perjantai 2. tammikuuta 2015

Uudelle vuodelle


Kansalaiset, Medlidande!

Haluan ensiksi kiinnittää huomionne siihen, että ennen vuodet tuntuivat huomattavasti tuoreemmilta, ne olivat mielenkiintoisempia ja parempia. Nyt näyttää vakavasti siltä, että olemme saaneet käytössä kuluneen ja rispaantuneen vuoden, joka ei ole edes antiikkia, vaan kitsiä: käytetty vuosi, jumalauta! - Vähempikin tekee mielestä aivan tyhjän. Olemme johdonmukaisesti siirtyneet peruskysymysten äärelle: "mitä vittuu tää oikeen on?"

Arvoisat kansalaiset, me olemme vakaa, etten sanoisi ykstotinen, en kuitenkaan sano toisaikainen, kansa. Emme koskaan ole välittäneet toisistamme, - jos naapuri ostaa uuden auton, se vituttaa niin, että taju lähtee. Ihme älämölöäkin se pitää ja sen kakarat ovat aivan puusta pudonneen näköisiä. 

Ehdotan kurjuuden jaettavaksi kaikkien kesken tasan, teiltä otetaan kaikki pois. Tyhjät pullot ja purkit saatte pitää, ne voitte viedä kauppaan ja saatte siten ansionne mukaan. Puheet on nyt pidetty - tai ei sentäs ihan vielä - mulla on vielä muutama sana, sen jälkeen on actionin aika, meinaan näetten Rocky kakkosen katsoa heti tämän jälkeen.


Talous pitää kasvattaa huippuunsa, tehtaiden piiput tupruamaan, niin maailma pelastuu ja ilmastonmuutos pysähtyy. Ostakaa paljon krääsää niillä pullonpalautusrahoillanne.

Lopuksi haluaisin vielä vedota johonkin hyvään ihmiseen ja sanoa, että vähän on  niin kuin minä.

See ya, hei teidän heiluvillenne! Ai niin, koittakaa jaksaa sitä meidän Stubbia, ei se enää kauaa jatka. Muistakaa hyvissä ajoin ostaa kaupasta paksua kepukettinkiä ja kiinnittää  mahdollisesti vielä omistamanne tavarat lujasti betoniin. Moikkuli!

4 kommenttia:

 1. Tervehdys Rikhardson, tämä oli hieno ja raikas uudenvuoden(lupaus) puhe. Tykkäsin koko rahalla ja toivotan yhtä kaunista vuotta Sinullekin. En tiedä, miten sattuikin että ajattelin monesta asiasta niin samalla tavoin, ikäänkuin tämä kuristettu ja köyhien etuuksista kiristetty vuosi joutaisi saman tien roskiin:( Mutta joku pieni Helinäkeiju kuiskii korvan juuressa, että ehkä tämä vuosi kääntää veneesi, sen aallokossa rähjääntyneen ja vähän vuotavan leppoisaan satamaan, jossa blaablaa:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mustis, mukavasta viestistä. Enhän minä itse tuollaisia olisi keksinyt, pressan puheesta mukailin. Aattelin, että tätä kuitenkin rivien välistä tarkoitti.Oman henkilökohtaisen epäilyni uuteen vuoteen herättää se, ettei vanhaa vuotta koskaan juhlita: "Olit niin hyvä,rakas ja ihana, miksi vuosi 2014 meidät saatoit jättää? Tule takaisin, tule takaisin, oi ihana vuosi!" - Yhtään tuollaista en ole missään nähnyt.

  VastaaPoista
 3. Monestihan tuo "pommitus" alkaa jo vanhalla vuodella, joten ehkä ne raketit lentävät sen vanhan vuoden kunniaksi, se tuli taas kerran mieleeni kun kuulin (en kuunnellut) rakettien ja papattien ennakoivaa ryskettä ennen varsinaista uuden vuoden ilotulitusta:)

  VastaaPoista
 4. Etteivät kuitenkin symbolisesti halua räjäyttää taakse jäävää vuotta pois.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)