lauantai 6. syyskuuta 2014

Kaipuu


Börjeltä on jäänyt rahapussi ja obligaatiosalkku kotiin. Hän tietää nuoruuden ihastuksensa Amandan avanneen lähelle hotellivastaanoton, mutta hänellä ei ole ovikerberoksen vaatimaa kolmea euroa. Sydän kaipausta täynnä hän tuijottaa kohti ihanan Amandan hotellia ja epätoivossaan tuntee suurta virtsaamisen tarvetta. "Ei Amandalla keitään muita ole, en saata sitä hänestä uskoa."
 Kauppabasaarin takana häämöttää ihanan Amandan ulkoapäin melko rähjäisen oloinen vastaanotto, - niin lähellä Börjeä, mutta kuitenkin niin kaukana.Amanda on tavattoman viehättävä, mutta meikit ovat hieman levinneet päivän ahkeroinnissa.


Miss Amanda ottaa kaikki vieraansa vastaan viekoittelevasti sängyn päällä seisten. Usein hänkin muistelee Börjeä: "Voi kun Börje olisi rikastunut ja hänellä olisi varaa maksaa edes pikakäynnin kolme euroa."

14 kommenttia:

 1. Uskoisin sen kuvillani toteen näyttäneeni. Jatkotutkimusta edellyttäisi lähinnä kusen määrä. Observoin tilannetta melko pitkään, eikä suihku sinä aikana pienentynyt lainkaan. Sanonta "kusee kuin hevonen" vaikuttaisi tässä vähättelyltä.

  VastaaPoista
 2. Niin, ongelma on tässä jälleen se, mitä kusemisella tarkoitetaan. Ja kun tällainen semantiikkaa eli sanan tai lauseen totuutta ja ylipäätään merkitystä etsivä kysymys kerran esitetään, kysymiselle ei tule loppua. Voin siis vain olettaa eli uskoa, että puhut totta, sikäli kuin ymmärrän, mitä totuus merkitsee. Kuviin eli silmiäni en usko, kuten en havaintoon yleensäkään. Elän häilyvien kokemusten rajamaastossa, eksyneenä ajatusvaikutelmieni labyrinttiin. Näen näkyjä, kuulen harhoja. Minä olen hän, hän on minä. Ei tiedä minne menee ja kusta tulee - - pii poo pii poo pii poo - - -

  VastaaPoista
 3. Kuseminen käy tässä kuin vettä vaan, mikä siinä olisi ongelma. Totuuden selvittäminen niin juurta jaksain, että maistelemaan menisi, tuntuu minusta liioittelulta. Vaikka suolaista olisi, saattaa silti olla pelkkää merivettä. Minä luotan Börjen rehellisen kusettamiseen, hän on ihanteeni ja idolini. Aika starbu kusemaan.

  VastaaPoista
 4. Piti olla: "rehelliseen kusettamiseen".

  VastaaPoista
 5. Taide on parhaimmillaan häivähdyksiä totuudesta, korkeataiteellinen taide on porvareiden unelmia. "Viekää saatana tuolikin perseen alta", pärryytteli Veikko Sinisalo.

  VastaaPoista
 6. Vai kävit sitten laittamassa 3 euroa mantan perseeseen. Taide kuuluu kaikille, sanottiin.

  VastaaPoista
 7. Enempää ei mennyt eikä mahtunut.

  VastaaPoista
 8. Se tyhjennetään yöllä. Huomenna mahtuu taas.

  VastaaPoista
 9. Jumalauta, että te vääristelette todellisuutta! - Manta tienaa niin vähän, että muut prostituutit ovat järjestäneet keräyksen puolestaan. Kolomekymppiä on kasassa.

  VastaaPoista
 10. Kolme euroa/perse. Halpaa lystiä. Mutta rankkaa.

  VastaaPoista
 11. Minä maksaisin tuosta ainakin neljä ja olisin hellä. Ihan kalakaverina pitäisin.

  VastaaPoista
 12. Hyi teitä poikia. Taas pannaan naisihmistä halvalla.

  VastaaPoista
 13. Amandan hotellihuone keskellä Espan puistoa herättää hämmennystä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)