perjantai 23. tammikuuta 2015

Lopen poliisi epäilee syyllistä itseään
Kansanedustajaehdokas Matti Vanhanen sanoi huokaisseensa syvään, kun paljastui nimensä olevan poliisin epri-rekisterissä. Minäkin huokaisin syvään.

Mustalta kauhukomedialta koko epri-rekisteri tuntuu sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti paljasti siinä olevan mm. useita NHL-jääkiekkoilijoita ja Vesa-Matti Loirin.

Sisäministeri muistutti, että rekisterissä voi olla myös silloin kun on asianosainen, eli rikoksen uhri, ilmeisesti jopa rikoksen uhriksi joutumisen uhanalainen. Hetkinen...mikä epri siis on, kun sen sanotaan olevan "rikoksesta epäiltyjen rekisteri" tai "vakavista rikoksista epäiltyjen rekisteri"? - Kaikki samaan säkkiin ja pikkaisen painetta, niin kyllä sieltä syyllisiä paljastuu?

Kansalaisilla tuskin pitkään aikaan on ollut epäilystä siitä, ettei poliisiylijohtaja Mikko Paatero tiedä paljoakaan siitä mitä johtamassaan talossa tapahtuu. Poliitikko Räsäseltä tietämistä ei voi edes odottaa. - Mutta hymyt Paaterolta ja Räsäseltä lopullisesti hyytyisivät, jos paljastuisi heidän olevan ensimmäisinä kirjattujen joukossa. Mikä sen takaa, ettei näin ole? 

Ei siinä mitään, jos rekisterissä lopulta ovat kaikki maamme kansalaiset, mutta eihän sentään lemmikkieläimiä, - kai edes kissat ja koirat on säästetty? Entä hamsterit, ei kai niitä...? Voi perk...

Onks tietosuojavaltuutettua näkyny? 


2 kommenttia:

  1. Punkkareiden keskustelupalstalla Mikko Paateroa näytettiin arvostavan kovasti. Häntä oli verrattu amerikkalaiseen elokuvatähteen! Mikkohan on kuin ilmetty poliisijohtaja Eric Lassard.

    Toivottavasti Mikko ei kovasti ylpisty ja vetäydy peilin eteen esiintymään. Ei ainakaan tullut kameroiden eteen tässä epri-asiassa, vaikka muutoin aina ilmestyy sanoja lausumaan.

    VastaaPoista
  2. Tässä epri-asiassa alkaa kieltämättä olla puolia, jotka muistuttavat Poliisiopisto-elokuvia ja Lassardia. Luulisi häntä aina välillä harmittavan: "eiks ne mitään mulle kerro?" Tästä välittyy mielikuva poliisiylijohtajasta yksin tylsässä työhuoneessaan: "ei sitä muuten poliisiylijohtajaks pääsisikään".

    Ja ehkä se lähestymistapa oli hieman väärä, kun aikoinaan Putinin nimen paljastuttua rekisteristä, suurin huoli oli tietovuotajan selvittäminen.

    VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)