tiistai 26. elokuuta 2014

Kaunistelua
Iltalehti kertoo verbalistiikan Sylvester Stallonen ja mietelmien metsurin, Timo Soinin, lohkaisseen Vantaalla pitämässään puheessa: "Persut eivät myy persettään!" 

Eivät tietenkään, koska bordellit eivät Suomessa ole sallittuja, ainoastaan sellaiset pienpanimot, thai-hieromalaitokset, ovat. Mahtaa persuja harmittaa.

Soinin mietelause muistutti mieleeni myös jutun miehestä, joka ilmoitti lääkärin vastaanotolle tultuaan: "persureikä on kauhean kipeä!" - Lääkäri moisesta vähän kiivastui: "Mitäs te hyvä mies itsestäänselvyyksiä tulette tänne kertomaan, vaivaako teitä jokin?"


Mutta, jos se lääkäri olisi ollut urajyrä Laura Räty, hän olisi jälkikäteen vuolaasti valitellut epäonnistunutta sanojen asetteluaan: "Pahoittelen syvästi aiheuttamaani mielipahaa sekä siltä persureiältä, että vastaanotolleni saapuneelta potilaalta, ylipäätään kaikilta ihan perseestä olevilta. Minullakin on paha ja huono olo."  

Oma lääketieteellinen osaamiseni on vähän ruosteessa, koska ensiapu 1-korttini on päässyt vanhentumaan. Mutta jos olisin ollut se lääkäri, olisin kirjoittanut potilaalle ison pullon pirtua ja itkenyt yhdessä hänen kanssaan.10 kommenttia:

 1. Paljonkohan Jukka Jusula laskutti puoluetta tästä Soinin uudesta sloganista? Veikkaan, että sillä hinnalla ostaa aika paljon persettä, persumiehen taivassa, Thaimaankodissa.

  VastaaPoista
 2. No, tuosta ei uskoisi euroa enempää saavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä Thaimaankodissa sentään niin halpaa ole?

   Poista
  2. Jostain muusta se on siinä tapauksessa tienattava. Perseen myynti ei sanotun mukaan tule sekään kysymykseen.

   Poista
 3. Minun mieleeni tulee aina näistä kiertelevistä väärän sananvalinnan anteeksipyynnöistä se, kun Jyllands Post pyysi anteeksi sitä, että joku taho oli pahoittanut mielensä lehden piirroskuvasta.

  Sitä en osaa sanoa, mikä se varsinainen rikos on, johon Räty on syyllistynyt. Kaikkihan veroilla kikkailevat, yksityisiä kansalaisia myöten. Puhutaan siististi verosuunnittelusta. Sanon silti selkeästi: kaikkinainen verokikkailu kummastuttaa minua. Ja etenkin se, että monet juristit ja kauppatieteitten maisterit ja HTM:t harjoittavat jopa ammatikseen verosuunnittelua. Näistä ei tavallinen tallaaja tiedä mitään.

  VastaaPoista
 4. Räty paljasti viattomuuttaan ja kokemattomuutaan muiden elinpiireistä tietämättömyytensä. "Mitä ne rahasta puhuu, eihän sill oo mitään merkitystä, eiks sitä kuitenkin oo kaikilla."

  VastaaPoista
 5. Jyrki Virolainen paketoi tapaus Rädyn aika tyylikkäästi:

  http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2014/08/870-tulisiko-ministerin-erota.html

  VastaaPoista
 6. Virolaisella on lakimiehen sinnikkyys ja perusteellisuus. Tyylikäs paketointi.

  VastaaPoista
 7. Suomenmaassa Räty näkyy ilmoittavan, että hän jatkaa hallituksessa "täysin rinnoin". Jatkamista en epäillytkään, mutta rintavarustuksen liittämistä asiaan en osannut odottaa.

  VastaaPoista
 8. Huumorimielessä minäkin Suomenmaata luen. Jos olo on masentunut tai apaattinen, heti lehdykkää vilkaistua alkaa maailma näyttää humoristiselle ja tirskahduksia pukata. Kielikuvaa jäin pohtimaan, voiko hallituksessa toimia "vajain rinnoin". Laura Räty - kun mikään ei riitä.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)