sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mä haluun eduskuntaan, OSA1: Parasta mitä satasella saa
Kokoomuksen Harri Jaskari on käynnistänyt hienon eduskuntavaalikampanjan. Sivuillaan hän esiintyy supersankarina, Harrimiehenä. Hänen supervoimistaan en löytänyt selostusta, mutta naisystävän pahoinpitely tai parittaminen eivät niihin kuulu, jo esitutkinnassa se aikanaan todettiin. Tuskin supersankarit laittomasti uhkailevatkaan.

Jaskari kertoo esimerkkejä siitä, kuinka satanen tulisi sijoittaa. Kovin pieneltä rahalta minusta satanen tuntuu sivistykseen, tulokselliseen vientiin, tai ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon. Jos kuitenkin tarkoitti useampia satasia, oleellista olisi ollut kertoa, kuinka paljon niitä eri tarkoituksiin tulisi käyttää.  Ja jos tarkoitus on käyttää Harrisatasia, joita ehdokas on kampanjoinnissaan tiettävästi jakanut, niin sellainen on ehdottomasti väärin. Niitä ei voi käyttää maksuvälineinä, valtion kihlat kilahtavat ranteisiin, jos yrittää edellä mainittuihin laittaa, kioskilla käydä tai päiväsakkoja maksaa.

 Jokainen voi sivuilla testata, kuinka Harrimies itse on. Minä en kuitenkaan voinut. Kaikkiin kysymyksiin kun piti tuloksen saadakseen vastata, mutta minä en moneenkaan millään kyennyt. Vaihtoehdot vaikuttivat oudoilta, olivatkohan ne sellaisia harrimiesmäisiä. Taisin siis reputtaa, supersankarin status jäi pelkäksi haaveeksi. Demari Päivi Lipponen löytyy sivuilta sangen näkyvästi kampanjan tukijana, lieneekö hän saanut täyden Harrimies statuksen, kuuluukohan sellaiseen myös viitta?

Onnittelut kansanedustajalle ja koko Suomen kansalle, jatkokausi on varma! Peräsmies on saanut hienon seuraajan suomalaisten supersankareiden perin harvalukuiseen joukkoon. Na na na na na na na...Harrimies.


---

(Kuvituskuva ei liity bloggauksen tekstin sisältöön.)

4 kommenttia:

 1. -Tulisit Harrin kanssa varmasti juttuun!

  Ja minä sanoin olevani Pohjois Koreaan kallellaan. Uskottava testi. Rahaa on muuten palanut valokuvaajlle iso summa. Onnea sille onnelliselle kuvaajalle.

  VastaaPoista
 2. -Sussa on Jaskarin piirteitä!

  Oli pakko tehdä koe uudestaan. Lempieläin on matelija, venäjän suuntautunut, pitää keskitetystä terveydenhuollosta ja pitää koulutusta itsetärkeänä kehuskelijana.

  Vähän vetää mielen ylös, että näillä piirteillä ollaan Jaskarin kaltaisia.

  VastaaPoista
 3. Minä olen hieman kallellaan pois päin. Kaduttavat suuret sanani. Miksi menin noin löysäpuheisesti vertaamaan ehdokasta Peräsmieheen, joka sentään pieru käyttövoimanaan lensi taivaan poikki. Pystyykö kansanedustaja milloinkaan samaan, vai tupsahtaako turvalleen turpeeseen. Miksei ollut kysymystä lentokyvyistä?
  Harrimies lentää:
  1. Pierulla
  2. Liaanilla
  3. Hämähäkin seittiä hyväksi käyttäen.
  4. Imukuppeja käyttäen
  4. Venyvällä liiman kaltaisella aineella kiinnittyen

  VastaaPoista
 4. Ettei vain sittenkin liikkuisi teleportaatiolla tai tekisi maagisia eleitä, kuten Taika Jim. Mitä supersankari tekee, kun saa ravintolalaskun eteensä? - Kysymyksiä, niin paljon kysymyksiä, mieleni tekisi mennä ehdokasta tenttaamaan. että saisin selkoa ehdokkaan osaamisen todellisesta luonteesta.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)