perjantai 13. kesäkuuta 2014

Voi Caramba, taas sama Samba
Jotenkin haikea olo on, kun Jyrki Katainen luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta ja pääministeriydestä. Lainkaan ei tunnu, että hän esimerkiksi lähtisi tai pötkisi pakoon, pakenisi, karkaisi, luikkisi, livistäisi tai pelastautuisi pelkurin lailla kesken urakan. Hyvähän se on, että kaiken sen isänmaallisuden jälkeen saanee paremman paikan.

Kun valtiomiehelle osuu valtansa päiville huono taloudellinen ajanjakso, kaikki ymmärtävät, etteihän tuo asialle mitään mahtanut, ajat ovat mitkä ovat. Toisaalta, jos ajat ovat suotuisat ja mannaa sataa, valtiomies voi surutta laskea kaiken tapahtuneen kontolleen. Liioittelu ansioissa ei ole silloin ainoastaan sallittua, se on jopa toivottua. Ja kansalaisten muisti on lyhyt. Kun muutama vuosi kuluu, kääntyvät tappiot jo voitoiksi ja kyynel vierähtää vanhan puoluepukarin silmiin, kun muistelee vanhoja hyviä aikoja. Nuoret kokemattomat ja vuosien takaisista autuaan tietämättömät toimittajat haastattelevat silmät kunnoituksesta selällään entistä pääministeriä. Entinen pääministeri, joka ei ole Paavo Lipposen rekisteröity toiminimi, vaikka joku saattaa niin luulla, äityy silloin päästelemään oikein Hiihtoliiton hyväksymää, Kurosen koittelemaa tai peräti ärjymään nykyajan surkeasta menosta, kuten Töölön Torvi tapaa tehdä.


----

Uudistunut keskustapuolue jatkaa pirteän uudistumisensa tiellä. Se ilmoitti suureen ääneen päässeensä veloistaan. Toki sen hyvin ymmärtää ja mainiosti hyväksyy, kun ei sitä enää ole jäljellä kuin vaivaisen vähäiset 800. 000 euroa. Väitetään Timo Laanisen alkaneen opiskella teologiaa, jotta viimeisenä keinonaan puolue voi menestyksekkäästi rukoilla todellista veloista selviytymistä. Toisaalta, viitaten taas kansalaisten lyhyeen poliittiseen muistiin, saattaa olla, että puolue onnistuu ensi eduskuntavaaleissa saamaan uusia kansanedustajan paikkoja ja siten runsaasti lisää puoluetukea. Ja sitten, viitaten ikiaikaiseen kokemukseen ja jopa perimätietoon, silloin alkaa sellainen hurlumhei ja torvisoitto, etteivät velat taas muistu mieleen ennen kuin seuraavan alhon jälkeen.

Muistatteko muuten vielä ne keskustan haamujäsenet puolueen rekisterissä? Siinä jäsenrekisterissä, joka laitettiin vuosia sitten kuntoon? Keskustapuolueen jäsenmäärä on nyt 137 000 (heh), eikä siinä enää ole kuin 400 yli 103 vuotiasta. Kun rekisteri jälleen kerran korjataan, heitä saattaa olla toista tuhatta.6 kommenttia:

 1. Jygä lähti, ja mitä saatiin. Mies joka haluaa Natoon, ja saada hallituksen kielifasistejen ja viherfanaatikkojen kanssa, joita myöskin voi kansanmurhaajiksi sanoa, kun otetaan Linkolan opit huomioon.

  On vaan harmi, että on niin vanha, että Norjassakaan ei taida enää työttömälle tulevaisuutta olla. Pakko rimpuilla täällä ja kohta kokea 12 miljardin leikkauspolitiikan tuoma lama, joka kurmottaa köyhiä ja keskiluokkaa.

  Ei hyvältä näytä.

  VastaaPoista
 2. Eipä Stubbin valinta tulevaisuuden odotuksia paranna, mutta se täytyy jo nähdä silkkana komediana.

  VastaaPoista
 3. 1
  Laaninen opiskelee teologiaa yhdessä Kari Peitsamon kanssa. Pääsivät samasta valinkokeesta tiedekuntaan. Jeesuksen kanssa mennään sitten vaalivoittoon. Jeesus pelastaa, ei Stubb. - - Hmm. Tässä[kin] vaihtoehdossa on kyllä jotain, mikä ei mene täysin jakeluun meikäläiselle.

  2
  Stubbin valinta komedia? On se jotain ‘enemmän’ kuin pelkkä komedia. Tarkemmin sanottuna irvokas burleski. - - Olen muuten sitä mieltä, että Stubbia pitää vetää turpaan, jos tulee puolta metriä lähemmäs lääppimään. Joku hajurako se on vielä duunarin ja herran välillä, varsinkin hipelöivän ja nuoleskelevan herran. Hengityksensä haisee Pepsodent-deluxelle ihan tänne asti. Hampaansa häikäisevät silmiäni kuin neonvalo. Hän on muka tullut pelastamaan meidät - - verotukselta.
  *
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Burleski

  VastaaPoista
 4. Burleski on oikea sana! - Oikeasti en jaksa edes ajatella, Slenderman irvenaamari päässä.

  Halusin ajatella jotain muuta. Ensin nauratti satiirisi(?) puheenjohtajan valinnasta. Minä kuitenkin varoittaisin pystykorvilla ja sellaisilla taistoon käymästä, epäilemättä Stubb on jo laittanut tilauksen saksalaisista piiskatykeistä ja muista kokoomuksen puheenjohtajana tarvitsemistaan tykötarpeista.

  Sitten löysin ajankohtaiset unohtaakseni jotain aivan muuta, täydellisen vastakohdan Stubbille ja kaikelle sille mitä edustaa. Jos et vielä ole katsonut, suosittelen Yleltä dokumenttia Klaus Voormanista. Tiesinhän minä, että oli ns. viides Beatle, mutta äijä on ollut mm. musiikin teoissa paljon merkittävämpi kuin luulin. Herra vaatimattomuudelle ei tosin oikein istu dokumentin nimi, tuskin siitä pitäisi. All You Need Is Klaus.

  VastaaPoista
 5. Aina kannattaa muistaa, mistä, mitä ja mikin on kotoisin.
  Tällä videolla ei ole ollut kuin 42 000 katsojaa, joka on rikollisen vähän
  http://youtu.be/MHdHTyrOgPI
  mutta tähän nyt ne halit pusut ja muut fantastiset kommentit.

  VastaaPoista
 6. Hyvin Tujunen onnistuu kokoomuslaisuuden kiteyttämään yhdellä lauseella.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)