keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Varrella virranEhkä liian vähän huomiota osakseen saanut kitaristi Roy Buchanan kuoli 48-vuotiaana, vuonna 1988, virginialaiseen putkaan. Kuoleman syystä esitettiin epäilyjä, mutta tuskin hän sentään oli se etelävaltioiden rankimman itsemurhan tehnyt, joka hakkasi itsensä, ampui itseään useamman kerran selkään, laittoi hupun päähänsä ja lopuksi hirttäytyi. - Roy retkahti raittiin kauden jälkeen ja joutui putkaan, ehkä se oli liikaa kestettäväksi.

Buchananin versio Neil Youngin Down By The Riveristä on sellainen, että on vaikeaa päättää, kumpi on parempi, alkuperäinen vai Royn versio. Molemmat, mutta tätä kuuntelen useammin. 

Melkein yhdeksän minuttinen esitys, jossa kitara itkee. Minäkin olutta otettuani aloitan siinä kohdassa, jossa kitara alkaa vinkua kunnolla; sen huiluäänet ovat minulle liikaa. Laulaja on ilmeisesti nimeltään Gary St. Clair.

Hiljentykäämme.

Bonuksena live-taltiointi liikkuvalla kuvalla: Roy´s Bluz10 Claptonia ja kolme Hendrixiä.Eikä lisälaitteita, vain mies ja kitara. ROY BUCHANAN - THE MESSIAH WILL COME AGAIN(LIVE 1976)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)