perjantai 9. tammikuuta 2015

Tam tamTämän päivän Iltasanomissa turkulainen työoikeuden professori, unohdin nimen, uhkailee työntekijöitä laajemmilla palkanalennuksilla. Ei kuulemma ole varaa maksaa ja työnantajilla on oikeus arvioida työntekijöidensä osaaminen uudelleen. Minulle tuli mieleeni, kuinka paljon professorin omaa palkkaa alennetaan, voiko osaaminen olla riittävää, kun tuollaisia hölisee? Hetkeäkään en epäile, etteikö tuollaisia professoreita voisi tarvittaessa tilata varamiespalvelun kautta tai mennä Turun keskustaan joltain joutilaan oloiselta kysymään: "tuutko meille työoikeuden proffaksi? 

11 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Tsemppiä vuodelle 2015!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, bodia, sporttia ja stemppistä sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Muille mahdollisesti tämän lukeville sanoisin: älkää avatko pölhökustaan sivuja, paskaa myyvät.

  VastaaPoista
 4. Just kävin pöhökustaan sivuilla, ei näkynyt paskaakaan, paitsi Arto Bryggare, joka nyt on paskaa.

  Alennetuista palkoista. Minulle tarjottiin viime vuonna töitä, samalla hinnalla, kuin aloittelevana nöösipoikana tein töitä. No, euro enemmän. Jatkan opiskelua, sitten taloudesta yleensä, laitoin blogiini kivan kuvaajan. Käyppä vilasee. On meinaa hyvät ajat rakentajilla.

  VastaaPoista
 5. Äläs nyt, Riku, kyllä tämä palkanalennusvaade koskisi kaikkia valtion ja julkisen sektorin työntekijöitä, myös professoreita.

  Mm. kansantaloustieteen professori Vesa Kanniainen on itse valmis olemaan etulinjassa ja suostuu oman tilipussinsa kuristamiseen, jos palkkoja leikataan. Hoitajat hän jättäisi kuitenkin pois leikkauslistalta, koska terveydenhuollon rakenteen vuoksi hoitajat ovat alipalkattuja.

  Kun palkkoja leikattaisiin, tämä auttaisi Kanniaisen mukaan myös muuta kansantaloutta, kun julkisen puolen menotaakka kevenisi. ”Suomessa ylisuuri julkinen talous rasittaa kansantalouden suorituskykyä”, professori toteaa. Hän ei näe tällä hetkellä Suomen taloudessa minkäänlaista valoa,

  (Tämä uutinen oli sanomalehti Kalevassa jo lokakuussa 2014.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä kaukaisuudesta, pikku huomio.

   Jos kansalaisten ostovoima kutistuu olemattomiin, se vie nekin vähät mitä meillä nyt taloudessa liikkuu.

   Julkisen alan palkkoja leikataan jo. Ensin on YT- neuvottelut (--> irtisanomiset, lomautukset) ja tilalle otetaan koulutettu työtön tilalle. Halvalla saapi työntekijöitä nykyisiltä työvoiman markkinapöydiltä. Voipi osa kunta-alan ihmisistä joutua tekemään oman työnsä 9 eurolla/pvä.

   Vaan kuten hönkäisin: jos ostovoimaa, kotimaista kulutusta, tästä vielä kutistetaan, niin Hukka meidät hotkii suuhunsa kuin Punahilkan isoäidin. Rouskis vaan. Hukan vatsassa on täyspimeys.


   Poista
 6. Samppa, tuo eka lauseesi sai minut putoamaan, en osaa noin hyvin kirjoittaa!

  Heh, heh, Iines, proffille, jotka palkanalennuksiin suostuisivat. Tietävät, ettei sellaista pysty tekemään. Ja Seppo Koskinen teki tempun ja käy tam tam, hevonperse hier ai kam, - olisivat säkeet, joita vastustan ja toivon, etteivät kenenkään mieleen tule. Seppo on työnsä keisari ja paljon viisaampi miltä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 7. Siitä olen kyllä vähän huolissani ollut, että jos lapsukaisemme joutuvat kohtaamaan aivan pipo epäsopivasti päässä olevia professoreita, ns. tuulihattuja, niin voivatko ajatuksensa saada takaisin, vai tuleeko niistäkin aivan umpipöljiä ilman pöljyyden palautusoikeutta?

  VastaaPoista
 8. Olkoon esikoisromaanini ensimmäinen lause. Onhan se melkein kuin Väinö Linnalta.

  Palkkoja leikataan nollasopimuksilla, koska deflaatio. Kuristetaan taas energia, viina, ja tupakka inflaatiolla.

  Suomi on jälleen Euroopan Japani vuonna 2020. Eli konkurssissa.

  VastaaPoista
 9. Ehkäpä niin, mutta voivatko julkisuustyrkyt, urallaan hump, hump, humppakeinoin editstyvät professorit ymmärtää, jos putoavat paskakaivoon ja siitä ammentavat paremman puutteessa. Tämä ei tietenkään koske ketään, eikä ainakaan kukaketämikä se on ketään kuiteskaan.

  Enää en keksi muuta, niin päätin kertoa vitsin: "Koskinen ja Kanniainen ovat professoreita, heidän palkkansa ovat oikeudenmukaisia." - Professoreiden oikeudenmukaisten palkkojen alla tosin on melko hiljaista, mutta selvästi kuuluvaa ähinää ja kahleiden kilkkaamista.

  VastaaPoista
 10. Kait se niin on, että kun ilta paska kysyy mielipidettäsi, olet urasi huipulla, eikä tohtorin tútkinnolla ole mitään merkitystä, koska voit olla päivystävä dosentti?

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)