perjantai 6. kesäkuuta 2014

Suurista ruorimiehistä


Puhemies Juha Sipilä on piristävä poikkeus keskustapuolueen johdossa. Kun hän sanoi, että virkaan valittavan puolueella ei ole mitään merkitystä, niin kauan kuin on keskustalainen, - tyhmempikin tajusi aikojen muuttuneen ja ettei millään oikeastaan ole enää mitään väliä.

Merja Ailus sai Kevasta lähteä BMW:n vuoksi, seuraaja valitsi huomattavasti kalliimman kansanauto Skodan.No, kieltämättä Ailuksella oli auton lisäksi muutakin kepulaisuutta historiassaan.

---

Demokratiaksi sanotaan sellaista, että jos viralliset toimielimet äänestävät mieleisen hankkeen nurin, silloin käytetään keittiön ovea. Kuinka kukaan voi epäillä, etteikö Guggenheim tulisi, kun kokoomus ja Helsingin Sanomat sitä kannattavat?  

Guggenheim on aitoa reaalisosialismia; kansa maksaa, muttei siltä haluta edes välillistä mielipidettä. Ainakaan, jos se ei ole oikea.

Mutta miksi sitten Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on niin henkeen ja vereen Guggenheimin tulon puolella? Ehkä hän ei vain halua jäädä historiaan Alennushalli Pajusena. Palatsi-Pajunen tai Biljoona-Pajunen kuulostavat kieltämättä hienommilta.

Huhupuheet kertovat, että Guggenheim aikoo palatsiinsa tuoda tarjoilupöytien lisäksi myös maalauksia. - Ne kun kiinnitetään seinille, eivätkä siten juuri häiritse antoisia keskusteluja.

---

 Ai minunko pitäisi sanoa, kenet haluan kokoomuksen puheenjohtajaksi? - Mikä minä olen siihen vastaamaan. Pelsepuupia ehdotan, kun tuntuu luontaisimmalta vaihtoehdolta. Jos ei kuitenkaan ole ehdolla, niin sitten joku muu. 
---

3 kommenttia:

 1. Rovaniemen taidemuseolla tässä talvella siirrettiin tauluja pois seiniltä kun luonasravintolan asiakkaat moitiskelivat. Guggenheimin Michelin-rengastetuissa ravintoloissa saattaa olla niuhompaa asiakaskuntaa.

  Tällä menolla sellainen skandaali saatetaan oikeasti nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai taulut tieltä lounasravintolan vuoksi, kaikkea sitä kuulee. Selväähän se tietysti on, ettei sellaisessa enviromentissa kuule omia ajatuksiaankaan.
   Mutta kun guggenheimin vieraat ovat arvattavasti seurapiiriä ja siten sivistyneitä, ehkä tyytyvät vain taulut peittämään kankailla, kun kuuntelevat Paula Kovuniemen jazz-orkesteria tai Cheekin yhteiskunnallista räp-orkestraatiota.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)