tiistai 12. elokuuta 2014

Tikuista asiaa


Sattumoisin minäkin sain pokkarillani napattua kuvan superkuusta. Hyvä tuuri kävi, sain samaan kuvaan katulampun, johon vertaamalla sen selvästi huomaa: isompi on, paljon isompi, melkein kahden katulampun kokoinen!

---


Amppiaisia ja pimppiäisiä on ollut liikkeellä erittäin runsaasti. Pimppiäinen on se karvainen, amppianen ikäänkuin ajeltu luikku, siitä ne erottaa. "Tarjoilija, oluessani on terassipörriäinen!" - Noh, koittakaa vaan tulla sen kanssa toimeen, naapuripöydän äijällä on lonkerossaan kaksi tai kolme!"
---

Seksipuhelimeen huohottaessa voi lehtitietojen mukaan syystä kehua Minnin "tuuheaa, upeaa karvoitusta". Sampo Syreenillä on tosi hieno parta.

---

Edelleen tympii iltapäivälehtien uutisointi kuolleista julkkiksista. "Huono päivä tänään, ei kuollut kuin yksi amerikkalainen starbu, joka melkein pääsi 60-luvun suosikkisarjan sivurooliin." Jättipotti lehdille on, kun oikea julkkis kuolee, suorastaan hypertriplajättipotti, jos kyseessä on suomalainen suurjulkimo. Pahimmillaan jopa kolme viikkoa aihetta voi vedättää: "yllättävä seikka paljastui X:n kuolemasta!" 

Robin Williams on luultavasti vain jättipotti, edes tuplasta tai triplasta tuskin puhutaan. Samppanjapullot säästynevät toimituksissa tulevaisuuteen.


---

Rumalta tuntuu myös vanha Suomen kansan sananlasku: "Mies se tulee räkänokastakin, mutta marathon-juoksijasta ei koskaan". Vanha kansa olisi ollut sanaton myöhemmän kehitellyn triathlonin edessä. Mutta mitä yhteistä on ylettömällä kossun juomisella, marathonilla ja triathlonilla? Pekka Tammilehto, myöhempi Topi Sorsakoski, laulaa tässä hienon raa´alla äänellä Leiber/ Stollerin klassikon, Love Potion Number Nine: "...Mä yrjösin, kusin ja paskansin..."


 


7 kommenttia:

 1. Jo ammoisista ajoista on sanottu, mitä pitempi matka. Sen tyhmempi jätkä. Saattaapi pitää paikkaansa. Juha Väätäisen näin väitetään myös vahvasti todistaneen.

  Sitten, kyllä, twitter oli aamulla punaisena Robin Williamssia. Ja näköjään Hesarikin on tämän erittäin isolla huomioinut. Mutta niinpä tein minäkin. Mutta vain ja ainostaan, koska One hour photo on ehkä maailman paras valokuvauksesta kertova elokuva.

  Superkuuta en edes yrittänyt kuvata. Joko olin nauttineessa tilassa, tai nukkumassa. Kumminkin viattomuuden vallassa.

  VastaaPoista
 2. Vielä tuosta Twitteristä ja Williamsista. Ensimmäisenä huomasin, että Iltalehden Tommi Parkkonen huusi aamu neljältä kovaan ääneen, että ei ole Hesarissa uutista tästä. Sitten linkkitti bbc uutiseen. Olisi nyt linkinttänyt iltalehden uutiseen? Miksi ei?

  VastaaPoista
 3. Harrastaa kukin mitä harrastaa, mutta Stubbista katselin yhtä anorektisen oloista kuvaa vähän epäuskoisena: "ei...ei....ei voi olla totta!" Pitkien, liian pitkien, matkojen kohdalla puhutaan itsensä voittamisesta ja siitäkin varmaan on kyse, mutta tervettä, hyödyllistä tai suositeltavaa se tuskin on.

  Robin Williams uutisensa ansaitsee, mutta muutama päivä hyvin riittäisi. Alkaa ahdistaa siinä vaiheessa kun spekulaatioiden ja muun paskan määrä lisääntyy, koska kaikki olennainen on jo moneen kertaan kerrottu. Julkisuuden ihmiset ovat vapaata riistaa ja niin pitää ollakin, mutta rajansa kaikella. Kenekään kuolemassa ei irstaassa ansaintatarkoituksessa pidä piehtaroida kolmea päivää kauempaa.

  Superkuu, superkuu, hyperkuu, jättimäinen kuu, mutta suurin kaikista on Kaija Kuu.

  VastaaPoista
 4. Jos puhutaan Stubista ja kuvista, niin tämä kuva kyllä kruunaa kaiken:
  http://hs10.snstatic.fi/webkuva/taysi/560/1305859648779?ts=649

  Sitten vielä Robinista ( etunimelle, hänhän oli melkein kaveri), niin joku tuossa jostain mediasta twittasi, että 20 eniten klikatun uutisen joukosta 10 käsitteli Williamssia. Toivottavasti on sitä luokkaa uskonnollista perhettä, että 3 päivässä pistävät monttuun ja saa perhe ja muu maailma jatkaa elämää uusilla uutisilla, tai vanhasilla.

  Oliko Superkuuta vielä 10 vuotta sitten, vai onko se ihan tän päivän kotkotuksia?

  VastaaPoista
 5. Jos vaikka nostelisi vähän puntteja ja söisi paremmin, niin alkaisi ulkomuoto muistuttaa terveempää.

  Superkuu uutisointina on hyvin tuore trendi: "juoskaas taas ulos kattoon, tapahtuuko taivaalla mitään!" - Ja ihmiset juoksee. "Taivaalla tapahtuu, taivaalla tapahtuu: ei mitään, ei mitään. - kylmää ja holotnaa, kuumaa ja kamalaa - ei mitään, ei mitään, taivaalla ei tapahdu mitään!"

  VastaaPoista
 6. Kiva kuvakulma, jos tuo lamppu olisi palannut, niin pienellä käsittelyllä niitä olisi ollut kaksi:) Mistä tuo mainio taivashokema on peräisin?

  VastaaPoista
 7. Heteken aikaa pohdin, mitä taivashokemaa tarkoitit. Tuo "taivaalla tapahtuu..." syntyi ihan samalla kun kirjoitin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)