maanantai 12. tammikuuta 2015

Eikäkö aattelin vaan 

Iltapäivälehdet ovat saaneet selville suomalaisten taidemaun. Hienointa taidetta ovat pellon laidassa kököttävät jättiläismäiset kaljapurkit. Ne saavat ihmisten ajatukset toimimaan: "Mikä ihana klassinen muotokieli,  ja aatelkaa miten paljon tommoseen mahtuu, - sitä kitatessa olisi kännissä koko vuoden.Ja voisi vielä sanoa, et yhden vaan otin."

---

Hesarin leikkimielisessä testissä pyydettiin tunnistamaan ihmisiä valokuvista. Alle 25-vuotiaista kukaan ei tunnistanut Lasse Viréniä. Asiaa ei voi pitää ihmeenä, melko vähän hän on viime vuosikymmeninä ollut julkisuudessa. Kansanedustajista, puhumattakaan entisistä, kukaan ei muutenkaan tunnista kuin oman ehdokkaansa ja ne muut eduskunnan tyhmimmät. Yleisurheilusta nuoriso ei luultavasti siitäkään ole kuullut. Harrastetaakohan sellaista muuten enää?

Tiettävästi alle 25-vuotiaat eivät tunnista edes itseään ilman suurta määrää selfieitä. Toisinaan sekoittavat selfiensä ja belfiensä: "Näyttää vähän tutuilta, mut kumpikohan mää oikeen oon?"

---

Suomalainen itseään kehuva koulutusjärjestelmä tuottaa niin fiksuja ihmisiä, että älykkyysosamäärän mittaustapa muuttuu. Tulevaisuudessa puhutaan tavuista. Mensan jäseneksi pääsee jollakin gigatavumäärällä. Joku ylpeä äiti kehuu lastaan: "Hän on nero, ostimme silmäterällemme juuri useamman teratavun tallennustilaa."

Kuten tiedämme, nerot ovat usein hieman omituisia. Ihmekös tuo sitten on, että kadulla tuijottavat suut auki älylautaansa ja kävelevät muiden päälle kuin zombiet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)