tokmanni. 

Noinkohan yliopisto hienostelun tarpeessaan ja koketeeraamisessaan luovutti suojatun nimensä yleiseen käyttöön. Tokmannin ihmettely nimessään olevan osoitetiedon mahdollisesta kieltämisestä tuntuu loogiselta. Lakimiehet tällaiset tietenkin lopullisesti sumplivat ja asioiden kulkua on kenenkään mahdotonta ennustaa. 

Aika huvittavaa on kuitenkin ajatella, että tulevaisuudessa olisi myös Helsingin yliopiston R-kioski ja Helsingin yliopiston Hesburger. Puhumattakaan niistä Yliopistonkatua kesäisin päivystävistä Romanian romaneista, joilla on mukanaan kyltti: "Helsingin yliopiston kerjäläinen".

---
(kuvituskuvassa yksi entisen Kaisaniemen metroaseman sisäänkäynneistä. Kuvassa näkyvä lievästi nuhraantunut, vuoden vanhaa muotia oleva, sohva on mahdollisesti jokin väliaikainen metron vip-asiakkaille tarkoitettu lepo- ja odotuspaikka)

---
(Otsikko on lainattu Dave Lindholmin kappaleesta.)

2 kommenttia:

  1. Se voisikin olla sohvan vaihtoviikot.

    VastaaPoista
  2. Minä ostin omani konjakkipullolla. Musta ja vanhanaikanen, sellainen, jota muotietoiset halveksivat. Mutta minusta se on melkein paras mahdollinen. Monissakaan uusissa sohvissa ei pysty istumaan eikä makaamaan.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)